Sikkerhedsstyrelsen

Nye regler fejres på virtuel konference om e-handel og produktsikkerhed

Del

Produktsikkerheden får bedre vilkår til sommer, når EU's nye markedsovervågningsforordning træder i kraft. Det fejrer de danske markedsovervågningsmyndigheder ved at invitere til virtuel konference om e-handel og produktsikkerhed den 28. maj.

Erhvervsliv, myndigheder og repræsentanter for forbrugerne mødes den 28. maj for at få viden, blive inspireret og diskutere produktsikkerhed i en tid, hvor global e-handel har ændret måden, vi handler på. Det giver myndighederne nye udfordringer i arbejdet med at overvåge de produkter, der sælges til danskerne. Med den nye markedsovervågningsforordning får myndighederne nye redskaber, der kan bruges i markedsovervågningen.

Konferencen afspejler fremtidens behov for samarbejde og nytænkning – både myndigheder imellem og på tværs af virksomheder, forbrugere og myndigheder. Målet er, at aktørerne i samarbejde skaber enkle løsninger for virksomhederne og størst mulig sikkerhed for forbrugerne i en omskiftelig og kompleks verden. Det sker ved at dele viden, som konferencen netop er et udtryk for.

Programmet
Programmet på konferencen er spækket med viden, inspiration og diskussion omkring temaerne e-handel og produktsikkerhed. Her skal blot nævnes paneldebatten, hvor blandt andre Brian Mikkelsen (Dansk Erhverv), Sidsel Dyrholm Holst (Dansk Industri), Mads Reinholdt (Forbrugerrådet TÆNK) og Jacob Risgaard (Coolshop) deltager. Konferencens hovedtaler Christel Schaldemose har som medlem af Europaparlamentet i de sidste femten år arbejdet med blandt andet forbrugerbeskyttelse. Senest er hun blevet udpeget som parlamentets hovedforhandler på den såkaldte DSA (Digital Services Act), der skal regulere tech-virksomhedernes opførsel på nettet.

Foruden de debatter og oplæg, deltagerne skal opleve i plenum, er der breakout sessions af forskellige slags. Der er de sessioner, hvor regler, lovgivning og standarder bliver grundigt gennemgået. Der er sessioner om, hvordan forbrugerne tænker og agerer – og hvordan virksomheder kan bruge data værdiskabende. Og sidst, men ikke mindst er der sessioner, der ser ind i fremtiden og forhåbentlig både inspirerer og motiverer til nytænkning.

Hele programmet kan ses her: https://www.tilmeld.dk/erduheltsikker/programmet

Markedsovervågningsforordningen
Den 16. juli markerer en skæringsdato for produktsikkerhed i hele EU, når den nye markedsovervågningsforordning træder i kraft. Med den nye forordning er det hensigten at styrke det indre marked. Det sker ved at gøre det lettere at være virksomhed i EU, hvis man overholder reglerne og samtidig at forhindre salg af varer på EU-markedet, der ikke overholder de gældende regler.

Med den nye forordning bliver markedsovervågningen styrket, der kommer enklere og mere forståelige regler for virksomheder, samarbejde mellem myndigheder og over grænser intensiveres, og myndighedernes værktøjskasse bliver udvidet.

Markedsovervågningsudvalget består af:

 • Sikkerhedsstyrelsen
 • Erhvervsstyrelsen
 • Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
 • Miljøstyrelsen
 • Toldstyrelsen
 • Lægemiddelstyrelsen
 • Erhvervsministeriets departement
 • Energistyrelsen
 • Færdselsstyrelsen
 • Landbrugsstyrelsen
 • Patent- og Varemærkestyrelsen
 • Sundhedsstyrelsen
 • Søfartsstyrelsen
 • Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Kontakter

For yderligere information, kontakt venligst:
Anja Helene Jensen, tlf. 25103978

Billeder

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Husk sikkerheden når du køber redningsvest16.7.2021 10:07:36 CEST | Pressemeddelelse

Når du bevæger dig ud på vandet på et fartøj, er der krav om, at du skal medbringe en redningsvest eller svømmevest. Det gælder, uanset om du er ombord i en sejlbåd eller sejler i kano, kajak eller på paddleboard eller windsurfer. Men det er vigtigt, at du vælger en redningsvest eller svømmevest, der egner sig til formålet, og der er nogle sikkerhedskrav, som vesten skal opfylde for at fungere effektivt som et værnemiddel.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum