Ny institutleder på Statskundskab er fundet

Signe Pihl-Thingvad tiltræder den 1. marts 2020 som institutleder på Institut for Statskundskab.
Signe Pihl-Thingvad kender både medarbejderne og instituttet særdeles godt, da hun har været ansat på Institut for Statskundskab siden 2006. Hun er professor MSO i offentlig ledelse og har siden 2015 været leder af en af instituttets fem forskningssektioner.
Derudover har hun tidligere været studieleder på Masteruddannelsen i Offentlig Ledelse (FMOL) og medbringer dermed både teoretisk og praktisk erfaring med forsknings- og uddannelsesledelse.
Samarbejde og samfundsrelevans
Med andre ord brænder Signe Pihl-Thingvad for ledelse, og hun glæder sig til at bruge kompetencerne som leder af instituttet, der har ca. 80 medarbejdere og omkring 2000 studerende.
- Det er et velfungerende institut med mange stærke profiler både blandt senior- og juniorforskerne. Jeg vil arbejde for at styrke samarbejdet og fællesskabet på instituttet. Vi rummer mange forskellige fagligheder og erfaringer, og netop det gør os stærke, siger hun og fortsætter:
- Jeg glæder mig særlig meget til at understøtte indsatsen med at styrke instituttets samfundsmæssige relevans. På Institut for Statskundskab har vi altid været gode til at tænke nyt og til at bringe forskningsideer og viden i spil i samfundet. Vi skal fortsat stræbe efter at give svar på de vigtigste samfundsmæssige udfordringer og formidle vores viden til relevante aktører i den offentlige sektor, mediebranchen og til offentligheden generelt, siger Signe Pihl-Thingvad.
Solid ledelseserfaring
At Signe Pihl-Thingvad snart tiltræder som institutleder, glæder også Jens Ringsmose, der er dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.
- Vi har valgt Signe Pihl-Thingvad i et stærkt felt, fordi hun er meget kompetent og samtidig har stor erfaring som forskningsleder, hvor hun har leveret virkelig flotte resultater. Jeg er sikker på, at hun har evnerne og engagementet til at videreudvikle instituttet, og jeg er overbevist om, at Signe kan bidrage aktivt til at styrke samspillet med omgivelserne, lyder det fra Jens Ringsmose.
Signe Pihl-Thingvad bor med sin mand og to sønner på 13 og 15 år i Odense.
Hun afløser lektor Morten Kallestrup, der siden december sidste år har varetaget posten som konstitueret institutleder ved siden af sin stilling som viceinstitutleder for uddannelse. Han kan nu igen dedikere sig til arbejdet med uddannelsesledelse og -udvikling.
Om Signe Pihl-Thingvad
Signe Pihl-Thingvad er uddannet cand.scient.soc. fra Københavns Universitet og tog efterfølgende sin ph.d.-grad ved SDU, hvor hun blev ansat i 2006. P.t. er hun professor MSO og leder af forskningssektionen Public Administration, der har fokus på offentlig forvaltning og ledelse. Hendes forskning spænder over emner som organisationssociologi, selvledelse, psykisk arbejdsmiljø og det grænseløse arbejde.
Kontakter
Jens Ringsmose, dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, SDU: jri@sam.sdu.dk og +45 4022 7621
Signe Pihl-Thingvad, professor MSO, SDU: ssp@sam.sdu.dk og 2611 1944
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
De første læger fra den regionale kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg er uddannet26.6.2025 09:33:49 CEST | Pressemeddelelse
De første 21 nyuddannede læger fra den regionale kandidatuddannelse ved Syddansk Universitet på Esbjerg Sygehus – Syddansk Universitetshospital har 25. juni aflagt lægeløftet
Første læger fra SDU i Esbjerg har aflagt lægeløfte25.6.2025 18:51:24 CEST | Pressemeddelelse
Historisk dag på Esbjerg Sygehus – Syddansk Universitetshospital: De første kandidater i medicin er færdiguddannede
En indsats for bedre forståelse af hjernens aldring25.6.2025 09:03:17 CEST | Pressemeddelelse
Manouchehr Seyedi Vafaee er udnævnt til professor i neuroimaging og neurobiologisk aldringsforskning på SDU. Professoratet skal styrke vores viden om hjernens aldring og afklare mekanismerne bag Alzheimers sygdom og andre neurologiske lidelser.
Batterierne fra verdens længstsejlende el-færge får nyt liv: Fra bølgeskvulp til solskin19.6.2025 10:04:40 CEST | Pressemeddelelse
El-færgen Ellen er en klimadarling. Men hvad gør man med 26.000 slidte battericeller? To SDU-forskere vil bruge batterierne til at lagre sol og vind.
Nye tandlæge- og tandplejeruddannelser på Syddansk Universitet18.6.2025 16:08:25 CEST | Pressemeddelelse
Den politiske beslutning om tandlæge- og tandplejeruddannelser på SDU imødekommer Region Syddanmarks behov for flere tandfaglige specialister, som kan styrke den regionale sundhedssektor og sikre bedre tandpleje til borgerne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum