Ny opgørelse fra Europa-Kommissionen: Danmark indtager førstepladsen for digitalisering i EU
Danmark er EU’s mest digitaliserede land. Det viser den nye udgave af EU-Kommissionens årlige måling af digitaliseringen i EU (DESI). Danmark scorer væsentligt højere end EU-gennemsnittet, og fastholder derfor sin position som foregangsland for den digitale omstilling foran Finland, Sverige og Nederlandene.
Danmark scorer væsentligt højere end EU-gennemsnittet på en lang række indikatorer i målingen, og fastholder derfor sin position som foregangsland for den digitale omstilling. Danmark indtager førstepladsen i 2021-udgaven af EU-Kommissionens årlige opgørelse over digitaliseringen i EU (DESI - Digital Society and Economy Index).
DESI måler de enkelte medlemslandes fremgang på det digitale område og offentliggøres én gang årligt. Som noget nyt centrerer rapporten sig i år om fire hovedpunkter fra Europa-Kommissionens Digitale Kompas, der sætter mål for hvor EU inden udgangen af 2030 skal befinde sig indenfor digitale færdigheder, konnektivitet, digitale teknologier og digitalisering af erhvervslivet samt offentlig digitalisering. Samtidig inkorporerer rapporten for første gang data der viser, hvordan medlemslandene prioriterer det digitale i deres genopretningsplaner.
På de fire hovedelementer placerer Danmark sig på en førsteplads på konnektivitet, en andenplads på digitalisering af både erhvervsliv og den offentlige sektor samt en fjerdeplads på digitale færdigheder. Samlet set en dansk førsteplads.
EU-Kommissionen fremhæver, at Danmark har lanceret flere succesfulde initiativer med den digitale omstilling i fokus. Det gælder bl.a. Danmarks fokus på digitaliseringsparat lovgivning samt brugen af digital sagsbehandling og udbetaling af COVID-19 hjælpepakker. Derudover fremhæves det, at regeringen i den danske genopretningsplan målretter 25 procent af midlerne til digitalisering.
I rapporten angiver EU-Kommissionen, at Danmark kan styrke sin digitaliseringsgrad yderligere. Det kan blandt andet ske ved at øge antallet af almindelige borgere med grundlæggende digitale færdigheder samt antallet af IT-specialister. Samtidig ligger der et potentiale i at danske virksomheder bliver bedre til at udnytte særligt digitale teknologiers grønne potentiale samt i en forstærket indsats til at gøre offentlige tjenester digitalt tilgængelige for borgere og virksomheder.
Regeringen etablerede i marts 2021 et Digitaliseringspartnerskab med digitale eksperter samt topledere fra virksomheder, faglige organisationer, brancheorganisationer, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner. Partnerskabet leverede i september 46 anbefalinger til en styrket digitalisering i Danmark. Regeringen arbejder på baggrund af anbefalingerne på en ny samlet digitaliseringsstrategi for hele Danmark, som forventes lanceres i 2022.
Kontakter
Mads OhstenKommunikationsmedarbejder
Tlf:35291276madbin@erst.dkInformation om Erhvervsstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Grønt iværksætterpanel afleverer sine første anbefalinger til regeringen2.6.2022 17:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Grønt Iværksætterpanel, som blev nedsat af erhvervsministeren i november 2021, afleverer i dag sine første anbefalinger til regeringen. Grønne iværksætteres adgang til finansiering skal styrkes, og det skal være lettere at dokumentere sin positive klimapåvirkning.
Ny årsberetning for Erhvervsstyrelsens kontrol og tilsyn20.5.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Årsberetningen for styrelsens erhvervsrettede kontrol og tilsyn giver et overblik over styrelsens erhvervsrettede kontrol og de fokusområder, styrelsen har været særligt optaget af i 2021. Desuden giver årsberetningen et indblik i styrelsens fokusområder for 2022.
Danmark deltager i det globale partnerskab for kunstig intelligens25.3.2022 10:55:01 CET | Pressemeddelelse
Danmark blev i november 2021 budt velkommen som medlem af det globale partnerskab for kunstig intelligens (GPAI). GPAI er et internationalt samarbejde, som blev oprettet i sommeren 2019 af Frankrig og Canada. Samarbejdet består i dag af i alt 25 lande samt EU. Blandt de medlemmerne er USA, Indien og Brasilien samt europæiske lande som Storbritannien, Sverige, Tyskland og Holland. Samarbejdet handler om at forme den globale udvikling af kunstig intelligens og skabe internationalt samarbejde og koordinering af initiativer og politikker. Hensigten er at styrke optaget af ansvarlig kunstig intelligens, få en bedre forvaltning af data, forme fremtidens arbejde og skabe innovation og øget konkurrencedygtighed. Erhvervsministeriet og Erhvervsstyrelsen står for Danmarks deltagelse i samarbejdet, som bl.a. bygger videre på OECD’s principper og anbefalinger for pålidelig kunstig intelligens. ”Ansvarlig digitalisering er et vigtigt fokusområde for os. Teknologien rummer store muligheder for at lø
Folketinget udskyder fristen for virksomheders årsrapporter17.3.2022 12:56:28 CET | Pressemeddelelse
Folketinget vil give danske virksomheder mulighed for at udskyde deres indberetning af årsrapporten i år. Fremover vil fristen være permanent forlænget til 6 måneder.
The Army Painter vinder Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 20213.2.2022 14:22:55 CET | Pressemeddelelse
The Army Painter har på inspirerende vis automatiseret deres produktionslinje og skabt en markant højere omsætning. Derfor har SMV:Boardet nu udpeget dem som årets vinder af omstillings-prisen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum