Alexandra Instituttet

Nyoprettet garage skal kick-starte dansk kunstig intelligens eventyr

Del

Dansk Industri og Alexandra Instituttet tilbyder danske virksomheder at starte deres AI-rejse i en AI Garage. De indkalder til infomøde i København den 16. september og Aarhus den 17. september.

Når man kommer godt i gang med kunstig intelligens (AI), vil man se et positivt udsving på sin bundlinje, man vil udvide sine forretningsmuligheder og have fremtidssikret sin virksomhed.

Men hvordan kommer man godt i gang med AI?

Det spørgsmål har Dansk Industri og Alexandra Instituttet fået mange gange. Derfor tilbyder de nu danske virksomheder at komme godt fra start i den nye "AI garage".

Garagen med det rette roadmap

Fundamentet for den gode AI-løsning er en god forretningsidé, men for at kunne identificere den, er det nødvendigt at kunne navigere i AI-teknologiernes muligheder og begrænsninger, og ikke mindst at vurdere om ideen er realiserbar såvel teknologisk og organisatorisk som forretningsmæssigt.

AI Garagen tager udgangspunkt i, hvor den enkelte virksomhed er, og som gennem uvildig rådgivning klæder virksomhederne på til at tage de første skridt ind i arbejdet med kunstig intelligens. Det handler om at finde ud af, hvor man som virksomhed skal lægge sin indsats for at få mest muligt ud af digitaliseringen.

Infomøderne om AI Garage afholdes i København den 16. september og i Aarhus den 17. september.

AI Garage-forløbet sender virksomhederne igennem 3 steps, som handler om at identificere mulighederne med AI. Læs mere om de 3 steps her https://www.danskindustri.dk/tech-der-taller/var-med/ai-garage/ 

Klassiske spørgsmål fra dansk virksomheder, der skal i gang med AI:

Hvornår giver det mening at bruge kunstig intelligens?

Som tommelfingerregel kan kunstig intelligens hjælpe ens virksomhed, hvis man har projekter, hvor flere faktorer spiller ind på hinanden i processen, eller hvis man har gentagelser i ens produktion eller produkt. Løsninger med kunstig intelligens er nemlig ofte rigtig gode til at give overblik over store mængder af information, som ellers kan være svære at holde styr på og samtidig hjælpe til at finde mønstre i datamaterialet.

Hvordan bruger man kunstig intelligens i sin forretning?

Ved at arbejde datadrevet med kunstig intelligens, kan I vægte de faktorer, der spiller ind på en proces, så I får et bedre overblik over, og anbefalinger til, jeres strategiske handlemuligheder - det kunne eksempelvis være under et byggeprojekt, hvor tidsplaner og indrapporteringer fra bygherrer, rådgivere, arkitekter, leverandører, håndværkere, elektrikere og vvs’ere skal gå op i en højere enhed.

I kan også optimere jeres arbejdsgange ved at lade computeren gøre det arbejde, der kan tage mange manuelle arbejdstimer at gentage, eksempelvis at udfylde formularer med nye informationer og ustrukturerede data, mens der tages hensyn til gældende regler og procedurer. Mulighederne er mange, også for at tænke ud af boksen.
 

Kan alle udnytte mulighederne med kunstig intelligens?

Nogle virksomheder holder sig tilbage fra at gå i gang med at anvende kunstig intelligens, enten fordi de ikke ved, hvordan de kan optimere med kunstig intelligens, eller fordi de venter på at se det gode eksempel inden for deres branche. De fleste brancher vil få fordele ud af at arbejde med kunstig intelligens, men det kan kræve lidt benarbejde at finde frem til, hvordan. Det kan vi hjælpe jer med i AI Garagen.

Mangler I at se det gode eksempel fra jeres branche, så er det det perfekte tidspunkt at gå i gang med at se på mulighederne med AI – for det betyder, at I kan sætte jer forrest på markedet i jeres branche og vinde de kunder, en AI-opgradering fører med sig.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet
Åbogade 34 · Rued Langgaards Vej 7
8200 Aarhus N · 2300 København S

+45 70 27 70 12https://alexandra.dk

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

 
 

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

AR-teknologi træner mejerister fra hele Norden i digital beslutningsstøtte15.9.2022 09:51:21 CEST | Pressemeddelelse

Alexandra Instituttet har i samarbejde med FORCE Technology og Kold College i Odense bygget en digital tvilling af et pasteuriseringsanlæg, som står for varmebehandling i et mejeri. Det gør op med den traditionelle måde at interagere med produktionen. I stedet for at du styrer maskinen via en skærm med knapper, så kan du gå rundt i produktionen i augmented reality og tage status på maskinernes tilstand.

Digitalt værktøj sparer tid og øger kvaliteten hos hjemmeplejefirmaer3.8.2022 14:00:43 CEST | Pressemeddelelse

Manglende overblik og koordinering er blandt de største tidsrøvere for hjemmeplejesektoren. En it-løsning, der er udviklet af Alexandra Instituttet med inddragelse af en række hjemmeservicevirksomheder, gør det langt nemmere at flytte rundt på aftalerne med borgerne. Virksomhederne har dermed kunnet vinke farvel til gule sedler, overtegnede whiteboards og et puslespil af udprintede vagtplaner.

Vi vil hylde produktionsvirksomheder, der har fremmet bæredygtighed gennem øget digitalisering – er det jer?18.5.2022 13:42:47 CEST | Pressemeddelelse

Vi vil gerne bringe jeres gode historier frem i lyset, så I produktionsvirksomheder, der allerede er godt i gang med digitalisering og bæredygtighed, kan inspirere andre virksomheder. En datadrevet bæredygtig omstilling af produktionsindustrien er ikke bare en nødvendighed, hvis vi skal reducere CO2-udledningen med 70% i 2030, det kan samtidig styrke virksomhedernes vækst og konkurrenceevne. Hvis vi får de gode historier frem i lyset, vil andre tænke ”hvis de kan, så kan jeg også” og dermed spredes ringene i vandet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum