Syddansk Universitet

Ny professor vil forbedre behandlingen af patienter med overrevne sener i skulderen

Del

Lars Henrik Frich er nyudnævnt professor og forskningsleder på Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU og Ortopædkirurgisk afdeling, Sygehus Sønderjylland, hvor han forsker i, hvordan betændelsesreaktioner påvirker heling i skuldersener og muskulatur.

Trods stort fokus og forbedrede operationsmetoder er behandlingen af lidelser i skulderens senemanchet (rotator cuffen) fortsat en udfordring for både patienter og behandlere. Det er, på trods af mange års forsknings- og kirurgisk indsats, fortsat ikke lykkedes at opnå heling hos en større gruppe af patienter med skader på skulderens løftesener.

Det vil Lars Henrik Frich ændre på. Mere konkret skal Lars Henrik Frichs forskning bidrage til at forstå de biologiske mekanismer bag skader i skulderens sene- og muskelvæv. Som resultat af forskningen kan nye biomedicinske behandlingsmetoder tages i anvendelse med henblik på at forbedre de kliniske resultater efter operation. I forbindelse hermed implementeres en nyudviklet ultralydsmetode (speckle tracking), som specifikt måler musklers evne til sammentrækning (strain), og hvordan den enkelte muskel bidrager til ledbevægelse.

Forskningen involverer et samarbejde med Institut for Molekylær Medicin, SDU, omkring en dyremodel til eksperimentel behandling af patologiske forandringer i rotator cuff-muskulaturen. Modellen undersøger effekten af nye behandlingsmetoder, eksempelvis akut og forsinket behandling af senelæsionen. Dette, kombineret med stamcelleterapi og kontrol af det inflammatoriske miljø i rotator cuff-muskulaturen, kan forventes at optimere de kirurgiske resultater.

Lars Henrik Frich er er 63 år og kommer oprindeligt fra Esbjerg. Han er uddannet læge og ph.d. fra Aarhus Universitet. Lars Henrik Frich bor i dag i Odense og er gift med lektor Bente Hull Frich og har 3 voksne børn.

Fødselsdato 291157

Kontakter

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Ny professor og specialeansvarlig overlæge i øjensygdomme på Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital15.7.2021 13:23:06 CEST | Pressemeddelelse

Jakob Grauslund (44 år) er tiltrådt i en permanent stilling som klinisk professor i øjensygdomme på Klinisk Institut, Syddansk Universitet, i kombination med en stilling som specialeansvarlig overlæge på Øjenafdeling E, Odense Universitetshospital. Han har de seneste seks år beklædt et midlertidigt forskningsprofessorat på samme afdelinger, og det er således denne stilling, som nu er permanentgjort.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum