Økodag bliver digital

Del

Økodag er forårets store fest. De økologiske køer skal ud på græs, og alle kan være med til at varme op til den store dag på de sociale medier allerede fra d. 22. marts og se med, når køerne lukkes ud på græs til Økodag søndag d. 18. april kl. 12.00.

Illustration: Økologisk Landsforening
Illustration: Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening, de økologiske mælkeproducenter og mejerierne gør Økodag digital i år. Værtsgårdene plejer normalt at få besøg af op mod 200.000 gæster, der gerne vil se landbrugets forårsbebudere springe ud på græs, men grundet corona-situationen og det nuværende forsamlingsloft på fem personer må alle følge med hjemme fra stuen.

”Økodag er en enestående tradition, som de økologiske landmænd glæder sig til at dele med os! Vi fejrer dyrevelfærden, når de prægtige, forårskåde køer tager dansetrin ud i foråret. Selvom oplevelsen sker via skærmen, så kan corona ikke stoppe køerne, og vi håber, det bliver sidste gang, vi skal afholde Økodag på denne måde. Vi trænger alle til at komme på græs og danse i flok – ligesom køerne” siger Per Kølster, formand, Økologisk Landsforening.

I tiden op til Økodag kan man blive klogere på økologien og måske endda selv øve sig i at danse foråret ind hjemme i stuerne. Økologisk Landsforening er på nippet til at lancere en digital kampagne, der skal give os Økodagsstemningen sammen hver for sig – og man kan selvfølgelig se med fra en gård søndag d. 18. april kl 12.00, når køerne lukkes ud på græs.

Økologisk Landsforening sender live sammen med Arla, Thise Mejeri og Naturmælk. På hjemmesiden www.økodag.dk og via Facebook-siden I love øko, kan man holde sig orienteret.

Faktaboks:

  • Økodag® er et registreret varemærke, hvilket betyder, at man altid skal nævne Økologisk Landsforening i sammenhæng med Økodag
  • Vi sender live fra Økodag d. 18. april kl. 12.00
  • Økodag har eksisteret siden 2005
  • Dagen er en af landets største forårsbegivenheder, hvor der traditionelt set har været flere tusinder gæster ude på gårdene
  • Økodag er en fejring af dyrevelfærden, da de økologiske landmænd hvert forår lukker deres dyr ud på den frodige græsmark
  • Udesæsonen varer fra april til november
  • Flere prominente gæster har været med til at fejre Økodag. Blandt andet åbnede H.K.H Kronprinsesse Mary Økodag i 2015 som en del af fejringen af ø-mærkets 25-års fødselsdag.
  • Økodag arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier Arla, Thise, Naturmælk, Øllingegaard, Them og Gläserne Meierei. Økodag har fået midler fra Mælkeafgiftsfonden og Fonden for Økologisk Landbrug.

For yderligere info og cases:

Marendine Ladegaard, pressemedarbejder, 2016 4434

Billeder

Illustration: Økologisk Landsforening
Illustration: Økologisk Landsforening
Download

Information om Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening
Agro Food Park 15
8200 Aarhus N

87 32 27 00https://okologi.dk/

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum