Haderslev Kommune

Ny planlov vil gavne landdistrikterne i Haderslev Kommune

Del

I dag træder den nye planlov i kraft, og borgmester H.P. Geil glæder sig især til at udnytte de muligheder, loven giver for udviklingen på landet.

Et bredt politisk flertal står bag den nye planlov, som træder i kraft i dag. Loven skal på et bæredygtigt grundlag skabe gode rammer for vækst og udvikling og loven giver kommunen et større ansvar på området.

-Som kommune får vi med den nye lov flere muligheder, når vi skal planlægge attraktive boligområder, turistfaciliteter og nye butikker, siger borgmester H.P. Geil.

-Jeg tror især, vi vil kunne få gavn af den nye lovgivning i forhold til de muligheder loven giver i landdistrikterne. Halvdelen af vores indbyggere bor på landet, og derfor er det vigtigt at vi også har fokus på vækst og udvikling her.

-Den nye lov giver os nogle muligheder for udvikling i på landet og i landsbyerne fx i forhold til at kombinere boliger og erhverv på en ny måde, som vi nu skal ind og kigge nærmere på, siger H.P. Geil.

-Jeg glæder mig også over, at vi i byrådet nu får et større ansvar i disse sager. Vi skal nu bære det politiske ansvar for en større del af planlægningen og dermed også sikre en åben dialog og inddragelse af borgerne.

-Vi får også nogle nye regler, som gør at vi kan gøre sagsbehandlingen lettere og hurtigere, så samlet set glæder jeg mig rigtig meget til sammen med byrådet at arbejde med de nye muligheder i planloven, siger H.P. Geil.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum