Furesø Kommune

Nyt udvalg rådgiver om udviklingen af de almene boligområder

Del

Borgere, byrådsmedlemmer og eksperter med en særlig faglig indsigt mødes nu i et nyt udvalg, der skal rådgive om at sikre en positiv udvikling i almene boligområder. Deltagerne er blandt andet valgt efter deres kendskab til udviklingen i de almene boligområder i Furesø.

Næsten en tredjedel af Furesøs befolkning bor i almene boliger.
Næsten en tredjedel af Furesøs befolkning bor i almene boliger.

Byrådet i Furesø Kommune har nedsat et såkaldt § 17.4-udvalg.

Medlemmerne består af 5 byrådsmedlemmer, borgere og en række fageksperter, som frivilligt har meldt sig til udvalgsarbejdet. I løbet af efteråret skal det rådgivende udvalg samarbejde om at komme med konkrete anbefalinger til, hvordan Furesø kan udvikle stærke lokalsamfund, balanceret beboersammensætning og trygge rammer i de almene boligområder.

”Kommunen har en vigtig opgave i at udvikle de almene boligområder. Næsten en tredejdel af boligerne i Furesø er almene boliger, så vi har naturligvis et medansvar for, at de almene boligområder fortsat er attraktive og trygge steder at bo og med en varieret beboersammensætning. Med det rådgivende udvalg er det min forventning, at vi får en række anbefalinger, som vil medvirke til at gøre Furesøs almene boligområder til endnu bedre steder at leve,” siger Egil Hulgaard (C), formand for Udvalget for byudvikling og bolig, som skal modtage det nye udvalgs anbefalinger.

Gode erfaringer med udvalg

Furesø Kommune har før med succes nedsat rådgivende udvalg for at kvalificere de politiske beslutninger bedst muligt og bringe borgernes erfaringer og ønsker i spil. Borgerinddragelsen er en del af Furesømodellen, som lægger op til, at borgere og involverede har mulighed for at engagere sig tidligt i en proces. De gode erfaringer med tidligere rådgivende udvalg er blandt andet indhentet på skole- og dagsinstitutionsområdet samt trafikområdet.

”Med udvalget samler vi anbefalinger, som kan omsættes til konkrete initiativer til at forebygge boligsociale udfordringer. Vi har fået sammensat et meget kompetent udvalg på et meget vigtigt område. Det er positivt. Det glæder mig, at vi har borgere, som frivilligt vil bruge deres fritid på at gøre Furesø til et bedre sted at bo, siger Ole Bondo Christensen (A), borgmester i Furesø.

Fakta:

Det rådgivende udvalgsarbejde begynder sit arbejde efter sommerferien, hvor der er planlagt 4 møder i løbet af efteråret.

Du kan læse mere om det rådgivende udvalg og følge udvalgets arbejde på https://www.furesoe.dk/vaer-med/raadgivende-udvalg/

Her er det nye udviklingsudvalg for boligsociale udfordringer i Furesø:

 • Fra Furesø Byråd: Susanne Mortensen (C), Lene Bang (S), Tine Hessner (B), Lars Carpens (V) og borgmester Ole Bondo Christensen (S)
 • Henrik Haugaard (beboer, Furesø boligselskab/Farum Midtpunkt)
 • Christina Iversen (beboer, Furesø boligselskab/Farum Midtpunkt)
 • Jette Aistrup (Værløse Almennyttige Boligselskab, VAB)
 • Søren Bech (personlig og professionel indsigt i den almene boligsektor)
 • Mohammed Hamouti (beboer Farum Midtpunkt, leder af den boligsociale helhedsplan)
 • Birgitte Mazanti (centerleder i Center for boligsocial udvikling)
 • Sanne Kjær (kundedirektør i boligselskabet KAB)
 • Ellen Højgaard Jensen (direktør i Dansk Byplanlaboratorium og bestyrelsesmedlem i Samvirkende Boligselskaber, SAB)
 • Solveig Tingey (cheføkonom i Boligselskabernes Landsforening, BL)
 • Mette Møllerhøj (direktør i Lejerbo)

Nøgleord

Kontakter

Egil F. Hulgaard (C), formand for Udvalget for byudvikling og bolig, tlf. 2151 8188
Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø, tlf. 7216 5200
Claus Torp, by- og kulturdirektør, tlf. 5712 5858

Billeder

Næsten en tredjedel af Furesøs befolkning bor i almene boliger.
Næsten en tredjedel af Furesøs befolkning bor i almene boliger.
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum