Næstved Bibliotek og Borgerservice

Om at være pårørende til et menneske med demens

Del

Onsdag den 22. september kl. 19.00-21.00 kommer forfatteren Marianne Iben Hansen til Glumsø Bibliotek. Hun har udgivet bogen ”Gennem sprækkerne” (2021), hvor hun fortæller om sin fars forløb med Alzheimers gennem fem år.

Marianne Iben Hansen fortæller om sin fars forløb med Alzheimers.
Marianne Iben Hansen fortæller om sin fars forløb med Alzheimers.

Emnet demens dukker i stigende grad op i medierne, ofte med fokus på de forfærdelige tab eller på systemets svigt. - Det er vigtige emner, men efter min mening mangler der en stemme, som - også - taler om det nærvær, der kan blive muligt, ikke på trods af demensen, men i kraft af den. Min bog gør plads til alle aspekter. Magtesløshed og frustration. Det pinefulde og det hjerteskærende. Det rørende og det inderlige, fortæller forfatteren Marianne Iben Hansen, som kommer til Glumsø Bibliotek.

Marianne Iben Hansen har for nylig udgivet bogen ”Gennem sprækkerne” (2021), hvor hun fortæller om sin fars forløb med Alzheimers gennem fem år. Og hvordan det vendte op og ned på det liv, hun kendte. - Der findes intet smertefrit demensforløb, men måske kan vi finde en mulighed for at åbne døre i os selv og i kontakten undervejs.

Den vigtige kontakt med den demente
- Når det handler om demens, bliver kontakten altafgørende. Og netop kontakt er det gennemgående tema i bogen: Hvordan jeg baksede med den undervejs, hvordan jeg hang fast i de gamle former og hvordan kontakten åbnede sig, da jeg slap og gik med ind i ukendt land. Det er det, jeg brænder for at formidle og få med i synsfeltet, når vi ser på demens, siger Marianne Iben Hansen, som undervejs lærte, hvor enkelt samvær kan være, hvis man kan holde noget så enkelt ud. Det var det, hun lærte af sin far, da han ingenting havde at lære hende længere. Fokus vil være på det personlige.

En aften for pårørende og alle andre, der vil vide noget mere om demens
Det bliver en aften, hvor der både bliver fortalt om bogen, om demens og med plads til snak om emnet. Arrangementet er rettet mod pårørende til demens, men også andre, der har lyst til at vide noget mere om sygdommen og det, at være pårørende til en med kronisk sygdom.

Der kommer to demenskonsulenter fra Næstved Kommunes Demensteam.

Marianne Iben Hansen har primært skrevet børnebøger, men har nu også skrevet den meget personlige og reflekterende bog ”Gennem sprækkerne” om sin fars demensforløb.

Arrangementet er gratis, men der er tilmelding på www.naesbib.dk

Fakta: Over 400.000 mennesker er i dag pårørende til et menneske med en demenssygdom. Demens vender op og ned på livet, som vi kender det. Og som pårørende gælder det om at hænge på så godt man kan. Se mere på www.alzheimer.dk

Kontakter

Billeder

Marianne Iben Hansen fortæller om sin fars forløb med Alzheimers.
Marianne Iben Hansen fortæller om sin fars forløb med Alzheimers.
Download
Forfatter Marianne Iben Hansen har skrevet "Gennem sprækkerne".
Forfatter Marianne Iben Hansen har skrevet "Gennem sprækkerne".
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum