Sikkerhedsstyrelsen

Ny lov skal sikre forbrugerne mod farlige produkter

Del

Når den nye produktlov i dag træder i kraft, får Sikkerhedsstyrelsen langt bedre mulighed for at føre kontrol med, at produkter er sikre og lever op til reglerne. Samtidig bliver straffen for overtrædelse af reglerne skærpet markant, hvilket skal give de virksomheder, der lever op til kravene, bedre konkurrencevilkår.

Når tumlingen sidder med sit nye legetøj mellem hænderne, når de unge oplader deres mobiltelefoner, eller når blenderen bliver tændt i de danske køkkener, skaI forbrugerne føle sig trygge ved, at produkterne er lovlige og sikre at anvende.

I dag træder den nye produktlov i kraft og samler langt de fleste produkter på Sikkerhedsstyrelsens område i én lov, som erstatter blandt andre den tidligere produktsikkerhedslov.

Den nye lov skal give forbrugerne større sikkerhed i forhold til, hvilke produkter de får i hænderne, og samtidig bliver de lovlydige virksomheders rammevilkår styrket.

Bedre mulighed for at føre kontrol

Produktloven giver Sikkerhedsstyrelsen en række nye redskaber, der gør kontrolarbejdet mere effektivt, herunder muligheden for at føre kontrol under skjult identitet.

”Når vi tidligere har udtaget produkter til kontrol, har vi skulle give os til kende. Det har givet virksomhederne mulighed for at sende os særligt udvalgte produkter eller helt at undlade at sende til os. Det undgår vi nu med de nye regler”, fortæller Stine Pedersen, der er kontorchef på produktområdet i Sikkerhedsstyrelsen.

Det bliver desuden muligt via domstolene at blokere for adgangen til eksempelvis hjemmesider og platforme, hvor der gentagne gange er blevet solgt farlige produkter.

Bedre konkurrencevilkår for virksomheder, der går op i sikkerhed

”Den nye lov kan blive rigtig effektiv i forhold til platforme uden for EU, hvor vores muligheder tidligere har været begrænsede. De udenlandske udbydere, der er ligeglade med reglerne i Danmark og EU, skal ikke længere skal have konkurrencemæssige fordele på bekostning af de danske virksomheder og forbrugere”, siger Stine Pedersen.

Sanktionerne for de forhandlere, der overtræder produktloven, bliver skærpet, så bødestørrelserne i den nye lov bliver øget, og ved særligt grove overtrædelser af reglerne bliver det muligt at idømme fængselsstraf.

Produktloven dækker alle butikker – fysiske såvel som online – der markedsfører produkter til det danske marked.

Kontakter

For yderligere oplysninger, kontakt venligst Sikkerhedsstyrelsens pressetelefon 22 38 44 51

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Når den nye produktlov i dag træder i kraft, får Sikkerhedsstyrelsen langt bedre mulighed for at føre kontrol med, at produkter er sikre og lever op til reglerne. Samtidig bliver straffen for overtrædelse af reglerne skærpet markant, hvilket skal give de virksomheder, der lever op til kravene, bedre konkurrencevilkår.

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Samarbejde mellem myndigheder giver mere effektiv kontrol af værnemidler15.5.2020 11:20:29 CESTPressemeddelelse

Som et nyt initiativ for at beskytte både professionelle og borgere mod import af ulovlige værnemidler arbejder folk fra Sikkerhedsstyrelsen i øjeblikket tæt sammen med toldmedarbejdere i Kastrup Lufthavn. På en uge er antallet af behandlede sager steget fra 15 til 24 sager, og i samme periode er antallet af sager, der er overdraget til Lægemiddelstyrelsen, steget fra 13 på landsplan til 20 alene i Københavns Lufthavn, hvor halvdelen af alle forsendelser kommer ind i Danmark.

Undgå ulykker: Tjek trampolinen og hop med hovedet20.3.2020 06:30:00 CETPressemeddelelse

Skoler og daginstitutioner er lukkede, og det betyder, at rigtig mange forældre er hjemme med deres børn i disse dage. Samtidig viser forårsvejret sig fra sin solrige side, og det betyder, at mange børnefamilier finder havetrampolinen frem igen. Desværre ender hopperiet engang imellem med ulykker. Børneulykkesfonden og Sikkerhedsstyrelsen giver gode råd til god hoppeadfærd og sikkerhedstjek af trampolinen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum