Ny leder for geovidenskab og naturforvaltning

En begejstret skovbrugsstuderende fra den daværende Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole blev Vivian Kvist Johannsens faglige skæbne. I foråret 1986 besøgte han Rønne Statsskole på Bornholm og fortalte så begejstret om sit studie, at den unge Vivian på stedet besluttede, at træer og skovbrug også skulle være hendes vej i arbejdslivet. Med det studie kunne hun forene tre for hende væsentlige elementer: naturvidenskab, samfundsrelevans og mennesker.
Og det kom til at holde stik. Siden Vivian Kvist Johannsen blev færdig som kandidat i 1993, har hun beskæftiget sig med træer og skovbrug, især de solide egetræer. Hun har forsket i vækst og skovdyrkning og har sammen med kolleger etableret Danmarks skovstatistik. Siden 2006 har hun tillige været sektionsleder for skiftende sektioner.
Den 1. maj tiltræder hun som leder af et af de største institutter på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Her skal hun stå i spidsen for knapt 400 medarbejdere, godt 2.000 studerende og 150 Ph.d.-studerende.
Forskning og uddannelse er en del af løsningen
Instituttet samler unik viden, forskning og undervisning inden for områder, der spænder fra vulkaner til cellevægge og fra økosystemer til globale udfordringer, og har dermed i Vivian Kvist Johannsens øjne en helt særlig mulighed for at gøre sig positivt gældende for samfundet.
”Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning har en bred faglig profil i sin grundforskning, arbejder stærkt tværfagligt og er optaget af at koble forskningen til noget, som kan anvendes konkret i samfundet og i den omfattende undervisning på instituttet. Det gør, at vi kan yde stærke bidrag til eksempelvis en bæredygtig udvikling og grønne løsninger i samfundet, i Danmark og globalt,” siger Vivian Kvist Johannsen, som ud over det faglige også har en ambition for instituttet som arbejdsplads.
”Instituttets medarbejdere er virkelig dygtige på hver deres felt. For mig er det indlysende, at vi kun kan blive ved med at levere solid forskning, uddannelse og administration, hvis vi trives. Derfor vil et andet fokuspunkt for mig være at sikre en god trivsel for alle medarbejdere og studerende. Vi skal være glade for at gå på arbejde og til studiet og være stolte over, at vi leverer undervisning og resultater til gavn for samfundet,” siger Vivian Kvist Johannsen.
Dekan på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Katrine Krogh Andersen, ser frem til det kommende samarbejde med Vivian kvist Johannsen.
”Vivian har meget stor ledelseserfaring efter mange år som sektionsleder på IGN. Med et stærkt blik for medarbejderes og studerendes trivsel og engagement brænder hun for at fremme den faglige excellence og dedikerede undervisning samtidig med, at instituttets stærke fagligheder bringes endnu mere i spil. Jeg ser meget frem til at hilse Vivian velkommen i ledelsesteamet på SCIENCE.”
Vivian Kvist Johannsen afløser Claus Beier, som i de seneste otte år har brugt sine kræfter på at samle og opbygge det kun ti år gamle institut. Han har samtidig repræsenteret IGN i mange interne og eksterne sammenhænge, senest dannelsen af Inno-CCUS-partnerskabet som del af regeringens fire grønne missioner. Claus Beier fortsætter som professor på instituttet.
Nøgleord
Kontakter
Vivian Kvist Johannsen
Seniorforsker
Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning
Københavns Universitet
vkj@ign.ku.dk
Telefon: +4535331699
Mobil: +4520300969
Birgitte Lyhne Broksø
Kommunikationschef
Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Københavns Universitet
Mobil: +45 29 88 60 01
Mail: blb@science.ku.dk
Billeder
Information om Københavns Universitet - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

Bülowsvej 17
1870 Frederiksberg C
35 33 28 28https://science.ku.dk/
Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet – SCIENCE – er landets største naturvidenskabelige forsknings- og uddannelsesinstitution.
Fakultetets væsentligste opgave er at bidrage til løsning af de store udfordringer, som vi står overfor i en verden under hastig forandring med øget pres på bl.a. naturressourcer og markante klimaforandringer - både nationalt og globalt.
Følg pressemeddelelser fra Københavns Universitet - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Universitet - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Unsustainable coffee production is making more and more people sick8.6.2023 09:17:00 CEST | Press release
Intensive pesticide use on coffee farms around the world is leading to progressively more reports of poor human and animal health. Coffee production needs to return to its roots and rediscover sustainability, according to a University of Copenhagen researcher who led a comprehensive review of research concerning alternative protection strategies for coffee plants.
Ubæredygtig kaffedyrkning gør flere og flere syge8.6.2023 07:11:00 CEST | Pressemeddelelse
Et intensivt forbrug af pesticider på verdens kaffefarme fører til flere og flere rapporteringer om mennesker og dyr, der bliver syge. Derfor skal kaffedyrkning gøres bæredygtig igen ved at bringe den tilbage til rødderne, mener forsker fra Københavns Universitet, som har ledet en stor gennemgang af forskning i alternative metoder til at beskytte kaffeplanten.
Could this explain why childhood obesity leads to early puberty?31.5.2023 09:18:12 CEST | Press release
Puberty often begins early for children who are obese. While there is nothing new about this fact, a scientific explanation has been elusive. Now, a team of scientists at the University of Copenhagen offers what may be a partial explanation.
Nu ved vi muligvis, hvorfor overvægt fører til tidlig pubertet31.5.2023 06:54:00 CEST | Pressemeddelelse
Overvægtige børn går ofte for tidligt i puberteten. Det har længe været en kendsgerning, men den videnskabelige forklaring mangler stadig. Nu har et forskerhold fra Københavns Universitet fundet, hvad der kan være en del af svaret.
Self-driving cars lack social intelligence in traffic30.5.2023 12:47:01 CEST | Press release
Self-driving cars fall short when it comes to understanding the social codes in traffic that let human drivers decide whether to give way or drive on, according to new award winning research from the University of Copenhagen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum