ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Nye beregninger må ikke forsinke infrastrukturplan yderligere

Del

Netop som forhandlingerne om en ny infrastrukturplan langt om længe skulle komme i gang, spiller regeringen ny regnemetode på banen, som vil forsinke forhandlingerne yderligere. Stærkt betænkeligt, mener ITD, der vil have gang i forhandlingerne så hurtigt som muligt.

I mere end to år har køreklare planer fra både socialdemokraterne og den blå opposition på infrastrukturen ligget klar. Planer, der langt hen ad vejen var identiske og med den rette vilje for længst kunne være blevet omsat til bedre fremkommelighed, mindre spildtid og mere effektiv transport.

”Dagligt kæmper børnefamilier med trængselsproblemer, der stjæler deres sparsomme tid sammen. Og virksomheder overvejer at flytte, fordi vi ikke kan levere den infrastruktur, erhvervslivet har brug for. Planen skal være til gavn for både danskerne og vores erhvervsliv”, lød det fra den daværende socialdemokratiske trafikordfører Rasmus Prehn. I dag – mere end 700 dage senere – er der fortsat ikke sket noget, men tværtimod udsigt til endnu mere forsinkelse i forhandlingerne, efter regeringen nu vil inddrage helt nye beregningsmetoder i forhandlingerne.

- På hverdage spilder danskerne 360.000 timer i trafikken. Det svarer til næsten 10.000 års spildtid hvert år, og en omkostning på 26 milliarder kroner. Derfor er det stærkt kritisabelt, at regeringen nu igen i 11. time finder en undskyldning for endnu en gang at udskyde vedtagelsen af en holdbar infrastrukturplan. Det burde ikke være vanskeligt at nå til enighed, når regeringen og de blå partiers ønsker til projekter var så enslydende, som det var tilfældet før valget, siger Henriette Kjær, der er politisk chef i ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

Hun henviser til, at transportminister Benny Engelbrecht, netop som forhandlingerne om fremtidens infrastruktur skulle begynde, har forsinket processen yderligere med et ønske om at inddrage helt nye beregningsmetoder for CO2-påvirkning baseret på et endnu ikke vedtaget omkostningsniveau.

- For det første er det et meget mærkeligt tidspunkt at komme farende med helt nye beregningsmetoder, og for det andet kan man stille alvorligt spørgsmålstegn ved nødvendigheden af en ny metode, når CO2 i forvejen indgår i de eksisterende beregninger. Man kan frygte, at ministeren vil bruge sin nye regnemetode til at skrotte stærkt nødvendige investeringer i veje for i stedet at investere i cykelstier og ineffektivt banegods på trods af, at regeringen selv har igangsat tiltag, der skal gøre køretøjerne på vejene mere klimavenlige, siger Henriette Kjær.

Hun opfordrer i stedet regeringen til snarest at komme i gang med forhandlingerne, så både børnefamilier og erhvervsliv kan få de forbedringer, socialdemokraterne stillede dem i udsigt med deres planer før valget.

- Jeg formoder, at socialdemokraterne også på dette punkt er til at stole på, og at de prioriteter, de fremlagde før valget, også gælder efter. Derfor synes jeg ærligt talt, at ministeren bare skal komme i gang og få lavet det brede forlig på området, som det tydeligvis er muligt at få, siger Henriette Kjær.

Kontakter

Information om ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Lyren 1
6330 Padborg

7467 1233http://itd.dk/

ITD er en privat brancheorganisation for de professionelle transport- og logistikvirksomheder. Vi rådgiver og skaber netværk for vores 700 medlemsvirksomheder. Vi varetager transport- og logistikbranchens interesser politisk nationalt og internationalt. Vi giver samtidig medlemsvirksomhederne målrettede værktøjer, som gør en positiv forskel i den travle transportørs hverdag.

Følg pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Giv os en køreplan for den grønne omstilling i vejtransportbranchen11.3.2021 09:35:52 CET | Pressemeddelelse

Danmark og otte andre EU-lande har opfordret Europa-Kommissionen til at fremskynde udfasningen af benzin- og dieselbiler. De ni lande arbejder på at få opbakning til at ændre den fælleseuropæiske lovgivning, der forhindrer nationalstater i at forbyde salg af benzin- og dieselbiler i 2030. Initiativet omfatter dog kun personbiler, og det får ITD til at efterlyse en klar køreplan for den grønne omstilling af de tunge køretøjer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum