Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening: Regeringen sender et klart signal om, at økologi er en del af løsningen i den grønne omstilling

Del

Regeringen kunne i dag offentliggøre sit udspil til en offentlig indkøbsstrategi, som skal indgå i forhandlingerne om en klimaplan. I udspillet er inkluderet et forslag om at kræve, at alle statslige køkkener fremover har Det Økologiske Spisemærke i sølv, det vil sige 60-90 pct. af deres råvarer er økologiske. Udspillet møder begejstring hos Økologisk Landsforening

Regeringen foreslår, at alle statslige køkkener får det økologiske spisemærke i sølv som led i den grønne omstilling og klimaindsatsen.
Regeringen foreslår, at alle statslige køkkener får det økologiske spisemærke i sølv som led i den grønne omstilling og klimaindsatsen.

”Regeringen har i dag stillet forslag om, at der fremover skal være minimum 60 pct. økologi i alle statslige køkkener. Regeringen sender med strategien et klart signal om, at økologi er et centralt redskab til at sænke landbrugets klimaaftryk og fremme et bæredygtigt landbrug,” siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Foreningen kunne dog ønske sig, at forslaget var mere ambitiøst og ser frem til at se konsekvenserne af udspillet i Finansloven.

”Hvorfor stoppe ved de statslige? Hvis alle offentlige køkkener blev inkluderet, ville effekten være meget større. Det, håber vi, kommer med i den klimaaftale, der skal laves, og så har vi klare forventninger om, at regeringen med denne strategi er villig til at sikre midler på Finanslov 2021 til omlægningsrådgivning og kompetenceopbygning i alle storkøkkener offentlige som private. Det vil batte på klima, understøtte den grønne omstilling og kunne reducere madspildet, og så vil det kunne levere på regeringens målsætning om at fordoble det økologiske areal og forbrug,” supplerer Per Kølster.

De statslige institutioner kan trække på erfaringerne fra de 20 danske kommuner, der allerede har opnået minimum 60 pct. økologisk bespisning. Mange kommuner har nemlig arbejdet målrettet med økologi siden 2015, hvor den daværende regering lancerede Økologisk Handlingsplan 2020, der havde et mål om 60 pct. økologi i de kommunale institutioner og arbejdspladser.

Økologisk Landsforening har understøttet dette arbejde gennem tiden og netop opgjort, hvordan udviklingen har været. Fra at tre kommuner i 2015 havde opnået målsætningen er det i dag 18 kommuner.

Se det økologiske danmarkskort her: https://okologi.dk/viden-om-oekologi/forbrug-og-afsaetning/det-oekologiske-danmarkskort/

Kontakter

Vivienne Kallmeyer, pressemedarbejder i Økologisk Landsforening
Tlf. 25 42 93 02 Mail: vk@okologi.dk

Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening
Tlf. 22 22 07 37 Mail: pk@okologi.dk

Billeder

Regeringen foreslår, at alle statslige køkkener får det økologiske spisemærke i sølv som led i den grønne omstilling og klimaindsatsen.
Regeringen foreslår, at alle statslige køkkener får det økologiske spisemærke i sølv som led i den grønne omstilling og klimaindsatsen.
Download

Information om Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening
Agro Food Park 15
8200 Aarhus N

87 32 27 00https://okologi.dk/

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Ægbranchen, forskere og fødevareminister skal debattere løsninger på frakturer hos høner16.9.2021 10:09:23 CEST | Pressemeddelelse

Økologisk Landsforening og Dyrenes Beskyttelse inviterer den samlede branche til møde om problematikken vedr. frakturer på æglæggende høner. Ny forskning fra Københavns Universitet viser, at 85 procent af hønerne i landbruget går rundt med brud på brystbenet, fordi æglægningen presser deres kroppe indefra. Det er et problem på tværs af branchen, og det problem skal løses, som Økologisk Landsforening allerede meldte ud i starten af september. Derfor inviterer Økologisk Landsforening og Dyrenes Beskyttelse branchen, repræsentanter fra Fødevareministeriet, forskere og fagfolk til branchemøde den 1. november 2021, hvor også fødevareminister Rasmus Prehn deltager.

Økologisk Landsforening: Om landbrugsstøtten - Mindst mulig forandring er ikke en bæredygtig vej frem25.6.2021 16:38:30 CEST | Pressemeddelelse

EU's landbrugsministre er forslæbende og ude af trit med borgernes krav i den nye aftale for landbrugsstøtten. Aftalen mangler forpligtende mål, som kan skabe den omstilling, der skal ske i landbruget for at løse de udfordringer, der er i forhold til klima, miljø og natur. Det på trods af, at EU-Kommissionen i sin Farm-to-fork-strategi fra 2020 konkret og direkte siger, at landbrugsstøtten skal omlægges, hvis landbruget skal blive bæredygtigt i fremtiden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum