Mikonomi.dk

Ny undersøgelse: Enorme forskelle i økonomiske forhold blandt Danmarks kommuner

Del

I en undersøgelse, foretaget af Mikonomi.dk, illustreres store forskelle i de økonomiske forhold blandt kommunerne. Ud af 90 mulige point modtager undersøgelsens tabere, Læsø og Lolland Kommune, henholdsvis kun 33 og 36 point. I den modsatte ende ligger derimod Gentofte og Rudersdal Kommune med hele 69 og 72 point.

Der er stor forskel på, hvor godt stillede de danske kommuner er økonomisk set. I en ny undersøgelse foretaget af Mikonomi.dk, modtager de to kommuner med flest point, Gentofte og Rudersdal, dobbelt så mange point som de to værst stillede kommuner, Læsø og Lolland.

Gentofte Kommune sejrer stort

En af de store grunde til at Gentofte Kommune vinder denne undersøgelse skyldes, at kommunens borgere har den højeste gennemsnitlige indkomst. Indkomsten i kommunen ligger i gennemsnit på 579.957 kr. om året før skatter m.v. Dette er mere end dobbelt så meget som hele 38 andre kommuner, heriblandt Langeland Kommune, som har den laveste indkomst på 253.150 kr. om året.

Borgernes høje indkomst i Gentofte er måske ligeledes grunden til, at Gentofte er en af de kommuner, hvor borgerne sparer mest op til pension. Hver familie sparer hvert år 1.643.355 kr. sammen til pension. Dette er mere end 3 gange så meget, som den almindelige familie i Københavns Kommune, som hvert år sparer 529.158 kr. op.

Derudover har Gentofte Kommune den dyreste kvadratmeterpris på 49.870 kr./m2, hvilket er en indikator for, at husene i denne kommune er eftertragtede. Yderligere er der relativt få huse til salg pr. indbygger, hvilket øger borgernes mulighed for at presse prisen op, såfremt de skulle sælge deres hus.

Læsø Kommune indtager bundplacering

Ligesom gennemsnitsindkomsten var en stor faktor for Gentofte Kommunes placering, er dette ligeså tilfældet for Læsø Kommune. De har med deres 261.291 kr. om året den næstlaveste indkomst, kun overgået af Lolland Kommune.

Derudover er der mange huse til salg sammenlignet med indbyggertallet i kommunen. 7,47% huse pr. indbygger er til salg i kommunen, hvorimod der kun er 0,18% i Brøndby Kommune. Dette sammenholdt med en relativ lav kvadratmeterpris, på 12.603 kr./m2, kunne tyde på, at husene i Læsø Kommune ikke har så høj værdi. Resultatet af dette kan  være, at det er sværere for nuværende husejere at presse prisen op, hvis de ønskede at sælge.

Du kan læse mere om de resterende kriterier, som Mikonomi.dk har undersøgt samt se resultatet for din kommune her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Mikonomi.dk

Mikonomi.dk
Mikonomi.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.mikonomi.dk/

Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser. Mikonomi.dks formål er at give forbrugeren overblik over de billigste alternativer, så brugeren dermed sparer flest muligt penge. Det gøres opmærksom på, at Mikonomi.dk ikke har interesse i at fremme nogle af de nævnte aktører i denne historie.

Følg pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Mere end 25.000 danskere brugte det blå sygesikringskort: Husk at forny kortet inden sommerferien18.6.2019 09:27:02 CESTPressemeddelelse

I 2017 benyttede i alt 25.287 danskere sig af det blå sygesikringskort. 82,5% af disse er anmodninger fra udlandet om betaling, fordi en dansk borger er blevet behandlet i udlandet uden selv at betale regningen, også kaldet en E125 form. De resterende 17,5% består derimod af E126 anmodninger, som er ansøgninger om refusion til Styrelsen for Patientsikkerhed fra en dansk borger, der er blevet behandlet i udlandet og selv har betalt.

Pristest: Billån hos forhandler eller bank?4.6.2019 10:07:52 CESTPressemeddelelse

Det kan bedre betale sig at søge mod en bank fremfor en bilforhandler, hvis du skal optage et billån på under 200.000 kr.. Dette er konklusionen i en ny undersøgelse fra Mikonomi.dk. Først når bilen koster mere end 200.000 kr., er det billigere at optage lånet hos bilforhandleren i stedet for i banken. Du kan opnå en besparelse på 5.000 kr. ved at optage billånet i en bank fremfor hos en bilforhandler ved et lån på 100.000 kr. Derimod vil du ved et lån på 250.000 kr. kunne spare 5.500 kr. ved at optage billånet hos forhandleren i stedet for banken.

Se kortet: Så høj skal din indkomst være for at købe bolig i de danske kommune22.5.2019 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Ønsker du at købe en villa på 110 kvm, skal du ifølge en ny undersøgelse, foretaget af Mikonomi.dk, i gennemsnit have en årlig indkomst på 556.400 kr. Ikke overraskende er Frederiksberg Kommune den kommune, hvor du skal have den højeste indkomst. Her skal et par tjene næsten 2 mio. kr. om året sammen for at have råd til en bolig. Derimod skal man i Lolland Kommune kun tjene næsten 180.000 kr. om året for at få råd til samme størrelse villa.

Bøderegn: Her gives der flest fartbøder pr. fotovogn24.4.2019 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Data fra Rigspolitiet, som Mikonomi.dk har fået aktindsigt i, viser, at der statistisk set er størst risiko for at få en fartbøde fra en af politiets fotovogne på de danske motorveje. Der blev i 2018 udskrevet 119.936 fartbøder på motorvejene, fordelt over kun 266 fotovogne. Dette betyder, at der er pr. fotovogn rundt regnet er skrevet 451 fartbøder i 2018. Til sammenligning er der i tættere bebyggede områder kun skrevet 47 fartbøder pr. fotovogn.

Ny data viser: 264% større risiko for tyveri i København2.4.2019 10:46:18 CESTPressemeddelelse

Mikonomi.dk har analyseret nyt data fra Rigspolitiets statistikker, for at finde ud af, hvilke af Danmarks 12 politikredse, der er mest plaget af tyverier. Befinder du dig i København, er der mere end 264% så stor risiko for at få stjålet dine ejendele end i den næstmest tyveri-ramte politikreds. Mod alle forventninger har København dog, med kun 16 tilfælde, landets næstlaveste antal tilfælde af tricktyveri ved beboelse pr. 1.000 indbyggere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum