Landbrugsstyrelsen

Ny lavbunds-taskforce skal finde løsninger på udfordringer

Del

Mange tusinde hektar lavbundsjord skal tages ud af almindelig drift, som et vigtigt skridt på vejen mod at nå i mål med den grønne omstilling af landbruget. Nu er der sendt invitationer ud til første møde i den taskforce, som skal arbejde med at fjerne barrierer på vejen.

Det danske landskab står over for store forandringer de kommende år, når en grøn omstilling af landbruget skal gennemføres. Nu bliver indsatsen snart styrket af en taskforce, som løbende vil arbejde på at fjerne de udfordringer, der opstår i det omfattende arbejde med at udtage landbrugsjord.

-       Taskforcen kommer til at spille en nøglerolle i den grønne omstilling af landbruget. Derfor skal vi finde dygtige medlemmer, der har konkret erfaring med den type projekter, som vi står over for at skulle gennemføre i stor skala. Og samtidig skal de være dygtige til at se løsninger, hvor andre ser problemer, siger enhedschef i Landbrugsstyrelsen, Mette Hyldebrandt-Larsen.

Stor opgave venter

Et bredt politisk flertal besluttede i efteråret at nedsætte taskforcen i aftalen om grøn omstilling af dansk landbrug. Aftalen indebærer blandt andet, at der sigtes mod at udtage 100.000 hektar lavbundsjorde inklusiv randarealer.

-       Taskforcens opgave bliver at prioritere udfordringerne, så de vigtigste bliver løst først. Og så skal den sørge for, at de rette myndigheder eller interesseorganisationer bliver inddraget, når udfordringerne opstår, siger Mette Hyldebrandt-Larsen.

Taskforcen vil referere til den nationale styregruppe for udtagning af lavbundsjorder og de kollektive kvælstofvirkemidler. Styregruppen og taskforcen vil på den måde udgøre et fælles partnerskab med deltagelse af centrale aktører omkring de vigtige indsatser.

Det todelte partnerskab skal sikre, at der både er et forum for strategisk håndtering af indsatser og for løsning af konkrete tekniske, faglige eller administrative problemstillinger på tværs af de mange aktører. Første møde i taskforcen afholdes i juni inden sommerferien.

FAKTA: Følgende organisationer er inviteret til at indstille medlemmer til taskforcen

  • Landbrugsstyrelsen
  • Miljøstyrelsen
  • Naturstyrelsen
  • Kommunernes Landsforening
  • Landbrug & Fødevarer
  • SEGES
  • Enkelte kommuner udvalgt af Kommunernes Landsforening

Yderligere oplysninger:

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på tlf. 41 89 25 07.

 

 

Information om Landbrugsstyrelsen

Landbrugsstyrelsen
Landbrugsstyrelsen
Nyropsgade 30
1780 København V

+45 33 95 80 00http://lbst.dk/

Følg pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum