Nye sommeraktiviteter på Krigsmuseet for hele familien
Traditionen tro er juli en anderledes måned på Krigsmuseet med helt særlige aktiviteter, der ikke udbydes resten af året. Og i år er ingen undtagelse.

Når kalenderen viser 1. juli, er Christian 4.’s gamle tøjhus klar til at slå portene op for årets sommeraktiviteter for store og små, unge og gamle.
Som noget helt nyt kan børn og barnlige sjæle prøve at sejle de nyindkøbte fjernstyrede torpedobåde i et stort bassin med vand.
Eller prøve at skyde med bue og pil og se, hvem der er bedst til at ramme målskiven. Bue og pil har været brugt siden oldtiden til både jagt og krig.
Det er også muligt at teste sine evner ud i at lade en kanon – det er hårdt og tungt arbejde, som man normalt var fem mand om i gamle dage.
”Vi har valgt nogle aktiviteter, hvor vores gæster – og især de yngste af slagsen - får brugt kroppen og sanserne under deres besøg på Krigsmuseet. Vi vil gerne være et aktivt museum, hvor man kan dykke ned i historien gennem fysisk aktivitet og ikke kun ved at kigge på genstande i montre og læse tekster,” fortæller museumsinspektør Sarah Yigzaw, der er ansvarlig for sommeraktiviteterne.
Hun tilføjer, at der dog også er mulighed for et mere klassisk museumsbesøg, hvis det er det, man har lyst til:
”Alle vores udstillinger er åbne helt, som de plejer. Så ud over sommeraktiviteterne kan vores gæster også gå på opdagelse i vores udstillinger om Danmarks krige, om den danske flåde, om Danmarks deltagelse i krigen i Afghanistan eller i vores skatkammer med sjældne krigsklenodier.”
Test din viden om dansk krigshistorie
I hele juli er der desuden to daglige rundvisninger, hvor gæsterne bliver introduceret til Krigsmuseets udstillinger – en på engelsk kl. 11.00 og en på 13.00 på dansk.
Rundvisningerne og sommeraktiviteterne er inkluderet i entrebilletten.
Derudover er det også muligt at tilkøbe to gå-selv-quizzer for 25 kr. stykket – den ene er en familiequiz og den anden en mere nørdet quiz for gæster, der vil dykke dybere ned i Danmarks krigshistorie. Der er forskellige præmier som årskort og modelskibe på højkant.
Hvornår: 1-31. juli fra 10-17
Kl. 10.30-13.00 er det muligt at sejle med fjernstyrede både
Kl. 11.00 rundvisning (på engelsk) og kl. 13.00 (dansk), der introducerer til Krigsmuseets udstillinger
Entre: Voksne 80 DKK | Voksne ifølge med et barn 70 DKK. Børn under 18 år er gratis.
Nøgleord
Kontakter
Simon Grønlund
Tlf:41 20 60 42son@natmus.dkBilleder
Information om Krigsmuseet
På Krigsmuseet kommer du tæt på Danmarks krige og krigshistorie.I vores udstillinger kan du rejse med en ung dansk soldat til det krigshærgede Afghanistan, gå på opdagelse blandt modellerne af historiske krigsskibe fra den danske flåde, udforske historierne om 21 danske krige de seneste 500 år og se nærmere på vores skatkammer, der rummer enestående krigsklenodier fra hele verden.
Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet
Russisk flygtning donerede uniformsamling til Krigsmuseet: Hør historien her9.5.2022 11:43:01 CEST | Pressemeddelelse
Rusland var også klædt på til krig i 1917. Foredrag med museumsinspektør Jakob Seerup på Krigsmuseet dykker ned i historien bag den unikke russiske uniformsamling, der kaster et nyt lys på den russiske krigerkultur.
Ekstraordinært foredrag på Krigsmuseet: Sådan fortsætter krigen i Ukraine4.5.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I et ekstraordinært Fad & Foredrag analyserer major og militæranalytiker Kristian Lindhardt 18. maj udviklingen på slagmarkerne i Ukraine.
Fad og foredrag: Den sidste store kamp mod svenskerne8.4.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark og Sverige var arvefjender igennem hundredevis af år, før begge riger blev knægtet af nyere og større supermagter. Karsten Skjold-Petersen holder foredrag om nogle af de sidste dramatiske slag mellem rivalerne i 1700-tallet.
Påskeferie på Krigsmuseet: Krig og kampvogne4.4.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er kampvogne på programmet, når Krigsmuseet åbner op for påskeferieaktiviteter hele påskeugen.
Fad & Foredrag: Gentager historien sig? – Danmark under Den Kolde Krig 15.3.2022 13:23:39 CET | Pressemeddelelse
Koldkrigshistoriker og seniorforsker ved Nationalmuseet, Jens Ole Christensen, besøger Fad & Foredrag tirsdag den 29. marts 2022 til en særudgave af den populære foredragsrække. Her fortæller han om, hvordan vi kan bruge vores historiske erfaringer fra Den Kolde Krig til at forstå den aktuelle situation i Europa.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum