Beskæftigelsesministeriet

Ny rangliste skal inspirere kommunerne til en bedre indsats til ledige

Del

Vallensbæk Kommune har færrest på offentlig forsørgelse i forhold til det forventede. Udover flere hovedstadskommuner klarer Nyborg og Vesthimmerland sig særligt godt. Det viser en ny liste fra Beskæftigelsesministeriet.

Kommuner med flere borgere på offentlig forsørgelse, end hvad man kunne forvente af dem, skal måske kaste et blik på erfaringerne fra kommuner som Vallensbæk, Nyborg og Frederiksberg. De tre kommuner ligger nemlig bedst på listen over landets 98 kommuner, når der måles på, hvor mange borgere der er på offentlig forsørgelse ud fra kommunens rammevilkår.

I den opdaterede rangliste er ressourceforløb og ledighedsydelse kommet med over de ydelser, som kommunerne bliver målt på. Opdateringen dækker perioden 2. halvår 2017 – 1. halvår 2018.

Tilføjelserne skal give kommunerne et mere præcist billede af, hvor gode de er til at få borgere væk fra offentlig forsørgelse.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

”Der har været en del debat om ranglisten siden lanceringen, og jeg synes, det giver mening at tage ressourceforløb og ledighedsydelse med, og derfor vil de være inkluderet fremover. Det giver den enkelte kommune et endnu mere præcist billede af, hvor god den er til at give den rette indsats og få folk væk fra offentlig forsørgelse.”

”Det ændrer ikke ved, at jeg fortsat ikke mener, at kommunerne skal måles på at have færre på førtidspension og fleksjob. Syge borgere, der ikke kan arbejde, skal naturligvis have en førtidspension, og det er kun positivt, at kommunerne finder fleksjob til borgere med nedsat arbejdsevne.”

Beskæftigelsesministeriet lancerede i efteråret 2018 et nyt værktøj for kommunerne, der skal styrke indsatsen til ledige. Med listerne kan kommunerne se, om de har forbedret sig, hvor de kan gøre en ekstra indsats, og hvilke kommuner man kan lære af.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

”Jeg synes, det er interessant at se, hvordan nogle kommuner rykker sig til gavn for borgerne og kommunekassen, og jeg forventer selvfølgelig, at kommunerne vil bruge listerne aktivt. Min tanke med det nye værktøj er i hvert fald, at kommunerne får øjnene op for, hvor de kan gøre en ekstra indsats og få inspiration fra de kommuner, der gør det godt.” 

I bunden af listen finder man en række ø-kommuner samt Stevns Kommune.

Opgørelsen vil blive opdateret hvert halve år.

Udover de opdaterede lister er der lavet en pixi-bog, der beskriver, hvordan beregningerne er lavet, og hvad der er taget højde for, så kommunernes rammevilkår bliver så præcise som muligt. Det gælder bl.a. sammensætningen af borgere og deres baggrund samt det lokale arbejdsmarked.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Regeringen fremsætter lovforslag om midlertidigt børnetilskud6.11.2019 15:08:43 CETPressemeddelelse

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fremsætter i dag lovforslaget om det midlertidige børnetilskud, som regeringen og SF, Det Radikale Venstre og Enhedslisten blev enige om i september. Partierne har afsat en kvart milliard kroner om året til børnefamilierne, der er berørt af kontanthjælpsloftet eller modtager integrationsydelse. Pengene vil blive udbetalt med tilbagevirkende kraft fra august, og regeringen forventer, at ca. 27.900 børn vil få glæde af tilskuddet. Tilskuddet udgør 700 kr. pr. barn pr. måned for forældre på de laveste ydelser, 600 kr. pr. barn af enlige pr. måned og 550 kr. pr. barn pr. måned for de øvrige i målgruppen. Derudover får enlige forsørgere et supplerende tilskud på 650 kr. månedligt uafhængigt af antallet af børn. Tilskuddet gives til børn i alderen 0-14 år. Det vil fx betyde, at en enlig mor på kontanthjælp med to børn i alderen 0-14 år vil kunne få op til 1.850 kroner ekstra skattefrit om måneden. Tilskuddet er skruet sammen på en måde, så man ikke ka

Millionpulje skal hjælpe mennesker med psykiske handicap i job4.11.2019 13:27:18 CETPressemeddelelse

Fem udvalgte projekter får i alt 14,2 mio. kr., der skal få flere danskere med kognitive handicap ud på arbejdsmarkedet. Målet er, at personer med psykiske handicap skal arbejde mere. Fælles for projekterne er, at de skal give personer med kognitive handicap bedre rammer for at være på arbejdsmarkedet. Selv om målet for projekterne er det samme, så er tilgangen og fokus forskelligt. For eksempel modtager projektet ”Madskolen for mennesker med kognitive handicap” - et samarbejde mellem Meyers Madhus og sprogcenterfirmaet A2B – 3,6 mio. kr. til at lave et træningsforløb, der skal give deltagerne en forståelse for alt fra madlavning til de sociale aspekter i det at have et job. Forløbet afsluttes med et 13 ugers virksomhedsophold. Non-profit konsulenthuset CABI modtager støtte på 5,1 mio. kr. til et projekt, der skal opkvalificere jobcentrenes indsats over for mennesker med kognitive handicap som fx autisme og post-traumatisk stress. De tre andre projekter, der modtager støtte, er søsat a

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for september 201931.10.2019 11:52:41 CETPressemeddelelse

Ledigheden er faldet med 400 personer i september 2019. Det svarer til en ledighed på 104.300 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er uændret på 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Ledigheden havde et lille fald på 400 personer i september måned, og samtidig viser beskæftigelsen for august, at der er historisk mange i job. Det går altså godt på det danske arbejdsmarked, selvom udviklingen er blevet mere afdæmpet. - Det skal vi udnytte til at gøre gode tider bedre for alle. Her er det afgørende, at vi lægger kursen om, så omdrejningspunktet for beskæftigelsesindsatsen bliver opkvalificering af ledige og dem med mindst uddannelse, så de får de kvalifikationer, som virksomhederne har brug for. Det kræver, at vi investerer i mennesker, og det er lige præcis, hvad denne regering vil. - Regeringen har netop lavet en bred aftale, hvor vi bruger 100 mio. kroner først og fremmest til opkvalificering af ufaglært

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum