Hedensted Kommune

Nyt digitalt redskab optimerer den akutte sygdomspleje

Del

Andelen af ældre er stigende, og indlæggelsestiden på sygehusene bliver korte og kortere. I tæt samarbejde med borgere skal kommunerne derfor varetage flere komplekse sygdomsforløb. Derfor valgte Hedensted Kommune i 2014 at oprette et Akut team, der skal styrke og udvikle det akutte sygeplejeberedskab i kommunen. Teamet tilbyder sygepleje til ældre borgere med akut opstået sygdom eller akut forværring i eksisterende sygdom.

Et af de arbejdsredskaber, som Hedensted Kommune har god gavn af i arbejdet med den akutte sygdomspleje, hedder ”triagering”. Det handler om meget tidligt at blive opmærksom, hvis borgeren får behov for behandling. Det gøres ved at inddele borgerenes tilstand i kategorierne rød, gul og grøn for derigennem at sikre, at de borgere med størst behov får øget opmærksomhed og behandling.

Via et digitalt system med tilhørende app indtaster de medarbejdere, der først er i kontakt med borgeren, dennes tilstand. Ud fra oplysningerne definerer systemet borgerens tilstand som enten rød, gul eller grøn. Informationerne kan ses af alle de kommunale medarbejdere og behandlere, som det er relevant for. Hver dag mødes personalet for at drøfte de borgere, der er ”triageret”, og alt efter udviklingen i borgerens tilstand ændres farven. Med den løbende opfølgning, fælles viden og flere medarbejderkompetencer i spil, bliver kvaliteten af borgerens behandlingsplan højere end tidligere.

Brugen af det nye system er for nylig startet op i Distrikt Midt, som er et af Hedensted Kommunes tre plejedistrikter. Til vinter implementeres det i de sidste to. Der er endnu ikke en dokumenteret effekt af systemet, men tendensen i Distrikt Midt er ifølge leder Christina Bjerking allerede tydelig:

”Vi fanger hurtigere de tidlige tegn på sygdom og får lagt en god plan, så borgeren undgår en opslidende (gen-)indlæggelse på sygehuset.”

Ud over fordelene for borgeren giver færre sygehusindlæggelser en økonomisk gevinst for kommunen. 

Et af de vigtigste redskaber i arbejdet med de syge – og ofte ældre - borgere er det, man kalder rehabilitering. Det handler om at det enkelte menneske får råd, øvelser og tekniske hjælpemidler, der gør, at man kan klare sig bedre og mere selv. For eksempel selv at tage tøj på.

”Vi har et positivt menneskesyn og mener, at der er værdighed i at klare sig selv. Det vil vi gøre vores yderste til at støtte borgerne i”, fortæller Hans Jørgen Hansen, der er formand for Udvalget for Social Omsorg.

Kontakter

Hans Jørgen Hansen, Formand for Udvalget for Social Omsorg 30302124
Kristina Holst Juul, tovholder for akut teamet, 24962825

Billeder

Information om Hedensted Kommune

Hedensted Kommune
Hedensted Kommune
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted

79 75 50 00http://www.hedensted.dk/

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Camilla Pedersen til start ved DM i Triatlon 25. juni i Juelsminde21.3.2017 14:22pressemeddelelse

Den danske triatlet Camilla Pedersen har stået for et beundringsværdigt comeback efter en voldsom ulykke i 2013. Camilla går efter sejren, når hun til sommer stiller op ved DM i Triatlon i Juelsminde. Her skal hun og de øvrige triatleter svømme 1,9 km, cykle 90 km og løbe et halvmaraton. Camilla ved, hvad det vil sige at vinde. Hun har tidligere vundet flere EM og VM medaljer, samt som højdepunktet vundet en Ironman i 2015. ”Det er fantastisk, at Camilla Pedersen stiller til start i Juelsminde den 25. juni. Det er med til at give stævnet et stort løft, at Camilla er at finde på startlisten,” siger Anders Steffensen, triatlonkonsulent i Hedensted Kommune. DM afvikles i Juelsminde som det absolutte højdepunkt på 3 dages Triathlon Games. Fredag den 23. juni afvikles triatlon som en stafet for firmaer/hold, lørdag den 24. juni gennemføres triatlon som motionsarrangement for børn og voksne, og søndag er det så elitens tur til at dyste ved DM i Triatlon. Da triatlonsporten er blevet så popul

Med julebussen hjem til Hedenstederne20.12.2016 14:23pressemeddelelse

Tirsdag havde 74 unge med tilknytning til Hedensted Kommune løst billet til en af de to julebusser, som 23. december på langs og tværs af landet sørger for, at de kommer sikkert hjem til jul hos deres familier. De to julebusser kører fra henholdsvis København og Aalborg kl. 10.30 og 11.30 og gør undervejs stop i Odense og Aarhus med afgang kl. 13.10 og 13.20. Begge busser ruller ind foran Hedensted Rådhus kl. 14.30, hvor borgmester Kirsten Terkilsen står klar til at tage imod og ønske dem god jul. Det er typisk unge, som har forladt Hedensted Kommune for at studere i de store studiebyer, som benytter sig af den gratis juletransport på årets helt store hjemrejsedag. Det er andet år, at Hedensted Kommune indsætter julebusser og første gang, at også Aalborg har fundet vej til køreplanen. ”Jeg er utrolig glad for, at så mange unge tager imod vores juletilbud, som bringer dem både hurtigt og sikkert hjem til jul. Vi gør det her i håb om, at de unge, når de har færdiguddannet sig, igen får l