Bitdefender

Ny malware-kampagne udnytter kendte sårbarheder i Internet Explorer

Del

Bitdefender har opdaget en ny RIG Exploit Kit-kampagne, der primært har ramt ofre i Nordamerika og Europa, heriblandt Danmark. “Denne malware-kampagne understreger, hvorfor det er så vigtigt at opdatere sin software,” forklarer sikkerhedsekspert.

Siden februar har Bitdefender identificeret og observeret en ny og aktiv RIG Exploit Kit-kampagne, forklarer Bitdefenders sikkerhedsekspert, Bogdan Botezatu: “De fleste af de alarmer vi har fået fra denne kampagne, er kommet fra USA og Europa, inklusiv Danmark.”

Kampagnen udnytter de kendte VBScript sårbarheder CVE-2019-0752 og CVE-2019-0752 i Internet Explorer. Ofrene bliver angrebet, når de klikker på en ondsindet annonce, på en ellers legitim hjemmeside. De bliver omdirigeret til en hjemmeside, der undersøger, om sårbarhederne er tilstede i ofrets Internet Explorer-browser, og er det tilfældet, så inficeres enheden med en ny udgave af malwaren WastedLocker.

Den nye udgave indeholder dog ikke nogen ransomware, som WastedLocker normalt gør, men kan i stedet bruges af hackerne til at loade malware fra en kommando & kontrol-server direkte ind i den inficerede enheds hukommelse. Derfor har Bitdefenders eksperter døbt den nye udgave WastedLoader.

“Denne malware-kampagne understreger, hvorfor det er så vigtigt at opdatere sin software, så man ikke bliver offer for angreb, der med lethed kunne undgås,” afslutter Bogdan Botezatu.

Du kan læse Bitdefenders fulde rapport om den nye kampagne her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Bitdefender

Bitdefender
BitdefenderBitdefender er et globalt cybersikkerhedsfirma, der leverer avancerede og omfattende sikkerhedsløsninger og trusselsbeskyttelse til mere end 500 millioner brugere i mere end 150 lande. Siden 2001 har Bitdefenders innovation konsekvent leveret prisbelønnede sikkerhedsprodukter og threat intelligence til det smarte forbundne hjem, mobilbrugere, moderne virksomheder og deres netværk, enheder, datacentre og cloud infrastruktur. I dag er Bitdefender en foretrukken leverandør, der er integreret i over 38% af verdens sikkerhedsløsninger. Bitdefender er anerkendt af industrien, respekteret af leverandører, forkyndt af kunder og er den cybersikkerhedsvirksomhed, du kan stole på.

www.bitdefender.com

Følg pressemeddelelser fra Bitdefender

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bitdefender

Sådan passer du på dine passwords6.5.2021 08:03:22 CEST | Pressemeddelelse

Den første torsdag i maj er World Password Day – en dag som er sat i verden for at promovere gode kodeords-vaner. I vores efterhånden ret så digitale verden, er kodeord essentielle, for at vi kan logge på alt fra vores mail, sociale medier, wifi-netværk, mobiltelefoner og meget, meget mere. Derfor giver Bitdefenders sikkerhedsekspert Alex “Jay” Balan dig her en række gode råd til, hvordan du bedst passer på dine kodeord.