Lolland Kommune

Ny rådgivningscafé hjælper borgere med psykiske eller sociale udfordringer

Del

Mandag den 7. september slår Lolland Kommune dørene op for et nyt rådgivnings- og vejledningstilbud til alle borgere mellem 18 og 65 år, som oplever psykiske og/eller sociale udfordringer. Rådgivningscaféen er fysisk placeret på bibliotekerne i Maribo og Nakskov. Her kan man henvende sig anonymt og blandt andet få hjælp til budgetplanlægning, til at forstå post fra det offentlige og til at skabe overblik over hverdagen. Pårørende er også velkomne til at benytte sig af Rådgivningscaféen.

Pressen er velkommen til at deltage i åbningen på Maribo Bibliotek mandag 7. september kl. 10.30. Her vil formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Vibeke Grave sige et par ord, og pressen vil få mulighed for at få en snak med hende og med medarbejderne i Rådgivningscaféen.

Formålet med Rådgivningscaféen er at støtte borgerne i at leve et selvstændigt liv, hvor de aktivt kan deltage i samfundslivet og klare mest muligt selv.

”I Lolland Kommune ønsker vi at imødekomme og tilgodese de behov, som borgere med psykiske og sociale udfordringer kan have. Vi ved, at det er vigtigt for dem at kunne få hjælp hurtigt, fordi de ofte står med akutte problemstillinger, en tidsfrist, der nærmer sig, eller fordi det for eksempel lige er dén her dag, de har overskuddet til at tage kontakt. Med Rådgivningscaféen tilbyder vi dem hurtig og konkret hjælp, så udfordringerne ikke når at vokse sig endnu større og uoverskuelige,” fortæller formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Vibeke Grave.

I Rådgivningscaféen sidder medarbejdere fra Center for Social Service klar til at tage imod borgerne både telefonisk og personligt. De kan blandt andet hjælpe med at forstå post fra offentlige myndigheder og med at få skabt overblik over hverdagen. Samtidig kan de guide borgerne videre til relevante tilbud i kommunen. I Rådgivningscaféen er der også en økonomisk vejleder, som kan vejlede om privatøkonomien, budgetplanlægning, gældsoversigt og hjælpe med at kontakte banken, SKAT eller kreditorer.

Borgerne vil derudover få mulighed for at deltage i kurser sammen med andre i samme situation, hvor de i fællesskab kan arbejde med deres udfordringer. Kurserne ledes af en underviser, der yder støtte og opbakning undervejs.

Pårørende er også meget velkomne i Rådgivningscaféen. Her kan de blandt andet få råd og vejledning i at håndtere situationen og hjælpe bedst muligt. Derudover kan de få et overblik over de frivillige organisationer, der arbejder med borgere med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser.

Om Rådgivningscaféen

I Rådgivningscaféen kan du få:

 • Overblik over din økonomi
 • Kontakt til frivillige organisationer
 • Hjælp til at læse og forstå breve
 • Støttende samtaler i forhold til familie, studie, børn eller lignende
 • Støtte til at overholde aftaler
 • Hjælp til at være pårørende
 • Viden om dine muligheder og hjælp til at få overblik over din situation
 • Hjælp til at skabe struktur i hverdagen

Kontakt Rådgivningscaféen

Maribo Bibliotek, Østre Landevej 33, 4930 Maribo

 • Besøg efter aftale: mandag fra kl.10-15
 • Telefoniske henvendelser: mandag- fredag fra kl. 08.30-13.00, tlf. 54 67 50 33
 • Du kan booke en tid ved at ringe eller ved at sende en mail til rc@lolland.dk.

Nakskov Bibliotek, Søvej 8, 4900 Nakskov

 • Besøg efter aftale: torsdag fra kl. 10-17
 • Telefoniske henvendelser: mandag- fredag fra kl. 08.30-13.00, tlf. 54 67 50 33
 • Du kan booke en tid ved at ringe eller ved at sende en mail til rc@lolland.dk.

Læs også om Rådgivningscaféen på www.lolland.dk/rc

Nøgleord

Kontakter

Ann Borggaard
Leder af Center for Social Service
Tlf. 24 60 53 28

Vibeke GraveFormand for Social- og Arbejdsmarkeds- udvalget

25 12 00 04

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

National Flagdag for veteraner i Lolland Kommune28.8.2020 06:10:00 CESTPressemeddelelse

For sjette år i træk hylder Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende 5. september. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov fra kl. 11.00 til 11.30 og i den efterfølgende kirkelige højtidelig i Sankt Nikolai Kirke fra kl. 12.00 til 12.45. Dagen rundes af med en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum