Nye regler fejres på virtuel konference om e-handel og produktsikkerhed

Erhvervsliv, myndigheder og repræsentanter for forbrugerne mødes den 28. maj for at få viden, blive inspireret og diskutere produktsikkerhed i en tid, hvor global e-handel har ændret måden, vi handler på. Det giver myndighederne nye udfordringer i arbejdet med at overvåge de produkter, der sælges til danskerne. Med den nye markedsovervågningsforordning får myndighederne nye redskaber, der kan bruges i markedsovervågningen.
Konferencen afspejler fremtidens behov for samarbejde og nytænkning – både myndigheder imellem og på tværs af virksomheder, forbrugere og myndigheder. Målet er, at aktørerne i samarbejde skaber enkle løsninger for virksomhederne og størst mulig sikkerhed for forbrugerne i en omskiftelig og kompleks verden. Det sker ved at dele viden, som konferencen netop er et udtryk for.
Programmet
Programmet på konferencen er spækket med viden, inspiration og diskussion omkring temaerne e-handel og produktsikkerhed. Her skal blot nævnes paneldebatten, hvor blandt andre Brian Mikkelsen (Dansk Erhverv), Sidsel Dyrholm Holst (Dansk Industri), Mads Reinholdt (Forbrugerrådet TÆNK) og Jacob Risgaard (Coolshop) deltager. Konferencens hovedtaler Christel Schaldemose har som medlem af Europaparlamentet i de sidste femten år arbejdet med blandt andet forbrugerbeskyttelse. Senest er hun blevet udpeget som parlamentets hovedforhandler på den såkaldte DSA (Digital Services Act), der skal regulere tech-virksomhedernes opførsel på nettet.
Foruden de debatter og oplæg, deltagerne skal opleve i plenum, er der breakout sessions af forskellige slags. Der er de sessioner, hvor regler, lovgivning og standarder bliver grundigt gennemgået. Der er sessioner om, hvordan forbrugerne tænker og agerer – og hvordan virksomheder kan bruge data værdiskabende. Og sidst, men ikke mindst er der sessioner, der ser ind i fremtiden og forhåbentlig både inspirerer og motiverer til nytænkning.
Hele programmet kan ses her: https://www.tilmeld.dk/erduheltsikker/programmet
Markedsovervågningsforordningen
Den 16. juli markerer en skæringsdato for produktsikkerhed i hele EU, når den nye markedsovervågningsforordning træder i kraft. Med den nye forordning er det hensigten at styrke det indre marked. Det sker ved at gøre det lettere at være virksomhed i EU, hvis man overholder reglerne og samtidig at forhindre salg af varer på EU-markedet, der ikke overholder de gældende regler.
Med den nye forordning bliver markedsovervågningen styrket, der kommer enklere og mere forståelige regler for virksomheder, samarbejde mellem myndigheder og over grænser intensiveres, og myndighedernes værktøjskasse bliver udvidet.
Markedsovervågningsudvalget består af:
- Sikkerhedsstyrelsen
- Erhvervsstyrelsen
- Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
- Miljøstyrelsen
- Toldstyrelsen
- Lægemiddelstyrelsen
- Erhvervsministeriets departement
- Energistyrelsen
- Færdselsstyrelsen
- Landbrugsstyrelsen
- Patent- og Varemærkestyrelsen
- Sundhedsstyrelsen
- Søfartsstyrelsen
- Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.
Kontakter
For yderligere information, kontakt venligst:
Anja Helene Jensen, tlf. 25103978
Billeder
Information om Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsens pressetelefon: 22 38 44 51
Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen går undercover på sociale medier for at stoppe ulovligt salg af lattergas30.6.2025 12:46:32 CEST | Pressemeddelelse
Fra i morgen får Sikkerhedsstyrelsen nye muligheder for at føre kontrol med salg af lattergas. Reglerne skal bremse brugen af lattergas som rusmiddel og forhindre ulovligt salg.
Produkter og tjenester skal være tilgængelige for flest mulige25.6.2025 09:25:36 CEST | Pressemeddelelse
Fremover bliver det lettere for forbrugere at anvende en række produkter og tjenester i hverdagen, også hvis man har en midlertidig eller permanent funktionsnedsættelse. Fra 28. juni 2025 er det et krav at leve op til EU's tilgængelighedsdirektiv og den danske tilgængelighedslov, og dermed kommer der nye krav til fx webshops, computere, betalingsterminaler og streamingtjenester. På nogle områder træder kravene i kraft straks, mens kravene skal anvendes på andre områder, efterhånden som der fx kommer nye udgaver af produkter i handelen.
Styrelser advarer: Ulovlige varer fra ferien eller nettet kan få alvorlige konsekvenser19.6.2025 09:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Indførsel og bestilling af ulovlige nikotinprodukter kan føre til bøde, advarer Toldstyrelsen og Sikkerhedsstyrelsen op til sommerferien.
Hver fjerde butik på Bornholm solgte alkohol eller tobak til mindreårige på Folkemødets første dag13.6.2025 09:12:12 CEST | Pressemeddelelse
Flere butikker overholdt ikke reglerne om salg af alkohol, tobak eller nikotin torsdag under Folkemødet på Bornholm – Sikkerhedsstyrelsen har ført kontrol med unge kontrolkøbere.
Færre butikker solgte alkohol og tobak på sidste skoledag til børn og unge21.5.2025 09:15:50 CEST | Pressemeddelelse
Sikkerhedsstyrelsens kontrol med unge kontrolkøbere på sidste skoledag afslørede færre overtrædelser, end styrelsen normalt ser ved tilsyn med salg af alkohol, nikotin og tobak til mindreårige. Det var dog fortsat næsten hver femte butik, der brød loven.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum