Dansk Byggeri

Odense vinder over de øvrige store byer, og Assens er næstbedst i Danmark til at behandle byggesager

Del

Odense giver de øvrige storby-kommuner baghjul i Dansk Byggeris årlige analyse af de danske kommuners erhvervsvenlighed 2018. Odense er placeret som nummer 36, mens Aarhus, Aalborg og København må tage til takke med placeringer som hhv. nummer 42, 82 og 86 Det er imidlertid Nordfyn, der er bedst placeret på Fyn.

Der er en lille fremgang at spore for Odense, viser Dansk Byggeris årlige analyse. Også Svendborg har forbedret sig 12 pladser.

Til gengæld skraber en række fynske kommuner bunden. Værst ser det ud for Kerteminde, der som nummer 94 kun ligger fire pladser fra bunden. Middelfart er den kommune, der har den største tilbagegang. Kommunen er strøget 30 pladser ned ad listen til en placering som nummer 52.

- Det er vigtigt for erhvervslivet på Fyn at have gode forhold, så vi både kan tiltrække og fastholde konkurrencedygtige virksomheder. Det kniber lidt for nogle af kommunerne, og jeg håber, at det giver den enkelte kommune anledning til at vurdere, hvad der kan gøres bedre. Det medvirker vi gerne til i Dansk Byggeri, siger formand for Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen.

Flere byggetilladelser
Odense Kommune har blandt andet forbedret samarbejdet mellem folkeskoler og virksomheder. Administrationsgebyret på erhvervsaffald er sat ned, og kommunen giver flere byggetilladelser og opkræver ikke gebyr for at behandle byggetilladelser. Desuden udliciterer kommunen mange kommunale driftsopgaver på vej, park og kloak.

- En del af kommunerne på Fyn koordinerer samarbejdet mellem folkeskoler og virksomheder lige som nogle kommuner har fået en politik om erhvervspraktik i folkeskolen. Vi er nødt til at sørge for fødekæden til virksomhederne, siger Dan Johansen.

Gode på enkelte områder
I undersøgelsen bliver kommunerne bedømt på syv overordnende temaer. Nogle af de fynske kommuner gør det rigtig godt på enkelte områder. Assens er nummer to i forhold til behandling af byggesager. Svendborg er placeret som nummer fire på landsplan i forhold til åbningstider og gebyrer på erhvervsaffald. Og Odense ligger nummer tre i forhold til at sende driftsopgaver på de tekniske områder ud i konkurrence.

Sådan er Fyns kommuner placeret på ranglisten

Kommuner

2017

2018

Ændring

Fyn

 

 

 

Nordfyn

25

23

2

Faaborg-Midtfyn

29

27

2

Svendborg

45

33

12

Odense

42

36

6

Middelfart

22

52

-30

Nyborg

68

58

10

Langeland

84

63

21

Assens

82

76

6

Ærø

93

92

1

Kerteminde

90

94

-4

 

Fakta om kommuneanalysen
Dansk Byggeri har i syv år taget temperaturen på de danske kommuners erhvervsforhold og udarbejdet en rangliste over erhvervsvenlighed.

Analysen er baseret på 30 forskellige parametre fordelt på syv overordnede temaer, der alle viser, hvor erhvervsvenlige, de enkelte kommuner er. Temaerne er: byggesagsbehandling, skatter og afgifter, udlicitering af driftsopgaver, erhvervsaffald, udbudspolitik, arbejdsmarked og uddannelse samt kommunale kendetegn som for eksempel kommunale investeringer og antallet af byggetilladelser.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen, telefon 20 12 62 55, dan@lh-gulve.dk
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Fyn Mads P. Gede, telefon 24 60 05 22, mge@danskbyggeri.dk
Kommunikationskonsulent i Dansk Byggeri Karin Skolnik, telefon 23 25 84 69, kas@danskbyggeri.dk

Vedhæftede filer

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum