Landbrug & Fødevarer

Ny madpris sætter fokus på nye ildsjæle i fødevarebranchen

Del

’Den skarpe Kniv’ er navnet på en spritny mad-innovationspris målrettet mindre og up-coming ildsjæle i fødevarebranchen. Dansk Fødevare Forum uddeler prisen for 1. gang i år.

En helt ny madpris sætter fokus på ildsjæle i den danske fødevarebranche. Målet er at give innovationen et ekstra skub. 

Mette Jasper Gammicchia, der er formand for bestyrelsen for Dansk Fødevare Forum og afdelingsleder hos Landbrug & Fødevarer, udtaler:

”Jeg glæder mig til at hylde initiativ og en visionær tilgang til fødevarer med prisen ’Den skarpe Kniv’. Her får fødevarebranchen endelige mulighed for også at skabe opmærksomhed omkring nye lovende og innovative ildsjæle i den danske fødevaresektor, der har mod, høj innovationsgrad, ambitioner og et potentiale til at gøre en forskel”

Hvem kan komme i betragtning til ’Den skarpe Kniv’?

Prisen er målrettet en mindre fødevarevirksomhed, en person eller gruppe af ildsjæle som har den helt exceptionelle innovative mad-ide, høj innovationsgrad, ambitioner, vilje og arbejdsomhed - men som måske ikke (endnu) er økonomisk bæredygtig.

Der kan ikke ansøges om prisen. Det er branchens egen pris, hvor alle med tilknytning til den danske fødevaresektor kan indstille en prismodtager. Prismodtageren udpeges af en dommerkomité nedsat af Dansk Fødevare Forum.

Vinderen af ’Den skarpe Kniv’ vil ud over æren også modtage 25.000 kr., en meget skarp kniv fra FoodGear samt muligheden for fortrolig sparring i et af Dansk Fødevare Forums ledelses- eller innovationsnetværk.

Indstillinger

Kender du en mindre fødevarevirksomhed, en person eller gruppe af ildsjæle, som skal være den første modtager af prisen ’Den skarpe Kniv’? Du indstiller efter ovenstående kriterier. Indstillingsskemaet, der findes på hjemmesiden www.foedevareforum.dk , skal anvendes. Indstillingen bedes fremsendes til sekretariatet for:

Dansk Fødevare Forum, Julie Lykke Jacobsen på juj@lf.dk.

Deadline for indstilling er den 14. maj 2021.

”Den skarpe Kniv” overrækkes i forbindelse med Dansk Fødevare Forums årsdag 2021 – dato annonceres senere.

Prisen uddeles på Dansk Fødevare Forums årsmøde til efteråret 2021. Dansk Fødevare Forums årsmøde trækker sædvanligvis rigtig mange deltagere fra fødevarebranchen til. De samles om spændende og aktuelle indlæg om innovative forretningstiltag samt gastronomiske udfordringer og netværk.

Yderligere oplysninger fås hos:

Mette Jasper Gammicchia, afdelingsleder hos Landbrug & Fødevarer, mail: mjg@lf.dk eller Landbrug & Fødevarers pressetelefon 33394520

Billeder

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Ny gastro-konkurrence hylder topkokkes innovative retter med fisk og skaldyr10.9.2021 11:12:00 CEST | Pressemeddelelse

Den årlige fejring af dansk gastronomi får nu en helt ny konkurrence, når ’Årets ret med Fisk og Skaldyr’ skal kåres til White Guides lancering den 29. november. Prisen gives til den kok og restaurant, som har formået at nytænke fisk og skaldyr på en måde, der skiller sig fra det ordinære og skaber en unik, velsmagende spiseoplevelse på højeste gastronomiske niveau. Tilmelding til prisen skal ske senest den 1. oktober.

Ny vejledning om respekt for menneskerettigheder i fødevareklyngen1.9.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Forventningerne til virksomheders samfundsansvar vokser. Det gælder både de store multinationale virksomheder og i stigende grad også de små- og mellemstore virksomheder. Men det kan være svært at omsætte internationale retningslinjer til konkret praksis. Derfor har Landbrug & Fødevarer, Dansk Initiativ for Etisk Handel og Arla udarbejdet en vejledning til, hvordan virksomheder kan efterleve de internationale standarder om menneskerettigheder og leve op til kundernes forventninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum