Erhvervsstyrelsen

Nyt IT-risikovurderingsværktøj skal hjælpe virksomheder med at styrke deres digitale sikkerhed

Del

Mange små og mellemstore virksomheder har et for lavt digitalt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil. For at komme dette problem til livs, lancerer Erhvervsstyrelsen i samarbejde med Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed et online IT-risikovurderingsværktøj, som hjælper SMV’er med at kortlægge deres sikkerhedsrisici og sikrer, at de sætter ind, der hvor det er mest kritisk.

39 pct. af små og mellemstore virksomheder (SMV’er) har ikke et sikkerhedsniveau, der er tilstrækkeligt ift. deres risikoprofil, og kun 42 pct. af de danske SMV’er foretager risikoanalyser af deres IT. Det viser den nyeste analyse fra Erhvervsstyrelsen.

Derfor lancerer Erhvervsstyrelsen i samarbejde med Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed nu et nyt risikovurderingsværktøj, der skal hjælpe små og mellemstore virksomheder med at foretage en grundlæggende IT-risikovurdering, så flere virksomheder kan øge sikkerhedsniveauet og undgå at blive ramt af cyberangreb.

Vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, Torsten A. Andersen:

”Det lave sikkerhedsniveau blandt danske SMV’er er en trussel mod dansk erhvervsliv, og langt flere SMV’er bør foretage IT-risikovurderinger. Med det nye værktøj ønsker Erhvervsstyrelsen at gøre det nemmere for flere SMV’er at komme i gang med en grundlæggende IT-risikovurdering. Jeg håber derfor, at SMV’erne vil tage værktøjet til sig, så det digitale sikkerhedsniveau blandt danske virksomheder kan blive styrket.”

IT-risikovurderingsværktøjet er en interaktiv løsning, som giver virksomheder konkret hjælp til at identificere de mest kritiske risikoscenarier, herunder forskellige områder af deres IT-systemer. Resultatet er en grundlæggende IT-risikovurdering, der automatisk genereres, og som virksomheden efterfølgende kan downloade. Resultatet indeholder udover selve risikovurderingen også en vejledning til, hvad virksomheden kan gøre for at håndtere de identificerede risici.

På baggrund af risikovurderingen kan virksomheden vurdere behovet for yderligere sikringsforanstaltninger, og ledelsen kan tage stilling til, hvilke investeringer der er nødvendige i forhold til virksomhedens risikovillighed. På den måde kan virksomheden mindske den generelle IT-risiko og blive mere modstandsdygtig overfor digitale angreb.

Formand for Rådet for Digital Sikkerhed og medlem af Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, Henning Mortensen:

”Det er essentielt, at virksomheder er opmærksomme på hvilke data og systemer, der er centrale for virksomheden og den daglige drift. Med det nye IT-risikovurderingsværktøj kan virksomheder få konkret hjælp til at identificere deres vigtigste systemer og vurdere udvalgte risikoscenarier. På den baggrund kan virksomhederne kvalificere, hvor de skal sætte ind med nye sikkerhedsforanstaltninger.”

IT-risikovurderingsværktøjet er igangsat på baggrund af efterspørgsel fra erhvervslivet og som led i den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed. Værktøjet er henvendt til små og mellemstore virksomheder og særligt de IT-faglige personer i virksomheden, som har kendskab til virksomhedens IT-setup. SMV’erne kan alt efter kompleksiteten af deres IT-setup vurdere op til 17 gængse IT-systemer, som enten kan være administreret af virksomheden selv eller en it-leverandør.

Udover risikovurderingsværktøjet stiller Erhvervsstyrelsen gode råd, vejledning og værktøjer til rådighed for virksomheder, der vil have en bedre digital sikkerhed på sikkerdigital.dk/virksomhed.

Find det online IT-risikovurderingsværktøj her.

Kontakter

Billeder

Information om Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen
Erhvervsstyrelsen
Langelinie Allé 17
2100 København Ø

https://erhvervsstyrelsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

7 nye råd skal hjælpe virksomheder med at få tjek på den basale digitale sikkerhed11.3.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Danske virksomheder investerer i stigende grad i digital sikkerhed, men mange små og mellemstore virksomheder (SMV’er) mangler fortsat at få styr på helt grundlæggende it-sikkerhedsforanstaltninger. For at hjælpe virksomhederne i gang, lancerer Erhvervsstyrelsen en ny landsdækkende kampagne, som præsenterer 7 gode råd om it-sikkerhed på Sikkerdigital.dk. Rådene sætter fokus på, hvordan SMV’er med relativt simple sikkerheds-tiltag kan styrke it-sikkerheden.

Erhvervsstyrelsen og København går sammen med storbyer for at finde nye klimaløsninger18.2.2021 10:48:46 CET | Pressemeddelelse

København, Glasgow, Amsterdam, Toronto og New York City har indgået et partnerskab for at finde nye digitale og cirkulære løsninger på deres klimaudfordringer. Erhvervsstyrelsen har bragt byerne sammen om en ”Circular Innovation City Challenge”, som lanceres den 23. februar 2021. Det sker i samarbejde med Ellen MacArthur Foundation og World Circular Economy Forum.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum