OKNygaard A/S

Nyt og grønt samskabelseskoncept hos landsdækkende anlægsgartner

Del
Vild natur med plads til insekt- og planteliv vinder indpas hos de danske virksomheder. Hos Danmarks største anlægsgartner og klimaentreprenør OKNygaard oplever man en stigende interesse for, hvordan man skaber biodiverse områder. Derfor barsler virksomheden med et nyt samskabelseskoncept ’’Den Grønne Vandring’’.

Flere og flere virksomheder arbejder på at opnå en tydelig grøn profil og hilser biodiversiteten velkommen på deres udearealer. Men hvad kræver det at omlægge arealet til et område, der summer af liv? Det vil OKNygaard vejlede virksomheder, kommuner og boligforeninger om med det nye koncept ’’Den Grønne Vandring’’. Konceptet sætter biodiversitet i højsædet og tager kunderne med ud på en grøn vandring – i både overført og bogstavelig forstand.


Visualisering afstemmer forventninger

Hos OKNygaard har tidlig involvering og åben dialog med kunden altid været vigtigt. Som noget nyt vil virksomheden tilbyde, at idéer og muligheder på de nye grønne arealer udvikles ude hos kunden via en fælles vandring på arealerne.

Trine Maria Albertsen og Kirstine Kot fra OKNygaards afdeling på Fyn har udviklet konceptet, som rulles ud i anlægsgartnervirksomhedens øvrige afdelinger i løbet af året. Trine Maria Albertsen står for at udarbejde visualiseringer og forslag til, hvordan arealer kan komme til at se ud med fx vilde bede, blomsterbælter eller snoede stier gennem en jungle af stauder.

’’Det gør en stor forskel for arbejdsprocessen, når idéudviklingen sker i fællesskab ude på arealerne. Vi får først og fremmest et fælles udgangspunkt at tale ud fra, men det bliver også nemmere for os at komme med konkrete bud på, hvordan området kan fungere godt, både gartnerteknisk og æstetisk. Det er min erfaring, at en visualisering tidligt i processen er afgørende for en forventningsafstemning, for kunderne skal jo igennem en anlægsproces, hvor områderne i en periode ikke ser særligt spændende ud’’, fortæller Trine Maria Albertsen.

Der går minimum et halvt år, før beplantningen vokser i fuldt flor. Derfor er det en klar fordel, når kunden fra start kan fornemme, hvordan slutresultatet bliver.


Grønne arealer og bæredygtighed går hånd i hånd

I OKNygaard er bæredygtighed en del af virksomhedens DNA. Blandt andet er en ny bæredygtighedsstrategi, der tager udgangspunkt i mennesker, miljø og mobilisering, ved at blive implementeret i hele organisationen.

’’Store grønne områder har en positiv påvirkning på miljøet og dets evne til at binde CO2. Skabelsen af flere grønne områder giver derfor ikke kun mening i forhold til at skabe visuelt spændende uderum, men særligt for at styrke branchens bevidsthed om, at klimahensyn sagtens kan være rentabelt og som bidrag til en mere bæredygtig fremtid’’, fortæller Ole Kjærgaard, adm. direktør for OKNygaard.

Kontakter

Billeder

Download
På grøn vandring med Svendborg Andels-Boligforening
På grøn vandring med Svendborg Andels-Boligforening
Download
Fyns Almennyttige Boligselskab arbejder også med biodiversitet. Med en tidligere udarbejdet rapport om naturforbedringer i hånden, manglede FAB en mere praktiske og faglig vejledning for at komme videre i processen. 

OKNygaard Fyn kom med ideer, skitser, priser og vedligeholdelsesplaner, så de mange boligforeningerne ved hvordan projekterne opstartes, hvad det koster og hvordan de fremadrettet skal driftes. 
 
Illustrationen er OKNygaards oplæg til en mere biodivers gårdhave hos FABs administration i Odense.
Fyns Almennyttige Boligselskab arbejder også med biodiversitet. Med en tidligere udarbejdet rapport om naturforbedringer i hånden, manglede FAB en mere praktiske og faglig vejledning for at komme videre i processen. OKNygaard Fyn kom med ideer, skitser, priser og vedligeholdelsesplaner, så de mange boligforeningerne ved hvordan projekterne opstartes, hvad det koster og hvordan de fremadrettet skal driftes. Illustrationen er OKNygaards oplæg til en mere biodivers gårdhave hos FABs administration i Odense.
Download

Information om OKNygaard A/S

OKNygaard A/S
OKNygaard A/S
Rosbjergvej 5G, Årslev
8220 Brabrand

+45 7021 5400https://oknygaard.dk/

OKNygaard – hele Danmarks anlægsgartner og klimaentreprenør

Vores ambition er klar – vi vil være dem, der skaber, anlægger og vedligeholder Danmarks grønne udearealer og byrum – og vi vil være anerkendt som Danmarks førende anlægsgartner og klimaentreprenør både lokalt og landsdækkende.

Vi har hovedkontor i Aarhus og 10 afdelinger fordelt over hele Danmark. Det giver os mulighed for at arbejde for både store landsdækkende og mindre lokale kunder – vi er nemlig altid lige i nærheden. I højsæsonen er flere end 600 anlægsgartnere og klimaspecialister klar til at løse kundernes opgaver, uanset hvor i landet der er brug for os. 

OKNygaard er kendt for god service, faglig stolthed og komplette løsninger. Det er ikke bare noget, vi siger, det er dét, vi gør. Vi sætter en ære i en velstyret proces med god dialog og grundig kvalitetssikring – det gælder, når vi udfører drift og vedligeholdelse, når vi løser anlægsopgaver, når vi leverer klimasikring eller skaber nye biodiverse grønne byrum.

Som en del af Europas største anlægsgartnergruppe, idverde, kan vi trække på kompetencer og erfaringer fra Frankrig, England, Holland, Tyskland og Schweiz, og vores medarbejdere får nye muligheder for at uddanne og videreudvikle sig på tværs af landegrænser.

Følg pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OKNygaard A/S

Bæredygtighed fylder for lidt i de danske udbud, lyder det fra landsdækkende anlægsgartnervirksomhed28.3.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Flere offentlige og private virksomheder implementerer bæredygtighed gennem udbud, hvor parametre som miljø og sociale forhold bliver en del af kravene. Anlægsgartnervirksomheden OKNygaard byder det øgede fokus på bæredygtighed velkommen og opfordrer samtidig kommuner, regioner og virksomheder til i højere grad at prioritere bæredygtighed i deres evalueringer, hvor pris ofte bliver den mest afgørende faktor.

Tværeuropæisk samarbejde løfter innovationen hos OKNygaard20.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

’’Hvis vores byer skal være klar til fremtidens klima, skal vi udfordre måden, vi planlægger og bygger på’’. Så klart lyder formålsbeskrivelsen for den tværeuropæiske platform for urban greening (EPLUG). OKNygaard og andre europæiske virksomheder, uddannelsesinstitutioner og fageksperter bidrager i fællesskab til udviklingen af naturbaserede løsninger, som på sigt vil bidrage til klimatilpasning og øget biodiversitet i byerne og dermed øge borgertrivslen.

Samarbejde om biodiverst klitlandskab byder på gensidig læring24.1.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Som landsdækkende anlægsgartner og klimaentreprenør har OKNygaard mange erfaringer og kompetencer at trække på i sin opgaveløsning, men i en branche i udvikling er der altid mulighed for at lære mere. Resultaterne af et nyt samarbejde med HF & VUC FYN om driften af et klitlandskab midt i et byområde er særligt spændende for anlægsgartnervirksomheden, da der er tale om en ny tilgang for alle parter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum