Beskæftigelsesministeriet

Ny rangliste skal inspirere kommunerne til en bedre indsats til ledige

Del

Vallensbæk Kommune har færrest på offentlig forsørgelse i forhold til det forventede. Udover flere hovedstadskommuner klarer Nyborg og Vesthimmerland sig særligt godt. Det viser en ny liste fra Beskæftigelsesministeriet.

Kommuner med flere borgere på offentlig forsørgelse, end hvad man kunne forvente af dem, skal måske kaste et blik på erfaringerne fra kommuner som Vallensbæk, Nyborg og Frederiksberg. De tre kommuner ligger nemlig bedst på listen over landets 98 kommuner, når der måles på, hvor mange borgere der er på offentlig forsørgelse ud fra kommunens rammevilkår.

I den opdaterede rangliste er ressourceforløb og ledighedsydelse kommet med over de ydelser, som kommunerne bliver målt på. Opdateringen dækker perioden 2. halvår 2017 – 1. halvår 2018.

Tilføjelserne skal give kommunerne et mere præcist billede af, hvor gode de er til at få borgere væk fra offentlig forsørgelse.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

”Der har været en del debat om ranglisten siden lanceringen, og jeg synes, det giver mening at tage ressourceforløb og ledighedsydelse med, og derfor vil de være inkluderet fremover. Det giver den enkelte kommune et endnu mere præcist billede af, hvor god den er til at give den rette indsats og få folk væk fra offentlig forsørgelse.”

”Det ændrer ikke ved, at jeg fortsat ikke mener, at kommunerne skal måles på at have færre på førtidspension og fleksjob. Syge borgere, der ikke kan arbejde, skal naturligvis have en førtidspension, og det er kun positivt, at kommunerne finder fleksjob til borgere med nedsat arbejdsevne.”

Beskæftigelsesministeriet lancerede i efteråret 2018 et nyt værktøj for kommunerne, der skal styrke indsatsen til ledige. Med listerne kan kommunerne se, om de har forbedret sig, hvor de kan gøre en ekstra indsats, og hvilke kommuner man kan lære af.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

”Jeg synes, det er interessant at se, hvordan nogle kommuner rykker sig til gavn for borgerne og kommunekassen, og jeg forventer selvfølgelig, at kommunerne vil bruge listerne aktivt. Min tanke med det nye værktøj er i hvert fald, at kommunerne får øjnene op for, hvor de kan gøre en ekstra indsats og få inspiration fra de kommuner, der gør det godt.” 

I bunden af listen finder man en række ø-kommuner samt Stevns Kommune.

Opgørelsen vil blive opdateret hvert halve år.

Udover de opdaterede lister er der lavet en pixi-bog, der beskriver, hvordan beregningerne er lavet, og hvad der er taget højde for, så kommunernes rammevilkår bliver så præcise som muligt. Det gælder bl.a. sammensætningen af borgere og deres baggrund samt det lokale arbejdsmarked.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 201928.6.2019 09:26:27 CESTPressemeddelelse

Ledigheden faldt i maj 2019 med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 102.500 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er uændret på 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: "Det er rigtig glædeligt, at ledigheden fortsætter med at falde. Det skyldes ikke mindst, at vi er i en højkonjunktur, og her er det regeringens hovedopgave at sikre, at flere får glæde af opsvinget. Jeg vil arbejde hårdt for et velfungerende arbejdsmarked, som flest muligt kan blive en del af." "Det handler blandt andet om, at dem med mindst uddannelse får løftet deres kvalifikationer. Det vil vi gøre via en målrettet beskæftigelses- og opkvalificeringsindsats, herunder for de mange unge, som hverken er i job eller i uddannelse. Det er dem, som har det sværest, hvis konjunkturerne vender, og det er samtidig en god investering for virksomhederne, der mangler kvalificeret arbejdskraft." "Endelig vil vi også sikre, at flygtninge og indvan

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum