Mikonomi.dk

Ny undersøgelse: Hvor er risikoen for at blive blitzet af en fotovogn størst?

Del

Sammenligningstjenesten Mikonomi.dk har fået aktindsigt i ATK-statistikkerne 2018 fra Rigspolitiet. Ud fra denne data kan de blandt andet konkludere, hvilke veje fotovognene oftest står på i din kommune samt, hvor der skrives flest fartbøder.

I en ny undersøgelse, foretaget af Mikonomi.dk, illustreres det, hvor risikoen for at blive blitzet af en fotovogn eller en stærekasse er størst. Sammenligningstjenesten har fået aktindsigt i Rigspolitiets data vedrørerende fuldautomatisk fartkontrol for 2018, måske bedre kendt og frygtet som fotovognene, der tager et billede af dig, hvis du kører hurtigere end  den tilladte hastighed. Ud fra disse tal har Mikonomi.dk bl.a. konkluderet, hvilke veje der oftest står fotovogne på, og hvor der er givet flest fartbøder.

Københavns Kommune: Næsten 10% af alle fartbøder udskrives her

I Københavns Kommune blev der i 2018 skrevet 53.494 fartbøder, hvorimod der på landsplan blev givet 544.974 fartbøder. Dette svarer til, at 1 ud af 10 fartbøder fra automatisk fartkontrol blev skrevet i Københavns Kommune. Til sammenligning gives der i gennemsnit 5.737 fartbøder pr. kommune.

Det er Åboulevarden, Vigerslev Allé og Tagensvej, der oftest har haft besøg af en af Københavns Politikreds’ fotovogne. Hele 76 gange har der i løbet af 2018 stået en fotovogn på én af de tre veje, som tilsammen står for  15.821 fartbøder, dvs. næsten 30% af alle de fartbøder, der skrives i Københavns Kommune.

Stærkt efterfulgt af Københavns Kommune kommer Slagelse Kommune, hvor der er skrevet 50.830 fartbøder fra fotovogne i 2018. Det er specielt Vestmotorvejen, Sorøvej og Næstved Landevej, der har været udsat for fotovognene. På disse tre veje har der stået 28 fotovogne i 2018, som har givet 34.434 fartbøder. Derved står de tre veje altså for hele 67% af alle fartbøder, der er skrevet i Slagelse Kommune.

Aalborg og Vejle Kommune: Fotovognes foretrukne kommuner

I 2018 har der 380 gange stået en af Nordjyllands Politikreds’ fotovogne i Aalborg Kommune. Ligeså har der 280 gange stået en fotovogn i Vejle Kommune. Disse to kommuner er dermed de to kommuner, der oftest har haft besøg af en fotovogn i 2018. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 97 fotovogne pr. kommune.

De tre mest besøgte veje i Aalborg er Hobrovej, Egensvej og Aalborgvej, hvor der har stået en fotovogn 66 gange. I alt er der givet 27.230 fartbøder i Aalborg Kommune. I Vejle Kommune er der sammenlagt givet 17.381 fartbøder. Derudover har der oftest stået en fotovogn på Koldingvej, Diagonalvejen og Horsensvej.

Sådan er undersøgelsen udarbejdet

Mikonomi.dk har fået aktindsigt i Rigspolitiets data vedrørerende brug af ATK-vogne i 2018. Ved brug af disse tal skal der gøres opmærksom på, at tallene kan ændre sig i løbet af 2018, da der er tale om et dynamisk datasæt. Dog burde det meste data fra 2018 være registreret på nuværende tidspunkt. Dataen indeholder ligeså tal fra stærekasserne, der dog fylder væsentligt mindre i datasættet, da disse kun står på 11 strækninger. Derved er det primært fotovogne, der er i fokus. Derudover er Læsø, Samsø og Fanø Kommune eksluderet fra undersøgelsen, da der ikke har været nogle fotovogne ude i disse tre kommuner i 2018.

Du kan læse mere om, hvilke veje du skal holde ekstra øje med fotovogne på i din kommune, antallet af fartbøder i kommunen, fordeling af politiets fotovogne og meget mere i dette indlæg: Se kortet: Her skal du passe mest på fotovogne

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Mikonomi.dk

Mikonomi.dk
Mikonomi.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.mikonomi.dk/

Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser. Mikonomi.dks formål er at give forbrugeren overblik over de billigste alternativer, så brugeren dermed sparer flest muligt penge.

Følg pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Det koster i gennemsnit 11.240 kr. om måneden at bo i hus i Danmark30.10.2019 09:00:00 CETPressemeddelelse

Sammenligningstjenesten Mikonomi.dk har undersøgt, hvad det koster at bo i de forskellige kommuner. Undersøgelsen viser, at det i gennemsnit koster 11.240 kr. om måneden at bo i hus i Danmark. Det dyreste sted at bo er i Frederiksberg Kommune, hvor husejere har månedlige udgifter på mere end 30.000 kr. Den billigste kommune er derimod Lolland med udgifter på rundt regnet 5.000 kr. om måneden.

Benzin, diesel eller el - hvilken biltype er den mest økonomiske?19.9.2019 09:51:40 CESTPressemeddelelse

Mikonomi har foretaget en økonomisk sammenligning af de mest solgte biler i Danmark i 2019. Bilerne bliver undersøgt med udgangspunkt i fem forskellige punkter, og allerede fra start ligger elbilerne sig i front med en føring, som selv forhøjede afgifter og afviklede fradrag ikke kan ændre meget ved. Det eneste, der kan sætte en stopper for elbilerne nu, er distancen til den nærmeste ladestander.

Mere end 25.000 danskere brugte det blå sygesikringskort: Husk at forny kortet inden sommerferien18.6.2019 09:27:02 CESTPressemeddelelse

I 2017 benyttede i alt 25.287 danskere sig af det blå sygesikringskort. 82,5% af disse er anmodninger fra udlandet om betaling, fordi en dansk borger er blevet behandlet i udlandet uden selv at betale regningen, også kaldet en E125 form. De resterende 17,5% består derimod af E126 anmodninger, som er ansøgninger om refusion til Styrelsen for Patientsikkerhed fra en dansk borger, der er blevet behandlet i udlandet og selv har betalt.

Pristest: Billån hos forhandler eller bank?4.6.2019 10:07:52 CESTPressemeddelelse

Det kan bedre betale sig at søge mod en bank fremfor en bilforhandler, hvis du skal optage et billån på under 200.000 kr.. Dette er konklusionen i en ny undersøgelse fra Mikonomi.dk. Først når bilen koster mere end 200.000 kr., er det billigere at optage lånet hos bilforhandleren i stedet for i banken. Du kan opnå en besparelse på 5.000 kr. ved at optage billånet i en bank fremfor hos en bilforhandler ved et lån på 100.000 kr. Derimod vil du ved et lån på 250.000 kr. kunne spare 5.500 kr. ved at optage billånet hos forhandleren i stedet for banken.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum