Odico A/S

Odico nomineret til teknologipris

Del

Odico er en af blot tre virksomheder, som er blevet nomineret til Dansk Robot Netværks (DIRA) Teknologipris med den banebrydende mobile fliseskærerobot, Cut’n Move. Teknologiprisen er indstiftet i 2019 og kun uddelt en gang før. Prisen uddeles til et produkt, som har formået at udnytte ny teknologi til at skabe et nyt og unikt produkt.

Cut’n Move er Odicos mobile fliseskærerobot til on-site skæring af tegl, fliser og andre materialer, og betjeningen af robotten fortages nemt via en helt almindelig iPad.

Odico har en ambition om, at fliseskæring i fremtiden bliver automatiseret med robotter til gavn for brolæggere, som dagligt er udsatte for støj- og støvgener samt nedslidende arbejdspositioner og tunge løft.

Om nomineringen udtaler juryen blandt andet:
- Den her teknologi kan gøre en forskel og være med til at automatisere byggebranchen, og det er imponerende og banebrydende, at give sig i kast med.

Anders Bundsgaard, CEO Odico A/S udtaler:
Det er med både glæde og stolthed, at vi i dag har modtaget nominering til DIRA Teknologiprisen 2021. Vi håber, at vi med denne nominering kan sprede budskabet om de fantastiske fordele der er ved at anvende robotteknologi på nye måder i byggebranchen, og ser frem til at præsentere Cut’n Move til ROBOTBRAG.


Teknologiprisen vil blive overrakt d. 26. august 2021 under dette års robotkonference ROBOTBRAG hos Teknologisk Institut i Odense.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Odico A/S

Odico A/S
Odico A/S
Oslogade 1
5000 Odense C.

+45 2222 1234http://www.odico.dk

Odico® er en pioner indenfor robotteknologi og digital fremstilling. Vores mission er at transformere den globale byggebranche.

Ved hjælp af teknologi øger vi effektiviteten og frigør branchens innovative potentiale.

Vi er en innovations- og udviklingsorienteret virksomhed. Således er vi involveret i flere forsknings- og udviklingsprojekter og vi rummer internationalt ledende ekspertise inden for robotløsninger og digital fabrikation.

Læs mere om Odico og se eksempler på vores mange cases på www.odico.dk

Følg pressemeddelelser fra Odico A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Odico A/S

Odico A/S modtager op til 750.000 kr. fra Realdania til robotdrevet reparation af støbeformspaneler12.1.2021 16:43:26 CET | Pressemeddelelse

Den danske og internationale betonbranche bruger i dag store summer på rengøring og reparation af støbeformspaneler til stedstøbning af beton. Bevæbnet med avanceret vision-teknologi og kunstig intelligens vil Odico A/S i samarbejde med den tyske virksomhed Sentin Gmbh udvikle verdens første robotsystem til automatisk reparation af formpaneler til betonstøbning.

Første robotfremstillede kommercielle træbyggeri9.11.2020 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

For første gang i Danmark er der blevet rejst et robotfremstillet træbyggeri til almindelig beboelse. Det er lykkedes i kraft af et unikt samarbejde mellem Odico A/S, BRAV ApS, CS Byggefirma ApS samt bygherre Dennis Kassentoft Nielsen. Rejsegildet fandt sted fredag eftermiddag i Odense, hvor byggeriet er blevet anlagt. Samarbejdet har resulteret i et byggesæt, hvor konstruktionen blev udført og færdiggjort væsentligt hurtigere og mere præcist end ved konventionelt byggeri. Formålet med det udviklede koncept er at effektivisere fremstilling af trækonstruktioner, og den nye metode muliggør, at teknologi og menneske taler sammen på en ny måde. Det medfører et mere effektivt og bæredygtigt træbyggeri. En af de udfordringer, der kan være ved digital fremstilling, er at konvertere data mellem afsender og modtager. Her har Odico og BRAV udviklet specielle dataudvekslingsprotokoller, som giver en unik mulighed for at strømline produktionsgangen fra tegning til produktionsmodel og videre til by

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum