Region Sjælland

Nyt læringslab skærper kvaliteten på Nykøbing F. Sygehus

Del

Sundhedsmedarbejderne på Nykøbing F. Sygehus har nu bedre muligheder for fastholde og styrke deres kompetencer, efter sygehuset har fået regionens mest moderne sundhedsfaglige lærings- og træningsfaciliteter.

Regionsrådsformand Heino Knudsen klipper snoren til det nye Læringslab på Nykøbing F. Sygehus.
Regionsrådsformand Heino Knudsen klipper snoren til det nye Læringslab på Nykøbing F. Sygehus.

På de mindre sygehuse kan der være langt mellem særlige typer patienter og lidelser. Men de kommer. Og så skal sundhedspersonalet være klar. Det gælder for eksempel på Nykøbing F. Sygehus.

For at sikre, at personalet er rustet til at lave knæoperationer af høj kvalitet, foretage særlige ultralydsundersøgelser samt de mange andre indgreb, behandlinger og forløb, har Nykøbing F. Sygehus moderniseret og udbygget sygehusets læringsfaciliteter kaldet LæringsLab. Her kan sygeplejersker, læger og sosu-assistenter m.fl. øve sig, så de er helt skarpe, når de står med en rigtig patient.

- I Region Sjælland er vi meget optaget af, at borgerne oplever, at sundhedstilbuddene er tæt på bopælen. Men vi vil ikke gå på kompromis med kvaliteten, og derfor er jeg rigtig glad for at Nykøbing F. Sygehus går foran med regionens mest moderne træningsfaciliteter, som vil være til gavn for både sundhedsfaglige medarbejdere og patienter, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

Sikrer kvalitet og tryghed

Træning, undervisning og fastholdelse af kompetencerne hos personalet har i årevis været en fast del af hverdagen på Nykøbing F. Sygehus. Men med etableringen af Læringslab kommer det i faste rammer.

Det sikrer bedre undervisningsforhold og ro til at lære, og samtidig får for eksempel sygeplejerske- og medicinstuderende nu et sted at træne videre på egen hånd efter arbejde, hvis de ønsker det.

- Det er et helt basalt krav for sundhedsfaglige medarbejdere, at de holder deres faglighed og kompetencer ved lige. Vi har generelt tilfredse patienter, men jeg er glad for, at vi med virkelighedsnær træning nu forstærker fokus yderligere på kvaliteten, sikkerheden og trygheden både for vores patienter og for vores medarbejdere, siger Ricco Dyhr, der er sygehusdirektør på Nykøbing F. Sygehus, og fortsætter:

- Samtidig er en stor del af vores patienter multisyge, og det stiller store krav til vores viden og kompetencer om, hvordan flere forskellige diagnoser, symptomer og behandlinger kan influere på hinanden. Den indsats styrkes også med Læringslab.

Kobles sammen med innovations- og forskningsindsats

Træningsforholdene på det 250 kvadratmeter store Læringslab svarer til det daglige arbejde med patienter på sygehuset. Læringslab er etableret på det gamle intensivafsnit på sygehuset og består af en træningssal og to simulationsstuer, der er opsat som tro kopier af hospitalsstuer med indlagt ilt og udstyr.

Den ene simulationsstue kan benyttes til avanceret simulationstræning i traumer og behandling af børn, mens den anden er til at udvikle og vedligeholde kompetencer i forhold til plejesituationer. Dertil kommer en træningssal, der rummer op til 10 arbejdsstationer, hvor der kan øves forskellige typer sundhedsrettet og lægefaglig færdighedstræning. Yderligere er der undervisningslokaler og evalueringsrum.

LæringsLab på Nykøbing F. Sygehus er samtidig koblet direkte sammen med innovations- og forskningsafdelingerne på sygehuset. Det sikrer, at det også kan benyttes til følgeforsknings-projekter, og at det kan fungere som testmiljø for start-up- og innovationssamarbejder. 

Kontakter

Billeder

Regionsrådsformand Heino Knudsen klipper snoren til det nye Læringslab på Nykøbing F. Sygehus.
Regionsrådsformand Heino Knudsen klipper snoren til det nye Læringslab på Nykøbing F. Sygehus.
Download
Regionsrådsformand Heino Knudsen holder indvielsestale.
Regionsrådsformand Heino Knudsen holder indvielsestale.
Download
De nye faciliteter vises frem.
De nye faciliteter vises frem.
Download
En gruppe sygeplejerskestuderende prøver de nye faciliteter.
En gruppe sygeplejerskestuderende prøver de nye faciliteter.
Download

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Psykiatrien Region Sjælland lancerer nyt tilbud om pårørende-til-pårørende-samtaler2.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man er pårørende til et menneske, der er eller har været i behandling i Psykiatrien Region Sjælland, kan man som noget nyt få sparring og inspiration via en åben linje direkte til andre med erfaring som pårørende. Det nye tilbud er søsat med midler fra Regionsrådet. Målet er at styrke pårørende, så de både kan passe på sig selv og støtte deres nære i processen med at komme sig fra psykisk sygdom.

Budgetaftale på plads i Region Sjælland2.9.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Region Sjællands budget på 21 milliarder kroner i 2022 er nu på plads med en aftale blandt alle partierne i Regionsrådet. Budgetaftalen sikrer blandt andet en styrket indsats på kræftområdet, et løft af de medicinske afdelinger på sygehusene samt bedre behandling af patienter med blodpropper. Partierne bag budgetaftalen sætter også penge af til den grønne omstilling i Region Sjælland, ligesom borgerne kan se frem til en ny ekspresbus mellem Næstved og Slagelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum