Sorø Erhverv

Nyt dynamisk indkøbssystem og gennemsigtig udbudsproces styrker det soranske erhvervsklima

Del

Et dynamisk indkøbssystem for håndværksydelser, en gennemsigtig udbudsproces, faste tidsfrister og en åben dialog mellem erhvervslivet og kommunen er nogle af de ingredienser, der sikrer Sorø Kommune en 7. plads i Dansk Industris årlige analyse af erhvervsklimaet i landets kommuner.

Fotograf: Jakob Vind.
Fotograf: Jakob Vind.

Sorøs gode placering i Dansk Industris analyse af erhvervsklimaet i alle landets kommuner er ikke kommet af sig selv. Det er bl.a. resultatet af flere års tværfagligt arbejde for Sorø Erhvervsudviklingsråd og kommunens erhvervsenhed Sorø Erhverv i tæt samarbejde med erhvervslivet, politikere og embedsmænd.

''Sidste år fik vi en samlet 77. plads i vores brug af private leverandører. Det var mildest talt ikke flatterende’’, fortæller Michael von Bülow, formand for Sorø Erhvervsudviklingsråd. Han fortsætter: ’’Sammen med Sorø Erhverv fik vi et overblik over, hvad det var, der ikke fungerede og vi fik italesat udfordringen overfor forvaltningen, så der kunne lægges en plan for, hvordan vi fik vendt det. I år er vi gået 60 pladser frem og har opnået en samlet 17. plads’’.

Den store fremgang skyldes blandt andet et nyt dynamisk indkøbssystem for håndværksydelser, som har gjort udbudsprocessen i Sorø mere gennemsigtig. Erhvervslivet kvitterer ved at give Sorø Kommune en 8. plads i spørgsmålet om udbudsproces, tidsfrister og dialog - et markant spring fra den tidligere 82. plads.

’’Arbejdet for det gode erhvervsklima er en længere proces og i Sorø er vi hele tiden i gang. Resultatet af Dansk Industris analyse afspejler tydeligt, hvor afgørende god og tværfaglig dialog er. Kommunen skal kende til de udfordringer, som erhvervslivet oplever, men virksomhederne skal også kende til de vilkår, som en kommune arbejder under. Og det kan vi i Erhvervsudviklingsrådet hjælpe begge parter med – det er unikt for Sorø Kommune’’, afslutter Michael von Bülow.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Fotograf: Jakob Vind.
Fotograf: Jakob Vind.
Download

Information om Sorø Erhverv

Følg pressemeddelelser fra Sorø Erhverv

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sorø Erhverv

Lokalt kendskab og tværfaglig dialog er afgørende for det gode erhvervsklima25.1.2021 08:00:00 CETPressemeddelelse

I Sorø Kommune er det gode erhvervsklima i høj grad på dagsordenen. I de seneste ti år har Sorø Erhvervsudviklingsråd, som består af lokale erhvervsledere fra forskellige brancher og forskellige dele af kommunen, ageret ’advisory board’ for borgmesteren, kommunaldirektøren, erhvervschefen og de forskellige sektorer i forvaltningen. Et tværfagligt samarbejde, som bl.a. har resulteret i en 7. plads i Dansk Industris årlige analyse af erhvervsklimaet i alle landets kommuner.

Ny danmarksmester i information og dialog – sådan lyder opskriften på et godt erhvervsklima14.12.2020 08:00:00 CETPressemeddelelse

Dynamisk indkøbssystem for håndværksydelser, en gennemsigtig udbudsproces, faste tidsfrister og en åben dialog med erhvervslivet er nogle af de ingredienser, der sikrer Sorø Kommune en 7. plads i Dansk Industris årlige analyse af erhvervsklimaet i landets kommuner. Som Danmarks bedste til dialog mellem erhvervslivet og kommunen skabes vedvarende resultater. Et resultat som ikke er kommet af sig selv, men som blandt andet er resultatet af Sorø Erhvervsudviklingsråds tværfaglige arbejde over de seneste ti år i tæt samarbejde med erhvervslivet, politikere og embedsmænd. Målet er at styrke dialogen, kendskabet og respekten – både mellem de lokale virksomheder, men i særdeleshed mellem erhvervslivet og kommunen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum