Energistyrelsen

Ny pulje til grøn transport: Søg om støtte til køb af brint- og ellastbiler

Del

Snart åbner en ny pulje med 45 mio. kr., der skal understøtte den grønne omstilling af godstransportsektoren. Energistyrelsen indkalder nu ansøgninger om tilskud til køb af nye brint- og ellastbiler.

Billede: Colourbox
Billede: Colourbox

Den 25. juni 2021 indgik regeringen en aftale om udmøntning af en pulje til grøn transport med en række partier, herunder Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, enhedslisten, det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet. Aftalen skal bl.a. understøtte omstilling af den tunge vejgodstransport gennem tilskud til køb af grønne lastbiler, forstået som brint- og ellastbiler.

Dele af aftalen udmøntes ved en bekendtgørelse om tilskud til køb af nye brint- og ellastbiler, som fastsætter de nærmere bestemmelser for administration af tilskudspuljen, herunder bl.a. krav til ansøgningen, betingelser for tilsagn og udbetaling af tilskud samt kontrol. Bekendtgørelsen giver mulighed for at meddele tilsagn om tilskud til køb af nye brint- og ellastbiler svarende til en andel af den meromkostning, der er forbundet med køb af en sådan lastbil frem for en diesellastbil.

På Energistyrelsens hjemmeside kan du læse mere om indkaldelsen af ansøgninger, bekendtgørelsen og vejledningen til reglerne.

Ansøgninger skal indsendes via en ansøgningsportal, som åbner den 15. august 2022.

Der er ansøgningsfrist den 14. oktober 2022 kl. 12.

Ansøgere kan forvente svar på deres ansøgninger medio december 2022.

Puljen annonceres endvidere på Statens-tilskudspuljer.dk.

Der bliver afholdt et informationsmøde (webinar) om puljen den 31. august 2022. Nærmere information herom følger.

Kontakt

Fuldmægtig Daniel Hansen, dlhn@ens.dk

Specialkonsulent Majken Toft Larsen, matl@ens.dk

Kontakter

Billeder

Billede: Colourbox
Billede: Colourbox
Download

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum