Nyoprettet garage skal kick-starte dansk kunstig intelligens eventyr
Dansk Industri og Alexandra Instituttet tilbyder danske virksomheder at starte deres AI-rejse i en AI Garage. De indkalder til infomøde i København den 16. september og Aarhus den 17. september.

Når man kommer godt i gang med kunstig intelligens (AI), vil man se et positivt udsving på sin bundlinje, man vil udvide sine forretningsmuligheder og have fremtidssikret sin virksomhed.
Men hvordan kommer man godt i gang med AI?
Det spørgsmål har Dansk Industri og Alexandra Instituttet fået mange gange. Derfor tilbyder de nu danske virksomheder at komme godt fra start i den nye "AI garage".
Garagen med det rette roadmap
Fundamentet for den gode AI-løsning er en god forretningsidé, men for at kunne identificere den, er det nødvendigt at kunne navigere i AI-teknologiernes muligheder og begrænsninger, og ikke mindst at vurdere om ideen er realiserbar såvel teknologisk og organisatorisk som forretningsmæssigt.
AI Garagen tager udgangspunkt i, hvor den enkelte virksomhed er, og som gennem uvildig rådgivning klæder virksomhederne på til at tage de første skridt ind i arbejdet med kunstig intelligens. Det handler om at finde ud af, hvor man som virksomhed skal lægge sin indsats for at få mest muligt ud af digitaliseringen.
Infomøderne om AI Garage afholdes i København den 16. september og i Aarhus den 17. september.
AI Garage-forløbet sender virksomhederne igennem 3 steps, som handler om at identificere mulighederne med AI. Læs mere om de 3 steps her https://www.danskindustri.dk/tech-der-taller/var-med/ai-garage/
Klassiske spørgsmål fra dansk virksomheder, der skal i gang med AI:
Hvornår giver det mening at bruge kunstig intelligens?
Som tommelfingerregel kan kunstig intelligens hjælpe ens virksomhed, hvis man har projekter, hvor flere faktorer spiller ind på hinanden i processen, eller hvis man har gentagelser i ens produktion eller produkt. Løsninger med kunstig intelligens er nemlig ofte rigtig gode til at give overblik over store mængder af information, som ellers kan være svære at holde styr på og samtidig hjælpe til at finde mønstre i datamaterialet.
Hvordan bruger man kunstig intelligens i sin forretning?
Ved at arbejde datadrevet med kunstig intelligens, kan I vægte de faktorer, der spiller ind på en proces, så I får et bedre overblik over, og anbefalinger til, jeres strategiske handlemuligheder - det kunne eksempelvis være under et byggeprojekt, hvor tidsplaner og indrapporteringer fra bygherrer, rådgivere, arkitekter, leverandører, håndværkere, elektrikere og vvs’ere skal gå op i en højere enhed.
I kan også optimere jeres arbejdsgange ved at lade computeren gøre det arbejde, der kan tage mange manuelle arbejdstimer at gentage, eksempelvis at udfylde formularer med nye informationer og ustrukturerede data, mens der tages hensyn til gældende regler og procedurer. Mulighederne er mange, også for at tænke ud af boksen.
Kan alle udnytte mulighederne med kunstig intelligens?
Nogle virksomheder holder sig tilbage fra at gå i gang med at anvende kunstig intelligens, enten fordi de ikke ved, hvordan de kan optimere med kunstig intelligens, eller fordi de venter på at se det gode eksempel inden for deres branche. De fleste brancher vil få fordele ud af at arbejde med kunstig intelligens, men det kan kræve lidt benarbejde at finde frem til, hvordan. Det kan vi hjælpe jer med i AI Garagen.
Mangler I at se det gode eksempel fra jeres branche, så er det det perfekte tidspunkt at gå i gang med at se på mulighederne med AI – for det betyder, at I kan sætte jer forrest på markedet i jeres branche og vinde de kunder, en AI-opgradering fører med sig.
Nøgleord
Kontakter
Lisa LorentzenCommunications Specialist
Kommunikation og Markedsføring
Billeder
Information om Alexandra Instituttet

Åbogade 34 · Njalsgade 76, 3. sal
8200 Aarhus N · 2300 København S
+45 70 27 70 12https://alexandra.dk
100 eksperter under ét tag
Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger.
Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter.
Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.
Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
It-samarbejde har styrket danske CLIMAID’s arbejde med fejlsøgning i deres IoT-løsninger15.1.2021 10:08:24 CET | Pressemeddelelse
En IoT-løsning består typisk af flere forskellige hardware- og softwareløsninger, der er leveret af flere virksomheder. Kombinationen af forskellige kompetencer, der er enten it-tekniske eller domænespecifikke, kan gøre det potentielt svært at spotte fejl og uregelmæssigheder – også kaldet anomalier – i et IoT-setup.
Chatbot bliver snart meget smartere med ny generation af kunstig intelligens17.12.2020 13:25:39 CET | Pressemeddelelse
Forestil dig robotter der bygger robotter. Så går udviklingen rigtig stærkt. Det kræver, at man kan bygge kunstig intelligens, der selv kan bygge kunstig intelligens. Netop dét gør man nu i et dansk AI chatbot-projekt hædret med Innovationsprisen, og det tiltrækker international bevågenhed fra verdensførende forskere.
Algoritme skal forbedre livetrackingen af sportsbegivenheder 4.12.2020 11:02:59 CET | Pressemeddelelse
Virksomheden TracTrac, der har specialiseret sig i at levere tracking af sejlsport, orienteringsløb eller andre sportsgrene, hvor deltagerne bevæger sig over store områder, er klar med ny teknologi, som kan revolutionere livetrackingen af sportsbegivenheder i bymiljøer. Virksomheden har det seneste år i samarbejde med Alexandra Instituttet arbejdet på en algoritme, der skal forbedre positioneringen og dermed oplevelsen af formidlingen af en konkurrence.
FORBLIV KONKURRENCEDYGTIG I FREMTIDEN MED AR/VR3.12.2020 15:45:34 CET | Pressemeddelelse
AR- og VR-teknologierne er nu så modne, at flere virksomheder er i gang med at udnytte fordelene med dem. Og fordelene strækker sig lige fra produktionsprocessen og oplæring af medarbejdere til kundeservice. Ved Virtuelt MADE Open Lab fik deltagerne konkrete eksempler på, hvordan man kan komme i gang – her opsummerer vi hovedbudskaberne.
Nyt partnerskab skal øge brugen af kunstig intelligens i erhvervslivet29.11.2020 22:17:05 CET | Pressemeddelelse
Analyse viser milliardpotentiale i kunstig intelligens - nu får danske SMV’er et skub fremad.
Nyt nationalt center for forskning i digitale teknologier26.11.2020 08:15:46 CET | Pressemeddelelse
Nyt nationalt Center for Forskning i Digitale Teknologier – DIREC – skal udbygge kapaciteten inden for forskning og uddannelse i Danmark. Centeret er en unik alliance mellem syv danske universiteter og Alexandra Instituttet inden for digitale teknologier.
AI-teknologi skal forbinde sælger med den rigtige kunde på det rigtige tidspunkt23.11.2020 11:19:42 CET | Pressemeddelelse
Den danske virksomhed Adversus, som står bag et telemarketing-system til mødebooking og salg, vil i samarbejde med Alexandra Instituttet udvikle en algoritme, der ud fra data som køn, alder og demografi kan matche en sælger eller fundraising-agent med det rigtige emne. Projektet er støttet af Innovationsfonden via Innobooster-ordningen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum