Beskæftigelsesministeriet

Nye regler giver skurvogne tiltrængt opdatering

Del

Nye skurvogne skal fra 2021 have et baderum med en dør, der skal kunne låses. Det er 3F, Dansk Byggeri og beskæftigelsesministeren blevet enige om.

Fremover skal nye skurvogne udstyres med en dør ind til baderummet, så man kan snuppe sig et bad bag en aflåst dør. Der er nu opnået enighed om det nye tiltag i indretningen af nye skurvogne mellem beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, 3F og Dansk Byggeri.

De nye regler kommer efter, at murersvenden Mette Schak Dahlmann har gjort opmærksom på, at mange skurvogne mangler en dør, man kan låse, når man klæder om eller hopper under bruseren.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Jeg er glad for, at vi kunne blive enige om denne forbedring, og jeg vil gerne takke 3F og Dansk Byggeri for nogle konstruktive møder og for et godt stykke arbejde. Der skal være plads til begge køn i skurvognen, fordi der heldigvis arbejder både kvinder og mænd rundt om på landets byggepladser, og så skal det selvfølgeligt være sådan, at man kan låse døren, når man fx vasker sig efter dagens arbejde. Jeg vil også gerne rose Mette Schak Dahlmann, som jo er årsagen til, at vi har taget det her op. Det viser heldigvis, at det nytter at gøre opmærksom på et problem.

Formand for 3F Byggegruppen, Kim Lind Larsen, siger:

- Vi er rigtig glade for, at vi i fællesskab er kommet frem til en god og konstruktiv løsning på den udfordring, der lå i bade- og toiletforholdene for vores kvindelige bygningsarbejdere. I en tid, hvor vi gerne vil have flere til at tage en faglige uddannelse – ikke mindst flere kvinder – er det vigtigt, at vi sammen har fokus på udfordringer og muligheder. Det her var én af dem. Så vi er glade for, at vi sammen med ministeren fik fundet en løsning.

Direktør Peter Stenholm i Dansk Byggeri siger:

Vi er glade for, at ministeren bad Dansk Byggeri og 3F om at gå sammen og finde en løsning på, hvordan omklædnings- og badeforholdene i skurvognene kan indrettes anderledes i fremtiden. Vi er meget tilfredse med, at det – i et godt og konstruktivt samarbejde med producenterne - er lykkedes for os i enighed at aflevere et forslag til ministeren, der sikrer, at alle fremover uforstyrret kan klæde om og tage bad i skurvognen.

3F og Dansk Byggeri lægger op til, at man ændrer bekendtgørelsen for skurvogne, så alle nye modeller fra 2021 skal have et rum, der skal kunne låses af. Derudover skal de også udstyres med et køleskab og et tørreskab.

3F og Dansk Byggeri foreslår, at reglerne træder i kraft fra 2021, så branchen har tid til at omstille sig til de nye krav. Derudover vil parterne i fællesskab gøre opmærksom på, hvordan omklædning og bad kan organiseres i gamle skurvogne.

En skurvogn har i gennemsnit en levetid på 10 år.

Kontakte Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum