Beskæftigelsesministeriet

Nyt indsatsteam intensiverer kampen mod social dumping

Del

Regeringen har sat ekstra skub i bekæmpelsen af social dumping og brug af illegal arbejdskraft. Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og politiet samarbejder i et nyt tværgående indsatsteam, som specialiserer sig i de grove og komplicerede sager.

Myndighederne har behov for at tage nye værktøjer i brug i forhold til sager om social dumping, som bliver stadig mere komplicerede. Derfor har myndighederne styrket den fælles myndighedsindsats med et nyt tværgående indsatsteam, som det blev aftalt i sidste års arbejdsmiljøaftale.

Indsatsteamet skal have fokus på de grove og komplicerede sager. Det kan eksempelvis være udenlandske virksomheder, der gentagne gange begår grove overtrædelser af arbejdsmiljølovgivningen med risiko for de ansattes sikkerhed og sundhed, snyder ift. moms- og skattelovgivningen og bruger illegal arbejdskraft.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Det er aldeles uacceptabelt og skader fællesskabet, at enkelte virksomheder bevidst forsøger at omgå reglerne. Ordnede forhold og en fair konkurrence gavner os alle. Derfor er det godt, at vi har oprettet det tværgående indsatsteam, så myndighederne arbejder endnu tættere sammen og kan hjælpe hinanden med at optrevle svære sager og få fat i bagmændene.

Skatteminister Jeppe Bruus siger:

- Kontrolindsatsen virker, og derfor er jeg også glad for, at vi styrker indsatsen mod social dumping yderligere med det nye specialiserede team. Medarbejdere fra Skattestyrelsen er sammen med politiet og Arbejdstilsynet med til at sikre, at flere udenlandske virksomheder og arbejdstagere overholder danske regler på skatte- og afgiftsområdet og betaler korrekt skat og moms til statskassen. 

Justitsminister Peter Hummelgaard siger:

- Både som justitsminister og tidligere beskæftigelsesminister er jeg rigtig glad for, at vi har styrket den fælles myndighedsindsats mod social dumping. Det er ikke alene afgørende for at sikre bedre arbejdsvilkår for den enkelte. Det er også vigtigt for at komme kriminalitet i udvalgte brancher til livs. Det undergraver vores samfund, når kyniske kriminelle snyder statskassen for store beløb, mens andre mennesker går på arbejde, tjener en ærlig løn og betaler deres skat. Det skal vi sætte hårdt og konsekvent ind over for.

Indsatsteamet skal styrke myndighedernes samarbejde, så der i endnu højere grad er målrettet tilsyn og kontrol de steder, hvor virksomheder ikke følger reglerne. Det sker blandt andet ved større brug af data fra de tre instanser. Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og politiet skal løbende koordinere og følge op på fælles aktioner og anvende ny viden om udviklingen i arbejdslivskriminalitet, social dumping og brug af illegal arbejdskraft.

På fællesaktionerne kontrollerer myndighederne virksomhedernes arbejdsmiljø og skatteforhold, ligesom de kontrollerer, om de udenlandske medarbejdere har de fornødne arbejds- eller opholdstilladelser. Myndighedsindsatsen har betydet, at kontrollen med udenlandske virksomheder på det danske arbejdsmarked er øget betydeligt over årene.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for september 202421.11.2024 08:09:09 CET | Pressemeddelelse

I september 2024 var der 3.029.400 lønmodtagere i job. Det er 4.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Siden september 2023 er der dermed samlet set kommet 27.900 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.700 flere lønmodtagere fra august til september 2024. I samme periode er der kommet 600 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Trods et lille dyk i sidste måned stiger beskæftigelsen igen. Det viser, at vi fortsat har et stærkt arbejdsmarked. Vi skal dog have et øje for, at det ikke er alle dele af landet, som har del i den stigende beskæftigelse. Der er en del kommuner uden for særligt storbyområderne, hvor beskæftigelsen er faldet det seneste år". "Vi har i regeringen et mål om, at folk skal kunne uddanne sig og få job i hele landet. Derfor styrker vi mulighederne for job og uddannelse uden for de store byer. Det skal blive ved med at være attraktivt at bo med sin familie i de mindre byer,

Uændret ledighed i oktober 202420.11.2024 09:01:56 CET | Pressemeddelelse

Der er 88.000 fuldtidsledige i oktober 2024. Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Ledigheden er dermed uændret i forhold til måneden før, og ledighedsprocenten er fortsat på 2,9 pct. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: -Det er positivt, at vi fortsat har en lav ledighed. Samtidig er der en faldende tendens i antallet af dimittendledige. Vi har tidligere set en stigning i antallet i denne gruppe, men noget tyder på, at vi nu har fået vendt den udvikling. Det er afgørende, at man som nyuddannet hurtigt får foden inden for på arbejdsmarkedet, så ledigheden ikke sætter sig og bliver langvarig. -På trods af den lave ledighed er der desværre fortsat en gruppe af unge, som hverken er i gang med en uddannelse eller i job. Også de skal have en plads på arbejdsmarkedet eller i uddannelsessystemet. -Jeg ser frem til at udrulle det ungeløft, vi i Folketinget har aftalt i fællesskab med kommuner, virksomheder og civilsamfundet. Det er et stærkt pa

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye