Mikonomi.dk

Se kortet: Her er danskerne med mest gæld

Del
I en ny undersøgelse, udarbejdet af Mikonomi.dk, belyses gældsfaktoren for beboerne i de danske kommuner. Beboerne i Gentofte og Dragør topper listen med landets højeste gældsfaktor, hvor Brøndbys beboere har landets laveste gældsfaktor. Der er en tendens, der viser en sammenhæng mellem en høj indkomst og en høj gæld.

I en ny undersøgelse, udarbejdet af sammenligningstjenesten Mikonomi.dk, belyses det, hvordan kommunerne med en høj gennemsnitlig indkomst generelt har en højere gældsfaktor end kommunerne med en lav gennemsnitlig indkomst. Beboerne i Gentofte og Dragør topper listen med landets højeste gældsfaktor, hvor Brøndbys beboere har landets laveste gældsfaktor.

Indkomstniveauet bestemmer gældsfaktoren
Undersøgelsen, baseret på nyligt udgivne tal fra Danmarks Statistik, viser en sammenhæng mellem indkomstniveauet og gældsfaktoren. Der er en tendens til, at en højere indkomst er lig med en højere gældsfaktor og det modsatte. Det bliver forklaret på baggrund af, at man bl.a. har bedre kreditværdighed, når man har en højere indkomst, og derfor har mulighed for at optage større gæld i banker og realkreditinstitutter.

Landets laveste gældsfaktorer findes på Vestegnen
Københavns Vestegn repræsenterer nogle af de laveste gældsfaktorer i landet. Brøndby Kommune ligger med en gældsfaktor på 1,08, og kommuner som Albertslund, Glostrup, Rødovre og Ishøj ligger blandt de 10 laveste i Danmark.

Dette resultat kommer på baggrund af forskellige faktorer som bl.a. en vis mængde af leje- og ejerboliger, gennemsnitsalder i kommunen og boligpriser.

Vil du se hele undersøgelsen, kan du læse mere her.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt
Forfatter: ab@mikonomi.dk
Presse: lg@mikonomi.dk
Redaktion: redaktionen@mikonomi.dk

Billeder

Links

Information om Mikonomi.dk

Mikonomi.dk
Mikonomi.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.mikonomi.dk/
Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser.

Følg pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Det koster i gennemsnit 11.240 kr. om måneden at bo i hus i Danmark30.10.2019 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Sammenligningstjenesten Mikonomi.dk har undersøgt, hvad det koster at bo i de forskellige kommuner. Undersøgelsen viser, at det i gennemsnit koster 11.240 kr. om måneden at bo i hus i Danmark. Det dyreste sted at bo er i Frederiksberg Kommune, hvor husejere har månedlige udgifter på mere end 30.000 kr. Den billigste kommune er derimod Lolland med udgifter på rundt regnet 5.000 kr. om måneden.

Benzin, diesel eller el - hvilken biltype er den mest økonomiske?19.9.2019 09:51:40 CEST | Pressemeddelelse

Mikonomi har foretaget en økonomisk sammenligning af de mest solgte biler i Danmark i 2019. Bilerne bliver undersøgt med udgangspunkt i fem forskellige punkter, og allerede fra start ligger elbilerne sig i front med en føring, som selv forhøjede afgifter og afviklede fradrag ikke kan ændre meget ved. Det eneste, der kan sætte en stopper for elbilerne nu, er distancen til den nærmeste ladestander.

Mere end 25.000 danskere brugte det blå sygesikringskort: Husk at forny kortet inden sommerferien18.6.2019 09:27:02 CEST | Pressemeddelelse

I 2017 benyttede i alt 25.287 danskere sig af det blå sygesikringskort. 82,5% af disse er anmodninger fra udlandet om betaling, fordi en dansk borger er blevet behandlet i udlandet uden selv at betale regningen, også kaldet en E125 form. De resterende 17,5% består derimod af E126 anmodninger, som er ansøgninger om refusion til Styrelsen for Patientsikkerhed fra en dansk borger, der er blevet behandlet i udlandet og selv har betalt.

Pristest: Billån hos forhandler eller bank?4.6.2019 10:07:52 CEST | Pressemeddelelse

Det kan bedre betale sig at søge mod en bank fremfor en bilforhandler, hvis du skal optage et billån på under 200.000 kr.. Dette er konklusionen i en ny undersøgelse fra Mikonomi.dk. Først når bilen koster mere end 200.000 kr., er det billigere at optage lånet hos bilforhandleren i stedet for i banken. Du kan opnå en besparelse på 5.000 kr. ved at optage billånet i en bank fremfor hos en bilforhandler ved et lån på 100.000 kr. Derimod vil du ved et lån på 250.000 kr. kunne spare 5.500 kr. ved at optage billånet hos forhandleren i stedet for banken.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye