Ny professor vil forbedre behandlingen af patienter med overrevne sener i skulderen

Trods stort fokus og forbedrede operationsmetoder er behandlingen af lidelser i skulderens senemanchet (rotator cuffen) fortsat en udfordring for både patienter og behandlere. Det er, på trods af mange års forsknings- og kirurgisk indsats, fortsat ikke lykkedes at opnå heling hos en større gruppe af patienter med skader på skulderens løftesener.
Det vil Lars Henrik Frich ændre på. Mere konkret skal Lars Henrik Frichs forskning bidrage til at forstå de biologiske mekanismer bag skader i skulderens sene- og muskelvæv. Som resultat af forskningen kan nye biomedicinske behandlingsmetoder tages i anvendelse med henblik på at forbedre de kliniske resultater efter operation. I forbindelse hermed implementeres en nyudviklet ultralydsmetode (speckle tracking), som specifikt måler musklers evne til sammentrækning (strain), og hvordan den enkelte muskel bidrager til ledbevægelse.
Forskningen involverer et samarbejde med Institut for Molekylær Medicin, SDU, omkring en dyremodel til eksperimentel behandling af patologiske forandringer i rotator cuff-muskulaturen. Modellen undersøger effekten af nye behandlingsmetoder, eksempelvis akut og forsinket behandling af senelæsionen. Dette, kombineret med stamcelleterapi og kontrol af det inflammatoriske miljø i rotator cuff-muskulaturen, kan forventes at optimere de kirurgiske resultater.
Lars Henrik Frich er er 63 år og kommer oprindeligt fra Esbjerg. Han er uddannet læge og ph.d. fra Aarhus Universitet. Lars Henrik Frich bor i dag i Odense og er gift med lektor Bente Hull Frich og har 3 voksne børn.
Fødselsdato 291157
Kontakter
Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Medicin mod forhøjet kolesterol kan i fremtiden redde endnu flere liv10.7.2025 08:41:07 CEST | Pressemeddelelse
Tre til fire procent af danske mænd over 65 år rammes af udposninger på legemspulsåren – en potentielt dødelig sygdom. Forskning fra SDU og OUH viser, at forebyggende behandling kan bremse udviklingen. Det kræver screening, som allerede benyttes i andre lande.
Stærk interesse for SDU’s uddannelser5.7.2025 18:27:25 CEST | Pressemeddelelse
Selvom der er nye adgangskrav, oplever SDU en samlet stigning i søgningen. Universitetets uddannelser nyder stor interesse fra danske og internationale ansøgere, og nye udbud som psykologi i Esbjerg tiltrækker rekordmange ansøgere.
Mette Juel Rothmann udnævnt til professor i diabetesomsorg og brugerinvolvering2.7.2025 11:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Et professorat med fokus på livet med diabetes: Styrket forskning i psykosociale aspekter af diabetes skal bane vejen for nye patientnære løsninger og bedre egenomsorg
Researchers develop new robot: The future of scaffolding is here2.7.2025 09:35:44 CEST | Press release
Together with the German scaffolding manufacturer PERI and several other European partners, researchers from SDU’s Centre for Large Structure Production (LSP) have developed a robot that can relieve scaffolders. The robot will be tested in real-life conditions over the next years.
SDU-forskere udvikler ny robot: Det bliver fremtiden for stilladsarbejde2.7.2025 09:35:44 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med den tyske stilladsproducent PERI og en række europæiske kollegaer har forskere fra SDU’s Center for Large Structure Production (LSP) udviklet en robot, der kan aflaste stilladsarbejdere. I løbet af de næste par år skal robotten testes på byggepladser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum