Nyt professorat i klinisk sygepleje

Bibi Hølge-Hazelton har en lang karriere bag sig inden for forskning, ledelse, uddannelse og klinisk praksis. En rød tråd har været en stor interesse for både sundhedsprofessionelles og brugeres perspektiver på arbejdet i mødet med sundhedsvæsnet. For eksempel har hun igennem mange år forsket i og arbejdet med unge med diabetes og unge med kræft og deres møder med sundhedsvæsnet.
Bibi Hølge-Hazelton har siden 2010 været forskningsleder på Sjællands Universitetshospital og i 2016 blev hun både den første kvinde og den første sygeplejerske, der blev udpeget til professor (med særlige opgaver/ MSO) i Region Sjælland. Forud for ansættelsen i Region Sjælland har hun været ansat som forsker på Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Roskilde Universitet, som lærer på Rigshospitalets Sygeplejeskole og som leder og sygeplejerske på Sankt Lukas Stiftelsens Hospice, Finseninstituttet, Frederiksberg hjemmepleje og Rigshospitalet.
Bibi Hølge-Hazelton har altid haft interessefor praksisudvikling og er kendt for at have blik for skæve, kreative og innovative tilgange til at forstå patienters og personales erfaringer og oplevelser. Således har hun som facilitator og vejleder arbejdet med brugerinddragende processer, supervision, internetbaserede metoder og kunstens muligheder i formidling af ny viden.
I de seneste år har Bibi Hølge-Hazelton stået i spidsen for opbygning af forsknings- og udviklingskultur inden for sygeplejen og andre mellemlange videregående uddannelser på Sjællands Universitetshospital og Region Sjælland. Lige nu fylder forskningsprogrammet Frontline en del. Her undersøger hun, sammen med 12 andre forskere på Sjællands Universitetshospital, frontpersonale, lederes og forskeres oplevelser og erfaringer med Covid-19 med henblik på at ruste og tage ved lære af pandemien. Endelig har hun været leder af to større forskningsprogrammer om kapacitetsopbygning samt fastholdelse og rekruttering af sygeplejersker.
Privat er Bibi Hølge-Hazelton gift og bor på Østerbro med sin mand, hvor de har boet siden de nu voksne børn flyttede hjemmefra. Før da, boede de i mange år på Vestsjælland/Gerlev Idrætshøjskole, hvor parrets tre voksne børn er vokset op.
Kontakter
Yderligere oplysninger om Bibis arbejde kan fås på hjemmesiden: www.regionsjaelland.dk/forskning-mvu
Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Medicin mod forhøjet kolesterol kan i fremtiden redde endnu flere liv10.7.2025 08:41:07 CEST | Pressemeddelelse
Tre til fire procent af danske mænd over 65 år rammes af udposninger på legemspulsåren – en potentielt dødelig sygdom. Forskning fra SDU og OUH viser, at forebyggende behandling kan bremse udviklingen. Det kræver screening, som allerede benyttes i andre lande.
Stærk interesse for SDU’s uddannelser5.7.2025 18:27:25 CEST | Pressemeddelelse
Selvom der er nye adgangskrav, oplever SDU en samlet stigning i søgningen. Universitetets uddannelser nyder stor interesse fra danske og internationale ansøgere, og nye udbud som psykologi i Esbjerg tiltrækker rekordmange ansøgere.
Mette Juel Rothmann udnævnt til professor i diabetesomsorg og brugerinvolvering2.7.2025 11:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Et professorat med fokus på livet med diabetes: Styrket forskning i psykosociale aspekter af diabetes skal bane vejen for nye patientnære løsninger og bedre egenomsorg
Researchers develop new robot: The future of scaffolding is here2.7.2025 09:35:44 CEST | Press release
Together with the German scaffolding manufacturer PERI and several other European partners, researchers from SDU’s Centre for Large Structure Production (LSP) have developed a robot that can relieve scaffolders. The robot will be tested in real-life conditions over the next years.
SDU-forskere udvikler ny robot: Det bliver fremtiden for stilladsarbejde2.7.2025 09:35:44 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med den tyske stilladsproducent PERI og en række europæiske kollegaer har forskere fra SDU’s Center for Large Structure Production (LSP) udviklet en robot, der kan aflaste stilladsarbejdere. I løbet af de næste par år skal robotten testes på byggepladser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum