Mikonomi.dk

Ny undersøgelse: Hvor er risikoen for at blive blitzet af en fotovogn størst?

Del

Sammenligningstjenesten Mikonomi.dk har fået aktindsigt i ATK-statistikkerne 2018 fra Rigspolitiet. Ud fra denne data kan de blandt andet konkludere, hvilke veje fotovognene oftest står på i din kommune samt, hvor der skrives flest fartbøder.

I en ny undersøgelse, foretaget af Mikonomi.dk, illustreres det, hvor risikoen for at blive blitzet af en fotovogn eller en stærekasse er størst. Sammenligningstjenesten har fået aktindsigt i Rigspolitiets data vedrørerende fuldautomatisk fartkontrol for 2018, måske bedre kendt og frygtet som fotovognene, der tager et billede af dig, hvis du kører hurtigere end  den tilladte hastighed. Ud fra disse tal har Mikonomi.dk bl.a. konkluderet, hvilke veje der oftest står fotovogne på, og hvor der er givet flest fartbøder.

Københavns Kommune: Næsten 10% af alle fartbøder udskrives her

I Københavns Kommune blev der i 2018 skrevet 53.494 fartbøder, hvorimod der på landsplan blev givet 544.974 fartbøder. Dette svarer til, at 1 ud af 10 fartbøder fra automatisk fartkontrol blev skrevet i Københavns Kommune. Til sammenligning gives der i gennemsnit 5.737 fartbøder pr. kommune.

Det er Åboulevarden, Vigerslev Allé og Tagensvej, der oftest har haft besøg af en af Københavns Politikreds’ fotovogne. Hele 76 gange har der i løbet af 2018 stået en fotovogn på én af de tre veje, som tilsammen står for  15.821 fartbøder, dvs. næsten 30% af alle de fartbøder, der skrives i Københavns Kommune.

Stærkt efterfulgt af Københavns Kommune kommer Slagelse Kommune, hvor der er skrevet 50.830 fartbøder fra fotovogne i 2018. Det er specielt Vestmotorvejen, Sorøvej og Næstved Landevej, der har været udsat for fotovognene. På disse tre veje har der stået 28 fotovogne i 2018, som har givet 34.434 fartbøder. Derved står de tre veje altså for hele 67% af alle fartbøder, der er skrevet i Slagelse Kommune.

Aalborg og Vejle Kommune: Fotovognes foretrukne kommuner

I 2018 har der 380 gange stået en af Nordjyllands Politikreds’ fotovogne i Aalborg Kommune. Ligeså har der 280 gange stået en fotovogn i Vejle Kommune. Disse to kommuner er dermed de to kommuner, der oftest har haft besøg af en fotovogn i 2018. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 97 fotovogne pr. kommune.

De tre mest besøgte veje i Aalborg er Hobrovej, Egensvej og Aalborgvej, hvor der har stået en fotovogn 66 gange. I alt er der givet 27.230 fartbøder i Aalborg Kommune. I Vejle Kommune er der sammenlagt givet 17.381 fartbøder. Derudover har der oftest stået en fotovogn på Koldingvej, Diagonalvejen og Horsensvej.

Sådan er undersøgelsen udarbejdet

Mikonomi.dk har fået aktindsigt i Rigspolitiets data vedrørerende brug af ATK-vogne i 2018. Ved brug af disse tal skal der gøres opmærksom på, at tallene kan ændre sig i løbet af 2018, da der er tale om et dynamisk datasæt. Dog burde det meste data fra 2018 være registreret på nuværende tidspunkt. Dataen indeholder ligeså tal fra stærekasserne, der dog fylder væsentligt mindre i datasættet, da disse kun står på 11 strækninger. Derved er det primært fotovogne, der er i fokus. Derudover er Læsø, Samsø og Fanø Kommune eksluderet fra undersøgelsen, da der ikke har været nogle fotovogne ude i disse tre kommuner i 2018.

Du kan læse mere om, hvilke veje du skal holde ekstra øje med fotovogne på i din kommune, antallet af fartbøder i kommunen, fordeling af politiets fotovogne og meget mere i dette indlæg: Se kortet: Her skal du passe mest på fotovogne

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Mikonomi.dk

Mikonomi.dk
Mikonomi.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.mikonomi.dk/

Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser. Mikonomi.dks formål er at give forbrugeren overblik over de billigste alternativer, så brugeren dermed sparer flest muligt penge.

Følg pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Bøderegn: Her gives der flest fartbøder pr. fotovogn24.4.2019 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Data fra Rigspolitiet, som Mikonomi.dk har fået aktindsigt i, viser, at der statistisk set er størst risiko for at få en fartbøde fra en af politiets fotovogne på de danske motorveje. Der blev i 2018 udskrevet 119.936 fartbøder på motorvejene, fordelt over kun 266 fotovogne. Dette betyder, at der er pr. fotovogn rundt regnet er skrevet 451 fartbøder i 2018. Til sammenligning er der i tættere bebyggede områder kun skrevet 47 fartbøder pr. fotovogn.

Ny data viser: 264% større risiko for tyveri i København2.4.2019 10:46:18 CESTPressemeddelelse

Mikonomi.dk har analyseret nyt data fra Rigspolitiets statistikker, for at finde ud af, hvilke af Danmarks 12 politikredse, der er mest plaget af tyverier. Befinder du dig i København, er der mere end 264% så stor risiko for at få stjålet dine ejendele end i den næstmest tyveri-ramte politikreds. Mod alle forventninger har København dog, med kun 16 tilfælde, landets næstlaveste antal tilfælde af tricktyveri ved beboelse pr. 1.000 indbyggere.

Ny undersøgelse: Her kører de mest hensynsløse bilister i 201913.3.2019 08:45:00 CETPressemeddelelse

I en ny undersøgelse, foretaget af Mikonomi.dk, konkluderes det, at de mest hensynsløse bilister kører i Københavns Vestegns Politikreds. I undersøgelsen er der fokus på, hvor fartgrænser og vigepligter oftest ikke overholdes, hvor bilister kører alt for tæt på hinanden og hvor der overhales til fare eller ulempe m.m. Undersøgelsen viser blandt andet, at dobbelt så mange på Vestegnen kører over for rødt sammenlignet med landsgennemsnittet.

Ny lov om ansvarsforsikring: Spar 1.600 kr. og undgå et dagsgebyr på 250 kr.22.12.2018 09:00:00 CETPressemeddelelse

Har du et køretøj, der ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring? Så gør du klogt i at skynde dig at tegne en forsikring inden nytår eller afmelde den hos Motorregistret. Efter nytår vil DFIM nemlig opkræve et gebyr på 250 kr. om dagen, hvis du ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring - uanset om du kører i dit køretøj eller ej. I den forbindelse har Mikonomi.dk undersøgt forsikringspriser og fundet frem til, at du kan spare 1.600 kr. om året ved at indhente tilbud fra flere forsikringsselskaber.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum