Ny madpris sætter fokus på nye ildsjæle i fødevarebranchen

En helt ny madpris sætter fokus på ildsjæle i den danske fødevarebranche. Målet er at give innovationen et ekstra skub.
Mette Jasper Gammicchia, der er formand for bestyrelsen for Dansk Fødevare Forum og afdelingsleder hos Landbrug & Fødevarer, udtaler:
”Jeg glæder mig til at hylde initiativ og en visionær tilgang til fødevarer med prisen ’Den skarpe Kniv’. Her får fødevarebranchen endelige mulighed for også at skabe opmærksomhed omkring nye lovende og innovative ildsjæle i den danske fødevaresektor, der har mod, høj innovationsgrad, ambitioner og et potentiale til at gøre en forskel”
Hvem kan komme i betragtning til ’Den skarpe Kniv’?
Prisen er målrettet en mindre fødevarevirksomhed, en person eller gruppe af ildsjæle som har den helt exceptionelle innovative mad-ide, høj innovationsgrad, ambitioner, vilje og arbejdsomhed - men som måske ikke (endnu) er økonomisk bæredygtig.
Der kan ikke ansøges om prisen. Det er branchens egen pris, hvor alle med tilknytning til den danske fødevaresektor kan indstille en prismodtager. Prismodtageren udpeges af en dommerkomité nedsat af Dansk Fødevare Forum.
Vinderen af ’Den skarpe Kniv’ vil ud over æren også modtage 25.000 kr., en meget skarp kniv fra FoodGear samt muligheden for fortrolig sparring i et af Dansk Fødevare Forums ledelses- eller innovationsnetværk.
Indstillinger
Kender du en mindre fødevarevirksomhed, en person eller gruppe af ildsjæle, som skal være den første modtager af prisen ’Den skarpe Kniv’? Du indstiller efter ovenstående kriterier. Indstillingsskemaet, der findes på hjemmesiden www.foedevareforum.dk , skal anvendes. Indstillingen bedes fremsendes til sekretariatet for:
Dansk Fødevare Forum, Julie Lykke Jacobsen på juj@lf.dk.
Deadline for indstilling er den 14. maj 2021.
”Den skarpe Kniv” overrækkes i forbindelse med Dansk Fødevare Forums årsdag 2021 – dato annonceres senere.
Prisen uddeles på Dansk Fødevare Forums årsmøde til efteråret 2021. Dansk Fødevare Forums årsmøde trækker sædvanligvis rigtig mange deltagere fra fødevarebranchen til. De samles om spændende og aktuelle indlæg om innovative forretningstiltag samt gastronomiske udfordringer og netværk.
Yderligere oplysninger fås hos:
Mette Jasper Gammicchia, afdelingsleder hos Landbrug & Fødevarer, mail: mjg@lf.dk eller Landbrug & Fødevarers pressetelefon 33394520
Billeder
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum