Erhvervshus Midtjylland

Nye viden- og erhvervsklynger på vej: Fem ud af 14 får hovedkontor i Midtjylland

Del

Fra årsskiftet bliver der for alvor bygget bro mellem forskningsmiljøer og virksomheder. Uddannelses- og forskningsministeren og Erhvervsministeren har udpeget 10 viden- og erhvervsklynger samt fire spirende klynger, som skal styrke erhvervsudviklingen i hele Danmark. Hele fem af de 14 klynger får hovedkontor i Midtjylland.

Søren Olesen, formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse.
Søren Olesen, formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse.

De nye viden- og erhvervsklynger har i særlig grad til opgave at bygge bro mellem virksomheder og videnmiljøer. Det gør de ud med udgangspunkt i de erhvervsmæssige styrkepositioner, som vurderes at indeholde mest potentiale til udvikling. Og her får ikke færre end fem af disse viden- og erhvervs-klynger hovedkontor i Midtjylland. Det drejer sig om følgende erhvervsmæssige styrkepositioner og klyngeorganisationer:

  • It - DigitalLead (Aarhus)
  • Fødevarer/bio - Food & Bio Cluster (Aarhus)
  • Forsvar, rum og sikkerhed - CenSec (Karup)
  • Design/livsstil - Lifestyle & Design Cluster (Herning)
  • Lyd - Danish Sound Cluster (Struer)

I Erhvervshus Midtjylland ser man meget frem til at arbejde sammen med de nyudpegede viden- og erhvervsklynger. Særligt små og mellemstore virksomheder er nemlig afhængige af den nyeste viden for at styrke deres produktivitet og konkurrenceevne, og sammen med klyngerne vil Erhvervshuset sikre målrettede og sammenhængende tilbud til fordel for de midtjyske virksomheder:

”Vi ønsker at samarbejde med alle klyngerne og hilser dem velkommen. Vi vil lægge op til en række aktiviteter, hvor virksomhedernes behov er i centrum, og hvor klyngernes og erhvervshusets muligheder kombineres. Vi arbejder bl.a. med tilbud om klyngernes adgang til en arbejdsplads hos Erhvervshus Midtjylland, skræddersyede virksomhedsrettede paneler, events, målrettede kampagner mv. - alt sammen til glæde og gavn for de midtjyske iværksættere og virksomheder”, siger Søren Olesen, formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse.

”Et tæt samarbejde med klyngerne sikrer, at de midtjyske virksomheder får let adgang til specialiserede tilbud og viden, som er relevante for dem og som kan være med til at løfte deres innovationshøjde. Lige så vigtigt er det, at vi med et tæt samarbejde med klyngerne bidrager til, at virksomhederne oplever en sammenhængende erhvervsservice, der skaber værdi for dem”, siger Torben Hansen, formand for KKR Midtjylland og borgmester i Randers

Søren Olesen glæder sig over den stærke repræsentation af de nye viden- og erhvervsklynger i Midtjylland:

”Det er ikke blot et stort skulderklap til den målrettede indsats i det midtjyske øko-system, som har fundet sted gennem mange år, men også glædeligt, at klyngerne bliver bredt placeret i Midtjylland, med hovedkontorer i Herning, Karup, Struer og Aarhus. Dertil kommer, at de nye klynger endvidere vil få afdelinger i Herning, Holstebro, Ikast, Silkeborg, Viborg og Aarhus. Erfaringen siger, at nærhed til tilbuddene spiller en vigtig rolle” udtaler Søren Olesen.

Det kan være afgørende for virksomheders vækst og udvikling, at de henter viden og får ideer, sparring og input udefra. Samarbejdet med de nye viden- og erhvervsklynger skaber mulighed for, at Erhvervshuset og klyngerne i fællesskab kan skabe synergi og sætte den viden, der eksisterer i videnmiljøerne, i spil i virksomhederne - og omvendt, at der er fokus på den viden, virksomhederne har brug for ude i videninstitutionerne.

Uddannelses- og Forskningsministeriet og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse finansierer erhvervs-klyngerne med hver 80 mio. årligt. De nye klynger går i luften med deres aktiviteter 1. januar 2021.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Søren Olesen, formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse.
Søren Olesen, formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse.
Download
Torben Hansen, formand for KKR Midtjylland og borgmester i Randers
Torben Hansen, formand for KKR Midtjylland og borgmester i Randers
Download
Kort over placeringen af viden- og erhvervsklynger
Kort over placeringen af viden- og erhvervsklynger
Download

Links

Information om Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland
Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N

http://www.erhvervshusmidtjylland.dk

I Erhvervshus Midtjylland hjælper vi iværksættere i gang og virksomheder med at udvikle sig. Det gør vi ved at få sat struktur på deres muligheder og fremtid. Vi yder specialiseret erhvervsservice i forbindelse med opstart, udvikling og konsolidering.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

Omfattende og faktabaseret temperaturmåling fremlægger det midtjyske erhvervslivs styrker og svagheder såvel som muligheder og udfordringer25.9.2020 07:43:54 CESTPressemeddelelse

’Erhvervsudvikling - Strategi, styrker og statistik’ - det er overskriften på de 19 rapporter som Erhvervshus Midtjylland netop har udgivet; det er første udgave af kommunerapporter om erhvervsudvikling i Midtjylland. Rapporterne har til formål at danne et solidt grundlag for kommunernes og erhvervshusets fælles indsats i forhold til at arbejde med lokale og regionale styrkepositioner og drivkræfter for vækst.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum