Lolland Kommune

Ny skoleleder for Lollands internationale folkeskole

Del

Lolland Kommune har pr. 1. januar ansat Dominic Maher som ny skoleleder for Danmarks første internationale folkeskole.

Dominic Maher kommer fra en stilling som viceskoleleder på den internationale Skt. Josefs Skole i Roskilde. Her har han siden 2013 været med til at drive og udvikle et tilsvarende tilbud på en skole, der i samme periode gik fra at have 15 til over 200 elever.

”Dominic Maher har præcis den erfaring og profil, som vi har brug for, og jeg er ikke i tvivl om, at vi har fundet den helt rigtige mand til opgaven”, fastslår Espen Fossar Andersen, der er sektorchef for Skole og Dagtilbud i Lolland Kommune. Han glæder sig til at byde Dominic Maher velkommen:

”Dominic Maher kommer til at være med i spidsen for en spændende proces, hvor vi i det næste halve år skal lægge de første grundsten til det, der bliver en helt nyt, internationalt folkeskoletilbud til elever, der ønsker en hverdag i et internationalt miljø og med en faglig undervisning på både dansk og engelsk”.

Dominic Maher glæder sig til at tage fat på opgaven: ”Jeg har fulgt Lolland Kommunes arbejde og ser frem til at bidrage med min viden og erfaring indenfor især det internationale perspektiv. Jeg er f.eks. vant til at have et stort fokus på at udvikle skolens kultur, styrke de ansattes kompetencer og sikre en undervisning af international høj, faglig kvalitet”.

Dominic bliver ikke alene om opgaven. Allerede den 15. januar får han selskab af Jannie Aasted Skov-Hansen, der er ansat som ny projektleder. Jannie kommer med international HR- og konsulenterfaring fra Novo Nordisk samt udstationeringer i Asien, hvor hun blandt andet har bidraget til at bygge en international skole op. Samtidig står Jannie bag netværket ”Here We Are Global”, der har til formål at skabe professionelle muligheder for medfølgende partnere.

Den nye skole ventes at komme til at ligge i tilknytning til Maribo Gymnasium, og vil være klar til at tage imod de første elever i august 2021. Allerede i sommerferien kan man dog komme med på skolens ”summerschool” og få en forsmag på skolens internationale tilgang.

Skolen har i første omgang plads til 100 elever. Størstedelen vil være fra familier, hvor en eller begge forældre har en international baggrund, men børn fra danske familier er også velkomne.

Vil du vide mere? Der er planlagt et ”åbent hus”-arrangement i skolens kommende lokaler den 13. januar fra klokken 16.00-17.30. Tilmelding kan ske til Søren Skovbølling på e-mail: sossk@lolland.dk. Arrangementets endelige form vil dog først blive fastlagt efter nytår, når vi kender de aktuelle corona-forhold.

Nøgleord

Kontakter

Espen Fossar AndersenSektorchef for Skole og Dagtilbud

Tlf:23 80 73 67

Signe LundFormand for Børne- og Skoleudvalget

Tlf:30 12 37 82

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ny hjemmeside og arrangementer i september byder internationale tilflyttere velkommen til Lolland24.8.2021 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Lolland Kommune har netop lanceret hjemmesiden newcomers.lolland.dk, hvor nuværende og potentielle internationale tilflyttere kan få information på engelsk om at bosætte sig på Lolland. På siden er der også mulighed for at få et overblik over de lokale arrangementer for internationale tilflyttere i september måned. Arrangementerne er planlagt som en del af den landsdækkende kampagne ”Welcome September”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum