Københavns Professionshøjskole

Nye retningslinjer skal sikre mest mulig fysisk undervisning på Københavns Professionshøjskole

Del

Skærpede afstandskrav, undervisning i mindre hold og krav om mundbind i særlige tilfælde er blandt de nye tiltag, som indføres ved studiestart for at undgå smittespredning af covid19

Rektor Stefan Hermann, Københavns Professionshøjskole
Rektor Stefan Hermann, Københavns Professionshøjskole

De videregående uddannelser er med i regeringens fase fire i genåbningen under coronakrisen, og derfor kan Københavns Professionshøjskole se frem til at byde de studerende fysisk velkommen, når semesteret begynder her efter sommerferien.

Det bliver dog en hverdag med flere nye retningslinjer, som studerende og undervisere skal overholde, forklarer rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole.

”Det er meget vigtigt for os, at vi igen kan tilbyde vores mange studerende fysisk undervisning. Vi har gjort os mange erfaringer med den digitale undervisning hen over foråret, men det er også tydeligt, at vi savner det ægte møde mellem mennesker. Ikke mindst når vi uddanner unge til professioner, hvor de netop ofte skal arbejde med mennesker”, siger Stefan Hermann.

De studerende skal overholde et afstandskrav på minimum en meter. I særlige tilfælde to meter. De studerende vil i endnu højere grad blive undervist i de samme hold for at undgå eventuel smittespredning. Endelig vil der være situationer, hvor det bliver obligatorisk at bruge mundbind. Det kan f.eks. være, når der er undervisning på tværs af de faste hold, og det er svært at overholde afstandskravet på en meter.

”Vi kommer især til at prioritere fysisk fremmøde, når det handler om introforløb og første års studerende, der skal godt i gang med deres uddannelse. Det er vigtigt for studiemiljøet og deres trivsel, at de får knyttet bånd i deres studiegrupper. Træne- og øveaktiviteter som f.eks. når vores sygeplejerskestuderende skal lære at tage blodprøver er også svært at lære digitalt, så det vil også være et højt prioriteret område for vores fysiske undervisning”, fortæller Stefan Hermann.

Der er optaget ca. 5.800 nye studerende på Københavns Professionshøjskole i det nye studieår, hvoraf langt hovedparten begynder allerede om ganske få uger. Deres introforløb vil foregå på campus efter de nye retningslinjer, mens deciderede rusture i år er aflyst pga. risiko for smittespredning af covid19.

”Det er selvfølgelig ærgerligt, at rusturene er aflyst i år, men vores mange tutorer er i fuld gang med at planlægge nye sociale aktiviteter ind i selve introforløbet, så vi tager bedst muligt imod alle vores nye studerende”, siger Stefan Hermann.

Ditte Samuelsen er forperson for Studenterrådet på Københavns Professionshøjskole og har forståelse for de restriktioner, som Københavns Professionshøjskole nu indfører ved studiestart. Men det ændrer ikke på, at det er en trist situation – ikke mindst for nye studerende.

“Tutorerne på uddannelserne yder en stor, frivillig indsats for at skabe de bedste rammer for studiestart for vores nye medstuderende. Jeg oplever, at de, på trods af situationen, påtager sig ansvar og udviser enorm stor seriøsitet omkring opgaven. Intro og rusture handler nemlig ikke om fest, men om at danne relationer, og derfor er det vigtigt at kunne bibeholde væsentlige elementer”, siger Ditte Samulesen.

”Fagligheden på professionsuddannelserne er dybt forankret i arbejdet med og omkring mennesker. Derfor ved vi studerende, hvor vigtigt fysisk tilstedeværelse er for både læringsfællesskabet og for at skabe stærke relationer. Så vi bakker op om de løsninger, der skaber mest mulig fysisk undervisning og sociale studiestartsaktiviteter”.

De første nye studerende begynder på Københavns Professionshøjskole i løbet af uge 34.

For yderligere oplysninger:

Stefan Hermann, rektor på Københavns Professionshøjskole, tlf.: 26 13 73 97

Ditte Samuelsen, forperson for Studenterrådet på Københavns Professionshøjskole, tlf.: 22 97 97 57

Michael Duus Andersen, pressechef på Københavns Professionshøjskole, tlf.: 23 44 53 83

Nøgleord

Billeder

Rektor Stefan Hermann, Københavns Professionshøjskole
Rektor Stefan Hermann, Københavns Professionshøjskole
Download

Links

Information om Københavns Professionshøjskole

Københavns Professionshøjskole
Københavns Professionshøjskole
Humletorvet 3
1799 København V

http://www.kp.dk

Københavns Professionshøjskole er hovedstadsregionens nye uddannelsesinstitution. Vi leverer praksisnær uddannelse og forskning til hele velfærdssamfundet og har en ambition om at tilbyde de studerende uddannelse af højeste kvalitet.

Københavns Professionshøjskole blev officielt en realitet pr. 1. marts 2018 som følge af en fusion mellem Professionshøjskolen Metropol og Professionshøjskolen UCC.

Vi har mere end 21.000 studerende og kursister fordelt på bl.a. 21 videregående uddannelser og mere end 40 diplomuddannelser.

Knap 2.000 ansatte driver og udvikler uddannelserne og forskningsindsatsen på 11 adresser i hovedstadsområdet, i Nordsjælland, på Bornholm og i Aarhus.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum