Erhvervsstyrelsen

Ny tjekliste skal fremme sikkerheden i virksomhedernes internetopkoblede enheder

Del

Stadig flere virksomheder anvender internet-opkoblede enheder, som fx sensorer. Det giver en række sikkerhedsmæssige udfordringer. En ny tjekliste skal fremme sikkerheden i dansk erhvervsliv gennem en række konkrete anbefalinger til, hvad virksomhederne kan gøre for at beskytte sig, når de anvender eller skal til at investere i IoT-enheder.

Danske virksomheder bruger i stigende grad internet-forbundne enheder (IoT) til fx overvågning, fjernstyring af temperatur eller til at give besked når en maskine skal serviceres. Hver fjerde virksomhed anvender IoT i dag.

IoT kan både understøtte effektiviseringsgevinster og grøn omstilling, hvor bedre overblik over forsyningsnettene, fjernstyring af opladning af elbiler og af vores energiforbrug kan være med til at understøtte energioptimering.

Men IoT-enheder kan samtidig udgøre en alvorlig sikkerhedsrisiko for virksomheden. En dårligt beskyttet IoT-enhed kan i værste fald give hackere mulighed for at komme ind i virksomhedens computernetværk. Nogle IoT produkter opsamler og videresender data, som er vigtige at beskytte. Et sikkerhedsbrud i disse IoT-enheder kan have store økonomiske konsekvenser. I 2025 forventes hvert fjerde cyberangreb mod virksomheder at ske via IoT-enheder.

Heldigvis er der er en række ting, som virksomheder kan gøre for at sikre deres IoT-enheder.

Med en ny tjekliste til virksomheder der benytter IoT-enheder ønsker Erhvervsstyrelsen og Rådet for Digital Sikkerhed at fremme cybersikkerheden i dansk erhvervsliv med en række helt konkrete råd.

- IoT-sikkerhed starter som oftest hos dem, der udvikler produkterne. Derfor er det vigtigt at virksomhederne indgår dialog med deres leverandør om at levere IoT-enheder med passende sikkerhed – og fx opfordrer til at leverandøren tilslutter sig certificeringer og mærkningsordninger. Et andet vigtigt råd er, at virksomheden skal have et opdateret overblik over, hvad de har af IoT-enheder, hvad de bruges til og hvornår de senest er opdaterede, siger Gert Læssøe Mikkelsen, bestyrelsesmedlem i Rådet for Digital Sikkerhed og chef for Alexandra Instituttets security lab.

- For at vi som samfund kan drage nytte af de gevinster og muligheder, der er ved at anvende IoT, er det centralt at virksomhederne er bevidste om de muligheder og risici, som brug af IoT medfører. Det bliver et konkurrenceparameter for danske virksomheder, at forbrugere og samarbejdspartnere kan stole på, at virksomhederne har styr på sikkerheden, og IoT skal tænkes med i dette, siger Vicedirektør Torsten Andersen, Erhvervsstyrelsen.

Tjeklisten kan hentes på www.digitalsikkerhed.dk og www.sikkerdigital.dk

For yderligere oplysninger og interview kontakt: Gert Læssøe Mikkelsen, Alexandra Instituttet A/S,

Tlf. + 45 24 26 99 11, gert.l.mikkelsen@alexandra.dk

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen
Erhvervsstyrelsen
Langelinie Allé 17
2100 København Ø

https://erhvervsstyrelsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

7 nye råd skal hjælpe virksomheder med at få tjek på den basale digitale sikkerhed11.3.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Danske virksomheder investerer i stigende grad i digital sikkerhed, men mange små og mellemstore virksomheder (SMV’er) mangler fortsat at få styr på helt grundlæggende it-sikkerhedsforanstaltninger. For at hjælpe virksomhederne i gang, lancerer Erhvervsstyrelsen en ny landsdækkende kampagne, som præsenterer 7 gode råd om it-sikkerhed på Sikkerdigital.dk. Rådene sætter fokus på, hvordan SMV’er med relativt simple sikkerheds-tiltag kan styrke it-sikkerheden.

Nyt IT-risikovurderingsværktøj skal hjælpe virksomheder med at styrke deres digitale sikkerhed9.3.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Mange små og mellemstore virksomheder har et for lavt digitalt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil. For at komme dette problem til livs, lancerer Erhvervsstyrelsen i samarbejde med Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed et online IT-risikovurderingsværktøj, som hjælper SMV’er med at kortlægge deres sikkerhedsrisici og sikrer, at de sætter ind, der hvor det er mest kritisk.

Erhvervsstyrelsen og København går sammen med storbyer for at finde nye klimaløsninger18.2.2021 10:48:46 CET | Pressemeddelelse

København, Glasgow, Amsterdam, Toronto og New York City har indgået et partnerskab for at finde nye digitale og cirkulære løsninger på deres klimaudfordringer. Erhvervsstyrelsen har bragt byerne sammen om en ”Circular Innovation City Challenge”, som lanceres den 23. februar 2021. Det sker i samarbejde med Ellen MacArthur Foundation og World Circular Economy Forum.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum