Syddansk Universitet

Ny professor i kardiologi i Svendborg

Del

Overlæge, ph.d. Jess Lambrechtsen er pr. 1.marts udnævnt til professor i kardiologi ved Klinisk Institut, SDU og Odense Universitetshospitals afdeling i Svendborg

Jess Lambrechtsen er uddannet læge fra SDU i Odense og har siden 2007 været ansvarlig for Hjerte-CT- funktionen ved Odense Universitetshospital Svendborg.

Jess Lambrechtsens forskning fokuserer på diagnosticering og behandling af raske personer med ikke-symptomgivende åreforkalkning og deres risiko for at udvikle alvorlige hjertekarsygdomme og på patienter, der har haft en hjertesygdom og fokus på deres risiko for ny sygdomsevent. Herudover er han også forskningsmæssig involveret i at undersøge metoder til behandling af patienter med hjertesvigt og væske i benene samt patienter, der har væske i benene som følge af en blodprop i benet.

”I den vestlige verden må vi nok acceptere, at en stor del af befolkningen udvikler åreforkalkning med tiden, men vi har som forskere en forpligtigelse til at forhindre, at dette medfører sygdom og død - til gavn for den enkelte såvel som samfundet,” siger Jess Lambrechtsen.

Hvilke faktorer, der har størst betydning for henholdsvis udviklingen af åreforkalkning og sygdomme på baggrund af åreforkalkningen, bliver et af de projekter, som Jess Lambrechtsen kaster sig over i det nye professorat. Traditionelle risikofaktorer, som kost, rygning, alkohol og motion er vigtige i denne sammenhæng, men Jess Lambrechtsen vil ved en stor regional undersøgelse se på, hvilken betydning luftforurening og ikke mindst de enkelte komponenter fra luftforureningen har på udviklingen af åreforkalkningen.

Jens Lambrechtsen er gift med Chefkonsulent Birgitte og har to udeboende børn. Parret bor i Odense.


Kontakter

Jess Lambrechtsen
Mail: Jess.lambrechtsen@rsyd.dk

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Medarbejdere leger sig til bedre skibslast: Nyt spil skal fremme bæredygtig shipping7.10.2022 09:57:03 CEST | Pressemeddelelse

Simulering har længe været en integreret del af uddannelsesforløb inden for skibsfart, når det kommer til navigering, samt håndtering af motor og sikkerhedsspørgsmål, men sjovt nok er det sjældent blevet brugt inden for logistik og økonomi, selvom metoden er yderst succesfuld. Det laver forskere fra SDU nu om på. Sektionsleder Niels Rytter og videnskabelig assistent Nicolai Emil Hinge har udviklet et spil til at træne digital, effektiv og bæredygtig shipping.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum