Krigsmuseet

Nye sommeraktiviteter på Krigsmuseet for hele familien

Del

Traditionen tro er juli en anderledes måned på Krigsmuseet med helt særlige aktiviteter, der ikke udbydes resten af året. Og i år er ingen undtagelse.

Når kalenderen viser 1. juli, er Christian 4.’s gamle tøjhus klar til at slå portene op for årets sommeraktiviteter for store og små, unge og gamle.

Som noget helt nyt kan børn og barnlige sjæle prøve at sejle de nyindkøbte fjernstyrede torpedobåde i et stort bassin med vand.

Eller prøve at skyde med bue og pil og se, hvem der er bedst til at ramme målskiven. Bue og pil har været brugt siden oldtiden til både jagt og krig.

Det er også muligt at teste sine evner ud i at lade en kanon – det er hårdt og tungt arbejde, som man normalt var fem mand om i gamle dage.

”Vi har valgt nogle aktiviteter, hvor vores gæster – og især de yngste af slagsen - får brugt kroppen og sanserne under deres besøg på Krigsmuseet. Vi vil gerne være et aktivt museum, hvor man kan dykke ned i historien gennem fysisk aktivitet og ikke kun ved at kigge på genstande i montre og læse tekster,” fortæller museumsinspektør Sarah Yigzaw, der er ansvarlig for sommeraktiviteterne.

Hun tilføjer, at der dog også er mulighed for et mere klassisk museumsbesøg, hvis det er det, man har lyst til:

”Alle vores udstillinger er åbne helt, som de plejer. Så ud over sommeraktiviteterne kan vores gæster også gå på opdagelse i vores udstillinger om Danmarks krige, om den danske flåde, om Danmarks deltagelse i krigen i Afghanistan eller i vores skatkammer med sjældne krigsklenodier.”

Test din viden om dansk krigshistorie

I hele juli er der desuden to daglige rundvisninger, hvor gæsterne bliver introduceret til Krigsmuseets udstillinger – en på engelsk kl. 11.00 og en på 13.00 på dansk.

Rundvisningerne og sommeraktiviteterne er inkluderet i entrebilletten.

Derudover er det også muligt at tilkøbe to gå-selv-quizzer for 25 kr. stykket – den ene er en familiequiz og den anden en mere nørdet quiz for gæster, der vil dykke dybere ned i Danmarks krigshistorie. Der er forskellige præmier som årskort og modelskibe på højkant.

Hvornår: 1-31. juli fra 10-17
Kl. 10.30-13.00 er det muligt at sejle med fjernstyrede både

Kl. 11.00 rundvisning (på engelsk) og kl. 13.00 (dansk), der introducerer til Krigsmuseets udstillinger

Entre: Voksne 80 DKK | Voksne ifølge med et barn 70 DKK. Børn under 18 år er gratis.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Krigsmuseet

Krigsmuseet
Krigsmuseet
Tøjhusgade 3
1220 København K

41 20 60 80http://krigsmuseet.dk

På Krigsmuseet kommer du tæt på Danmarks krige og krigshistorie.I vores udstillinger kan du rejse med en ung dansk soldat til det krigshærgede Afghanistan, gå på opdagelse blandt modellerne af historiske krigsskibe fra den danske flåde, udforske historierne om 21 danske krige de seneste 500 år og se nærmere på vores skatkammer, der rummer enestående krigsklenodier fra hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum