Odico A/S

Odico A/S modtager op til 750.000 kr. fra Realdania til robotdrevet reparation af støbeformspaneler

Del

Den danske og internationale betonbranche bruger i dag store summer på rengøring og reparation af støbeformspaneler til stedstøbning af beton. Bevæbnet med avanceret vision-teknologi og kunstig intelligens vil Odico A/S i samarbejde med den tyske virksomhed Sentin Gmbh udvikle verdens første robotsystem til automatisk reparation af formpaneler til betonstøbning.

Panelrensning
Panelrensning

Tech Match-programmet går i al sin enkelhed ud på, at en dansk SMV-virksomhed bliver matchet med en europæisk tech start-up. I fællesskab udfører de et teknologiprojekt sammen, hvor formålet er at effektivisere den danske byggesektor gennem anvendelse af nye teknologier.

Odico A/S er én ud af fem danske SMV-virksomheder, som er blevet udvalgt til Tech Match og et tilskud på op til 750.000 kr.

Evalo er navnet på projektet mellem Odico A/S og den tyske start-up, Sentin GmbH, hvis ekspertise ligger inden for den visuelle og billedbaserede inspektion af materialer og produkter, i hvilket de tilbyder innovative løsninger med deres unikke software.

Evalo udvikler en innovativ robotløsning til vask og reparation af støbeformsmoduler, der bruges i betonkonstruktion. Målet er at automatisere en af ​​de mest omkostningstunge processer i den internationale betonformindustri, der i dag udelukkende bliver udført manuelt. Evalos idégrundlag er at automatisere og optimere vaskeprocessen og dermed minimere energiforbruget.

Odico vil med projektet udvikle et funktionelt prototypesystem, som ved hjælp af AI-baseret teknologi identificerer snavs og skader på paneler. Data benyttes dermed til at drive en adaptiv robotproces for vask og reparation af formene.

Det innovative kan ses i koblingen mellem Odicos banebrydende softwareplatform for adaptiv robotkontrol, Sculptor, og Sentins avancerede neurale netværk for visuel analyse. Herved etableres en AI-drevet proces, som reducerer omkostningerne væsentligt og ligeledes forlænger levetiden på forskalling.


Asbjørn Søndergaard, CTO Odico A/S udtaler:

"Vi er fornøjede over at have modtaget Realdanias støtte i projektet med at udvikle verdens første robotdrevne reparationsløsning til støbeformsmoduler til betonindustrien. Projektet vil udvikle vores teknologiplatform med integrationen af State-of-the-art vision-teknologi og kunstig intelligens."

Projektet, som er af 6-måneders varighed, løber fra januar 2021 til juni 2021. Bag Tech Match står Realdania og virksomheden FundingBox, der administrerer EU-midler til tech-startups. Samarbejdsprojekterne faciliteres af BLOXHUB.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Panelrensning
Panelrensning
Download
Panelrensning
Panelrensning
Download

Information om Odico A/S

Odico A/S
Odico A/S
Oslogade 1
5000 Odense C.

+45 2222 1234http://www.odico.dk

Odico® er en pioner indenfor robotteknologi og digital fremstilling. Vores mission er at transformere den globale byggebranche.

Ved hjælp af teknologi øger vi effektiviteten og frigør branchens innovative potentiale.

Vi er en innovations- og udviklingsorienteret virksomhed. Således er vi involveret i flere forsknings- og udviklingsprojekter og vi rummer internationalt ledende ekspertise inden for robotløsninger og digital fabrikation.

Læs mere om Odico og se eksempler på vores mange cases på www.odico.dk

Følg pressemeddelelser fra Odico A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Odico A/S

Første robotfremstillede kommercielle træbyggeri9.11.2020 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

For første gang i Danmark er der blevet rejst et robotfremstillet træbyggeri til almindelig beboelse. Det er lykkedes i kraft af et unikt samarbejde mellem Odico A/S, BRAV ApS, CS Byggefirma ApS samt bygherre Dennis Kassentoft Nielsen. Rejsegildet fandt sted fredag eftermiddag i Odense, hvor byggeriet er blevet anlagt. Samarbejdet har resulteret i et byggesæt, hvor konstruktionen blev udført og færdiggjort væsentligt hurtigere og mere præcist end ved konventionelt byggeri. Formålet med det udviklede koncept er at effektivisere fremstilling af trækonstruktioner, og den nye metode muliggør, at teknologi og menneske taler sammen på en ny måde. Det medfører et mere effektivt og bæredygtigt træbyggeri. En af de udfordringer, der kan være ved digital fremstilling, er at konvertere data mellem afsender og modtager. Her har Odico og BRAV udviklet specielle dataudvekslingsprotokoller, som giver en unik mulighed for at strømline produktionsgangen fra tegning til produktionsmodel og videre til by

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum