Mikonomi.dk

Ny undersøgelse: Enorme forskelle i økonomiske forhold blandt Danmarks kommuner

Del

I en undersøgelse, foretaget af Mikonomi.dk, illustreres store forskelle i de økonomiske forhold blandt kommunerne. Ud af 90 mulige point modtager undersøgelsens tabere, Læsø og Lolland Kommune, henholdsvis kun 33 og 36 point. I den modsatte ende ligger derimod Gentofte og Rudersdal Kommune med hele 69 og 72 point.

Der er stor forskel på, hvor godt stillede de danske kommuner er økonomisk set. I en ny undersøgelse foretaget af Mikonomi.dk, modtager de to kommuner med flest point, Gentofte og Rudersdal, dobbelt så mange point som de to værst stillede kommuner, Læsø og Lolland.

Gentofte Kommune sejrer stort

En af de store grunde til at Gentofte Kommune vinder denne undersøgelse skyldes, at kommunens borgere har den højeste gennemsnitlige indkomst. Indkomsten i kommunen ligger i gennemsnit på 579.957 kr. om året før skatter m.v. Dette er mere end dobbelt så meget som hele 38 andre kommuner, heriblandt Langeland Kommune, som har den laveste indkomst på 253.150 kr. om året.

Borgernes høje indkomst i Gentofte er måske ligeledes grunden til, at Gentofte er en af de kommuner, hvor borgerne sparer mest op til pension. Hver familie sparer hvert år 1.643.355 kr. sammen til pension. Dette er mere end 3 gange så meget, som den almindelige familie i Københavns Kommune, som hvert år sparer 529.158 kr. op.

Derudover har Gentofte Kommune den dyreste kvadratmeterpris på 49.870 kr./m2, hvilket er en indikator for, at husene i denne kommune er eftertragtede. Yderligere er der relativt få huse til salg pr. indbygger, hvilket øger borgernes mulighed for at presse prisen op, såfremt de skulle sælge deres hus.

Læsø Kommune indtager bundplacering

Ligesom gennemsnitsindkomsten var en stor faktor for Gentofte Kommunes placering, er dette ligeså tilfældet for Læsø Kommune. De har med deres 261.291 kr. om året den næstlaveste indkomst, kun overgået af Lolland Kommune.

Derudover er der mange huse til salg sammenlignet med indbyggertallet i kommunen. 7,47% huse pr. indbygger er til salg i kommunen, hvorimod der kun er 0,18% i Brøndby Kommune. Dette sammenholdt med en relativ lav kvadratmeterpris, på 12.603 kr./m2, kunne tyde på, at husene i Læsø Kommune ikke har så høj værdi. Resultatet af dette kan  være, at det er sværere for nuværende husejere at presse prisen op, hvis de ønskede at sælge.

Du kan læse mere om de resterende kriterier, som Mikonomi.dk har undersøgt samt se resultatet for din kommune her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Mikonomi.dk

Mikonomi.dk
Mikonomi.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.mikonomi.dk/

Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser. Mikonomi.dks formål er at give forbrugeren overblik over de billigste alternativer, så brugeren dermed sparer flest muligt penge. Det gøres opmærksom på, at Mikonomi.dk ikke har interesse i at fremme nogle af de nævnte aktører i denne historie.

Følg pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Ny lov om ansvarsforsikring: Spar 1.600 kr. og undgå et dagsgebyr på 250 kr.22.12.2018 09:00:00Pressemeddelelse

Har du et køretøj, der ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring? Så gør du klogt i at skynde dig at tegne en forsikring inden nytår eller afmelde den hos Motorregistret. Efter nytår vil DFIM nemlig opkræve et gebyr på 250 kr. om dagen, hvis du ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring - uanset om du kører i dit køretøj eller ej. I den forbindelse har Mikonomi.dk undersøgt forsikringspriser og fundet frem til, at du kan spare 1.600 kr. om året ved at indhente tilbud fra flere forsikringsselskaber.

Undgå at blive snydt: Sådan finder du den billigste afbetaling på Black Friday21.11.2018 10:09:27Pressemeddelelse

Black Friday, som i år afholdes d. 23. november, er en amerikansk tradition, som danskerne i høj grad har taget til sig, når betalingskortet skal svinges og julegaverne indkøbes. Men danskerne bør være på vagt: Foruden selve prisen på varerne kan priserne på finansieringen i butikkerne også variere en del. Tal fra Mikonomi.dk viser, at du eksempelvis kan spare 779 kr. på finansiering ved køb af et TV til samme pris ved at tage i Power fremfor Elgiganten.

Tag testen: Sparer du nok op til din tid som pensionist?25.10.2018 09:00:00Pressemeddelelse

Du skal i gennemsnit have skrabet mere end 6 mio. kr. sammen inden din tid som pensionist starter, hvis du vil opretholde den samme levestandard de første 15 år af din pension. I Hørsholm Kommune skal du i gennemsnit spare mere end 8,5 mio. kr. op, hvorimod du i Morsø Kommune kun skal spare 5,2 mio. kr. sammen. Dette viser en undersøgelse, som Mikonomi.dk har foretaget i forbindelse med Pensionsdagen 2018.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum