Furesø Kommune

Nye plejepladser på Lillevang kommer nærmere

Del

Byrådet vedtog onsdag den 25. marts, at der nu kan sættes gang i at forberede et udbud, så der kan bygges ekstra boliger på Plejecenter Lillevang.

Plejecenter LIllevang, foto: Mikkel Arnfred
Plejecenter LIllevang, foto: Mikkel Arnfred

Et enigt byråd står bag en politisk beslutning om at udvide Plejecenter Lillevang med 55 boliger. Udvidelsen har været behandlet på et borgermøde i 2019, og efterfølgende har både brugere, interessenter og medarbejdere samarbejdet om projektet. Alt dette samarbejde er grundlaget for det det konkrete forslag for udvidelsen som Byrådet nu har vedtaget gennem et såkaldt skema A.

Formand for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv, Matilde Powers (S), er glad for, at udvidelsen af Lillevang er nået så langt.

”Et stort projekt som dette tager tid. Derfor er det dejligt nu at nå til den første milepæl, som godkendelsen af skema A er. Tak til at alle de beboere, pårørende og mange andre, som har bidraget så iderigt og konstruktivt til, at vi får skabt nogle gode boliger til vores ældste Furesøborgere,” siger Matilde Powers (S).

Godkendelse af skema A betyder, at Furesø Kommune nu frigiver grundkapitalen til projektet og dermed giver grønt lyst til, at det almene boligselskab Farumsødal og Furesø Kommune laver et udbud, så man finder frem til de rådgivere, arkitekter m.fl., der kan lave projekteringen og siden opføre de nye boliger.

De 55 nye plejehjemspladser forventes at kunne åbne dørene medio 2023. Befolkningsudviklingen i Furesø viser, at der er behov for ekstra plejehjemspladser i 2023 og igen fra ca. 2028. Byrådet fortsætter drøftelsen af, hvordan behovet for yderligere pladser i fremtiden skal løse.

 

Kontakter

Matilde Powers (S), formand for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv, tlf. 7216 5646

Billeder

Plejecenter LIllevang, foto: Mikkel Arnfred
Plejecenter LIllevang, foto: Mikkel Arnfred
Download
Plejecenter LIllevang set oppefra
Plejecenter LIllevang set oppefra
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Furesøs skoler og institutioner åbner 15. april8.4.2020 17:47:30 CESTPressemeddelelse

De to fagudvalg for hhv. skoler og dagtilbud drøftede onsdag den 8. april planen for at åbne Furesøs 0.-5. klasser og dagtilbud den 15. april. Udvalgene lagde vægt på, at åbningen skal være sundhedsmæssig forsvarlig. Skoler og daginstitutioner er nu i fuld gang med at forberede åbningen, så børnene kan være sammen i mindre grupper, og alle hygiejneforskrifter kan overholdes. Hvis der på den enkelte institution er tvivl om, hvorvidt Sundhedsstyrelsens forskrifter kan overholdes, kan åbningen blive udsat eller gennemføres delvist. Der vil være en tæt dialog med forældrene frem til åbningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum