Erhvervsstyrelsen

Ny hjemmeside skal hjælpe virksomheder med at undgå ulovlig eksport

Del

Erhvervsstyrelsen har alene i 2023 fået omkring 800 henvendelser fra virksomheder om eksportregler til sanktionerede lande. En ny hjemmeside skal gøre det nemmere at undgå eksport til lande med sanktioner fra EU og FN.

På den nye hjemmeside https://eksportkontrol.erhvervsstyrelsen.dk kan virksomhederne se, hvilke varer der skal søges eksporttilladelser til, hvis de fx kan bruges til både civile og militære formål
På den nye hjemmeside https://eksportkontrol.erhvervsstyrelsen.dk kan virksomhederne se, hvilke varer der skal søges eksporttilladelser til, hvis de fx kan bruges til både civile og militære formål

Den geopolitiske situation gør international samhandel stadig mere kompleks og danske virksomheder bruger både tid, kræfter og ressourcer på at orientere sig i sanktioner mod lande og produkter, der løbende ændrer sig. Det mærker man også i efterspørgslen efter vejledning hos Erhvervsstyrelsen.

I 2023 har Erhvervsstyrelsen indtil nu modtaget ca. 800 henvendelser om eksport til sanktionerede lande og om eksportkontrolreglerne. Og indenfor de seneste 12 måneder har Erhvervsstyrelsen registreret 102 potentielle overtrædelsessager, hvor styrelsen har undersøgt eller undersøger mulige brud på eksportkontrol og/eller sanktionsreglerne.

For at hjælpe virksomhederne bedst muligt lancerer Erhvervsstyrelsen derfor en ny hjemmeside med råd og vejledning til virksomheder, der står overfor at skulle eksportere varer eller tjenesteydelser.

-På den nye hjemmeside https://eksportkontrol.erhvervsstyrelsen.dk kan virksomhederne finde information om nogle af de lande, der er omfattet af eksportrestriktioner. Samtidig kan de se, hvilke varer der skal søges eksporttilladelser til, hvis de fx kan bruges til både civile og militære formål, fortæller vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Torsten Andersen.

Gratis tjek af kunde

På hjemmesiden tilbyder Erhvervsstyrelsen desuden et gratis tjek af, om der findes kritiske oplysninger om den enkelte kunde. Hvis det er tilfældet, skal virksomheden måske søge tilladelse til eksporten.

Kundetjekket er gyldigt i to år fra udstedelsesdatoen, medmindre andet oplyses af Erhvervsstyrelsen. Kundetjekket kan kun bruges i forbindelse med eksport af dual-use produkter.

Quickguide: Tjek, om du er omfattet af eksportkontrol (erhvervsstyrelsen.dk)

Nøgleord

Kontakter

Om Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen er en ambitiøs og moderne myndighed under Erhvervsministeriet. Vi er omkring 1.000 medarbejdere - i København, Nykøbing Falster og Silkeborg - som arbejder for at skabe de bedste rammer for virksomhedernes vækst og udvikling i hele Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye