Region Hovedstaden

Nye særlige pladser i Frederikssund klar til at tage mod patienter

Del

I dag åbner Region Hovedstadens Psykiatris nye særlige pladser i Frederikssund officielt. Det nye sengeafsnit tilbyder behandlingsforløb på 3-6 måneder og pladserne er tiltænkt patienter med komplekse problemstillinger, og behandlingen vil have fokus på rehabilitering og en stærk recovery-kultur.

- Målet er først og fremmest, at patienternes ofte svære psykiske sygdom og eventuelle misbrug stabiliseres, og at patienternes sociale situation og behov for sociale indsatser afdækkes, siger Jacob Vagner Madsen, der er udviklingschef på Psykiatrisk Center Nordsjælland, som står for driften af de nye pladser. To patienter henvist indtil videre Kommuner i Region Hovedstaden har siden 2. maj haft mulighed for at henvise patienter, der er motiverede og frivilligt gerne vil modtage behandling. Indtil videre er der blevet henvist to patienter, som kommunalbestyrelsen i den pågældende kommune nu skal træffe endelig afgørelse om.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at der ikke er blevet henvist flere patienter. Vores medarbejdere har gjort et stort stykke arbejde for at gøre pladserne klar, og vi er klar til at tage mod de to der kommer. Vi forventer, at de starter i behandling medio juni, siger Jacob Vagner Madsen og fortsætter: - Der skal indhentes mange informationer om patienterne fra mange forskellige steder, så der kan skabes et så sammenhængende patientforløb som muligt. Det er et tungt og ressourcekrævende arbejde, så der kan godt komme til at gå noget tid, før de næste patienter bliver henvist, uddyber Jacob Vagner Madsen. Ifølge planen skal der i alt oprettes 47 sengepladser fordelt på tre afsnit. De første 16 pladser åbner den 1. juni i eksisterende bygninger, der tidligere har huset psykiatriske sengeafsnit under Psykiatrisk Center Nordsjælland, Region Hovedstadens Psykiatri. Det tredje afsnit åbner i januar 2019, og i den forbindelse skal der bygges nyt ved siden af de eksisterende bygninger.

Fakta om de nye pladser

  • Folketinget besluttede i foråret 2017, at landets fem regioner tilsammen skulle oprette 150 nye psykiatriske pladser til borgere med et særligt behov for rehabilitering og misbrugsbehandling. Beslutningen kom i kølvandet på fem tragiske drab på landets socialpsykiatriske bosteder, som kommunerne driver.
  • De patienter, der bliver tilbudt en plads, bor enten i et kommunalt botilbud, i eget hjem eller på gaden. Kommunerne visiterer patienterne til de nye afsnit, og det er dermed kommunerne, der tilbyder patienterne en plads i Frederikssund. 
  • De 47 pladser er fordelt på 3 åbne afsnit, hvor der på hvert afsnit er 6 medarbejdere i dagvagt samt 4 i henholdsvis aften- og nattevagt. Normeringen er på ca. 30-35 medarbejdere pr. afsnit.

Læs mere om de nye særlige pladser på:

https://www.psykiatri-regionh.dk/frederikssund

Yderligere oplysninger:

Pressevagten, Region Hovedstadens Psykiatri, Thomas Hovmøller Ris – 21 67 41 43 Udviklingschef, Psykiatrisk Center Nordsjælland, Jacob Vagner Madsen – 20 45 29 18

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum