Billund Kommune

Nyt mødested slår dørene op midt i Grindsted

Del

Et nyt mødested, GrindSTEDET, skal skabe liv og aktivitet i Grindsted bymidte. Det er en blanding af kommunale funktioner og private ildsjæle, der flytter ind som de første allerede fra på tirsdag. De håber, at byens borgere vil være med til at fastlægge fremtiden.

Projektet er tidligere blevet beskrevet som Byens Hotel, et medborgerhus for alle byens borgere. Det ændrer nu navn til GrindSTEDET, da det ikke kun omhandler det gamle hotel, men hele karrébyggeriet omkring Birketorvet. Lige nu er lokalerne fortsat tomme, men snart skal de summe af liv. Allerede fra på tirsdag flytter de første beboere nemlig ind.

"Vores håb med GrindSTEDET er at samle både offentlige funktioner og private, borgerrettede tilbud et centralt sted i byen. Dels for at bidrage til mere liv og øget aktivitet i midtbyen og dels for at rykke Billund Kommune tættere på borgerne,” siger formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget, Simon Nicolajsen Jørgensen (S).

I første omgang bliver GrindSTEDET arbejdsplads for Planafdelingen i Billund Kommune, Borgerrådgiveren, Affaldsteamet, Kulturafdelingen, Grindsted - Den Grønne Hovedstad, Grindsted Udviklingsforum, samt private ildsjæle med gode aktiviteter. Derudover vil det være muligt at låne eller bruge testcentret til forskellige formål, som næsten kun fantasien sætter grænser for.

Testcenter med plads til ideer

GrindSTEDET er en del af puljen ”Frie bymidter” ved Bolig- og Planstyrelsen. Her er Grindsted sammen med 13 andre byer i Danmark blevet udvalgt til et projekt, der giver friere regler og rammer for byudviklingen. Bolig- og Planstyrelsen skal bruge hele 2023 på at godkende de planer, som kommunerne har for projekterne. Og det er altså den ventetid, som Billund Kommune nu udnytter til testperiode. En testperiode, hvor projektgruppen håber at få masser af ideer og input til, hvordan GrindSTEDET kan skabe mest værdi.

”Hovedformålet med projektet er at skabe mere liv og aktivitet i bymidten, og hvordan det gøres bedst for Grindsted og GrindSTEDET skal vi sammen med borgerne og andre relevante parter blive klogere på. Testcentret skal derfor det kommende år danne ramme om udviklingen og samarbejder mellem kommunen og alle, der vil være med til at definere, hvad GrindSTEDET skal kunne,” forklarer Mette Vagner Rasmussen, byplanlægger i Billund Kommune og projektleder for GrindSTEDET.

Testcentret åbner d. 11.okt. Der vil være varierende åbningstider afhængig af de pågældende brugere, men hver tirsdag fra 9-17.30 vil der være mulighed for at kigge forbi, komme med input og høre mere om projektet.

Man kan læse mere om GrindSTEDET på grindstedet.dk ligesom der også er oprettet en Facebookgruppe for alle de, der gerne vil følge med i projektet eller bidrage med ideer.

Kontakter

Andreas BjerrePresse- og brandingchef

Direkte: 79 72 72 09
Mobil: 24 92 86 79

abj@billund.dk

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum