Beskæftigelsesministeriet

Nyt udspil skal hjælpe tusindvis af borgere med handicap i arbejde

Del

Regeringen er klar med en række initiativer, som skal lette vejen til arbejdsmarkedet for mennesker med handicap. Der afsættes 120 millioner kroner til at realisere initiativerne. Med udspillet lancerer regeringen også et nyt beskæftigelsespolitisk mål for personer med handicap.

Det går godt på det danske arbejdsmarked. Beskæftigelsen har aldrig været højere. Alligevel er det kun hver tredje person med et større handicap, der er i job, og der florerer fortsat mange fordomme om, hvad personer med handicap kan bidrage med.

Det ønsker regeringen at gøre noget ved og har opstillet et nyt beskæftigelsespolitisk mål for personer med handicap. 13.000 personer med et større handicap skal i beskæftigelse frem til 2025. Samtidig afsætter regeringen 120 millioner kroner til en række initiativer fordelt på fire indsatsområder:

  • Mindre bureaukrati og smidigere overgange fra fx uddannelse til job 
  • Målrettet indsats for et få flere med handicap i job
  • Bedre uddannelsesmuligheder
  • Mere viden om handicap og færre fordomme

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Jeg har store forventninger til udspillet. Det er mange år siden, at der sidst blev sat målrettet ind på området. Nu er det slut med skåltaler og gode idéer. Der skal handling til. Det skylder vi den enkelte med handicap, som både kan og vil bidrage, og de mange virksomheder, som mangler arbejdskraft. Derfor har regeringen også sat et klart mål for udspillet. 13.000 personer med handicap skal i beskæftigelse. Vi vil inden for kort tid indbyde satspuljepartierne til forhandlinger, hvor vi håber på en bred politisk opbakning til, at vi skal gøre noget ekstraordinært for at få flere personer med handicap i job.

Børne- og Socialminister Mai Mercado siger:

- Med udspillet tager vi et stort og vigtigt skridt i retning af at få flere mennesker med handicap inkluderet i fællesskaberne rundt om på landets arbejdspladser. Jeg er særligt glad for, at vi får skabt en helt ny samlet platform, hvor borgere, virksomheder og jobcentre kan få en let og overskuelig indgang til viden om handicap, støttemuligheder og de mange kompetencer og potentialer, som mennesker med handicap kan bidrage med. Der er brug for at arbejde med viden og fordomme, så virksomhederne ikke holder sig tilbage for at ansætte mennesker med handicap, fordi de ikke kender til ansøgernes kompetencer, eller fordi de ikke kender mulighederne for støtte.

Udspillet indgår i regeringens oplæg til satspuljeforhandlingerne for 2019.

Kontakt:

Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Børne- og Socialministeriets pressevagt: 4185 1360

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum