Turbine Forlaget A/S

Ny roman fra Claire-Louise Bennett om litteraturens plads i verden og livet

Del

I 2015 debuterede den engelske forfatter Claire-Louise Bennett med romanen Dam, der blev hyldet af både læsere og anmeldere for sin intrikate og veludførte prosa, der på særegen vis fortalte historien om en aleneboende kvinde i et stenhus i Irland. Nu følger hun op med romanen Kasse 19, som i al sin tilsyneladende enkelhed handler om at have litteraturen i sit liv, og om hvad litteraturen kan gøre ved en. Det er en undersøgelse af fortællingens magi, når den smitter af på verden.

I Kasse 19 skriver en ung pige små historier bagerst i sin notesbog i skolen, hun låner bøger på skolebiblioteket og suger deres kraft til sig, og senere, da hun er blevet lidt ældre, bliver bøgerne og deres verden til en følgesvend og et omdrejningspunkt i livet, der giver mening til og påvirkes af alt oplevet. Veninder og mænd, forældrene, skolen og universitet, hvor hovedpersonen læser litteratur, verden omkring hende, alt beskues gennem litteraturens linse på godt og ondt.

“Vi forvekslede livet med litteraturen og begik den fejl at tro at alt hvad der foregik omkring os, fortalte os noget, noget om vores egne små eksistenser, vores egne uudviklede hjerter og allervigtigst: om hvad der var i vente. Hvad var der i vente? Hvad var der i vente? Vi ville vide det, vi ville så frygtelig gerne vide hvad der lå forude, vi kunne slet ikke tænke på andet, og det var så uklart – men det var også alt for klart.” (Citat fra bogen)

Kasse 19 er solgt til og udkommer i en række lande, og den har allerede fået bragende flotte anmeldelser. Der i blandt denne udtalelse fra Karl Ove Knausgård: ”Bennett skriver som ingen anden, hun har fuld kontrol over sproget, legende og nytænkende på en næsten Joyce-agtig måde. Hun er et sjældent talent, og Kasse 19 er en mesterlig roman.”

 

Claire-Louise Bennett er fra Wiltshire i England, men emigrerede til Galway i Irland omkring årtusindeskiftet. Hun har læst litteratur og drama ved Roehampton University og arbejdet som skuespiller. Hun debuterede med Dam i 2015, Kasse 19 er hendes anden roman.

I år medvirker Claire-Louise Bennett på Louisiana Literature, der afholdes fra d. 18.-21. august.

Fakta om bogen:

Titel: Kasse 19
Forfatter: Claire-Louise Bennett
Oversætter: Louise Ardenfelt Ravnild
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740676235
Sidetal: 246
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 15. juni 2022

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Sy den fineste garderobe til børn28.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Thea Rytter er mor til tre børn. Hun ved med andre ord, hvor besværligt det kan være at købe tøj til børn, der måske bruger størrelse 8 i livet, men 12 i længden. Eller at det, der var sejt i dag, er decideret kikset i overmorgen. Derfor er hun nu klar med Sy til børn – lær at sy hverdagstøj efter børnenes mål, som hjælper alle til at sy tøj, der passer til både barnets krop og barnets smag – altså lige indtil den ændrer sig igen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum