Danske BOLIGadvokater

Nytårstjek - er du og din bolig klar til det nye år?

Del

Juleferien står for døren og det er ensbetydende med tid og ro til fordybelse. For nogen er det i ferietiden, at de får nye boligdrømme. For andre giver den ekstra tid og udsigten til et nyt år anledning til at få tjekket økonomi, forsikringsvilkår og andre vigtige forhold efter i sømmene. Med et 360 graders tjek kan man springe sikkert ind i det nye år.

Ifølge en undersøgelse fra YouGov stiger boligoptimismen, når jul og nytår er overstået. Boligsøgningen online er typisk større i januar måned sammenlignet med slutningen af året, bl.a. fordi udbuddet af boliger til salg typisk også stiger efter nytår. Men med købet af ny bolig følger en række ændringer på andre punkter af ens livssituation og her er det vigtigt at have orden i sagerne, så resten af livet – og ikke blot starten af det nye år – bliver en fornøjelse.

Et boligkøb er for de fleste en af livets største investeringer. Man forbereder sig grundigt og læser de stakkevis af papirer og dokumenter, der følger med i en helt almindelig bolighandel. Mange ved bare ikke, at købet af en ny bolig også påvirker forhold, som ikke er synlige her og nu, men som først viser sig, når noget ikke går efter planen.

’’Størstedelen af alle boligkøb er baseret på to indtægter. Når man køber bolig, er det derfor en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvad der sker, hvis den ene indtægt forsvinder. Her kan det fx være relevant at tale om mulighederne for lønsikring’’, forklarer Niels Erlandsen, bestyrelsesmedlem i Danske BOLIGadvokater og fortsætter:

’’Der er desværre flere eksempler på boligkøbere, der ikke har overblik over, om de har sikret sig selv, hinanden og ikke mindst eventuelle børn godt nok i tilfælde af eksempelvis arbejdsløshed, skilsmisse eller dødsfald’’.

 

Skyd året i gang med et 360 graders tjek

Tager man et 360 graders tjek i forbindelse med sit boligkøb, kommer man hele vejen rundt om alle de forhold, som påvirkes af et boligkøb.

Det betyder, at BOLIGadvokaten ikke blot forestår selve bolighandlen, men også hjælper med de mange overvejelser, man bør gøre sig som boligkøber. ’’Det er for eksempel en god idé at undersøge om boligkøbet medfører ændringer i ens skatteforhold og forsikringsvilkår, eller om købet giver nogle uforudsete udgifter, man ikke har medregnet i budgettet’’, forklarer Niels Erlandsen og afslutter:

’’Med 360 graders rådgivning får man det samlede overblik over de forhold i ens livssituation, som kan have juridiske eller økonomiske konsekvenser. Rådgivningen tilpasses den enkelte person eller familie, så alle relevante emner bliver berørt og man sikres imod unødvendige risici’’.

Danske BOLIGadvokater deler gerne ud af over 20 års erfaring med boligkøb. Du kan vælge at lade BOLIGadvokaten hjælpe dig med alle led af din bolighandel, men du kan også begynde med et uforpligtende gratis formøde – telefonisk eller personligt – eller blot kigge nærmere på Danske BOLIGadvokaters 360 graders-tjekliste, som giver et indtryk af de emner, boligkøbere bør tage med i deres overvejelser.

Klik her for gratis 360 graders-tjekliste

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Danske BOLIGadvokater

Danske BOLIGadvokater
Danske BOLIGadvokater
Vesterbrogade 32
1620 København V

7020 9790https://www.danskeboligadvokater.dk/

Danske BOLIGadvokater er en sammenslutning af advokater med speciale i boligrådgivning. De har som de eneste fået branchens blå stempel som BOLIGadvokater, fordi de udelukkende arbejder efter de etiske regler for køb og salg af fast ejendom, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet.

Det betyder bl.a., at en dansk BOLIGadvokat yder uafhængig rådgivning og ikke må repræsentere sælger og køber i samme handel. Og det betyder også, at Danske BOLIGadvokater ikke har alliancer med andre aktører i branchen som fx banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber m.v. Alle medlemmerne af Danske BOLIGadvokater har et certifikat i bolighandel.

Danske BOLIGadvokater er repræsenteret i følgegrupperne for hhv. huseftersyn og tinglysning.

Foreningen blev stiftet i år 2000 og har i dag godt 140 medlemmer fordelt over hele landet. 

Følg pressemeddelelser fra Danske BOLIGadvokater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske BOLIGadvokater

Danske boligejere må betale regningen for statens kaotiske søsætning af den digitale tinglysning – fra “lovværk" til “makværk"15.6.2020 13:32:12 CESTPressemeddelelse

Højesteret afsagde i dag kendelse i gruppesøgsmålet omkring den kuldsejlede lancering for mere end 10 år siden. Højesteret henviser til en 4 måneders indkøringsfase, som ikke fandtes, fordi systemet skulle fungere fra dag ét. Højesteret mener i øvrigt ikke, at Domsstolsstyrelsen kan være ansvarlig, fordi det var et meget vanskeligt it-projekt. Til sammenligning ville en privat virksomhed være ifaldet et overordentligt stort ansvar, såfremt den havde taget betaling for en ydelse, den ikke leverede og som samtidig gav kunderne økonomiske tab, uanset hvor vanskeligt et it-system den skulle lancere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum