SMVdanmark

Ny hjælpepakke hjælper for få

Del

Aftalen om forlængelse af hjælpepakker rummer ikke støtte for en stor del af de virksomheder, som fortsat bløder, og vil derfor udløse konkurser og fyringer. Der er dog positive elementer, fx øget støtte til underleverandører til arrangementer, og politikerne har tydeligvis prøvet at hjælpe, mener SMVdanmark.

Slut med at holde hånden under danske erhvervsliv generelt, men ekstra hjælp til enkelte virksomheder, der er særligt hårdt ramt. Sådan kan dagens politiske aftale om hjælpepakkerne opsummeres. SMVdanmarks adm. direktør Jakob Brandt, havde håbet på mere.

”Mange virksomheder har fastholdt deres ansatte i jobbet og tæret på egenkapitalen eller ligefrem gældsat sig til ingen verdens nytte. Jeg tror, politikerne undervurderer, hvor mange fyringer, der er på vej på mandag,” siger Jakob Brandt og uddyber:

”Mange små og mellemstore virksomheder har stadig markant lavere omsætning, end de plejer at have på denne tid af året. Derudover er der en helt særlig udfordring for sæsonvirksomhederne. Mange virksomheder tjener stort set al deres omsætning i løbet af sommermånederne, og lever normalt af de penge frem til næste sæson – penge de ikke har tjent i år. De får fortsat ingen eller meget begrænset hjælp, der tager hånd om det problem,” siger Jakob Brandt.

Han hæfter sig dog ved nogle positive elementer:

”Vi har kæmpet hårdt for, at eventbranchen, der leverer til fx koncerter og byfester, fortsat skulle have hjælp, og det er positivt, at de har fået en forlængelse og samtidig har fået lidt lettere adgang til de eksisterende ordninger. Og det er samtidig en hjælpende hånd, at politikerne afsætter 300 mio. kr. til nye arrangementer i de kommende to måneder,” siger han.

Adgangskravene til hjælpepakkerne risikerer dog at være så høje, at kun en del af de hårdt ramte leverandører kan få adgang til ordningerne , vurderer Jakob Brandt.

”Når man læser det med småt, fremstår det som, at det kun er underleverandører til aflyste arrangementer, der har været kendt før corona-krisens start, som kan få gavn af ordningen. Det vil reelt afskære en stor del underleverandører fra støtten til de mange arrangementer, som var i planlægningsfasen og blev droppet under corona-krisen,” siger Jakob Brandt.

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

Politikere lukker hul: Selvstændige kan nu passe corona-ramte børn hjemme20.9.2020 11:55:35 CESTPressemeddelelse

Selvstændige bliver en del af den nye ordning, hvor forældre kan passe deres hjemsendte, corona-ramte børn på barselsdagpenge. Dermed lukker politikerne det hul, som opstod i sidste uges trepartsaftale mellem regeringen, fagbevægelsen og de store arbejdsgivere. SMVdanmark takker for, at politikerne har lyttet, men mener også, det er helt fair og naturligt, at selvstændige bliver inkluderet i ordningen.

Selvstændige glemmes i ny aftale om corona-ramte børn11.9.2020 15:48:07 CESTPressemeddelelse

Hvis man bliver nødt til at passe sine børn, fordi de er hjemsendt med mistanke om corona, kan man nu få barselsdagpenge. Men kun hvis man er lønmodtager. Er man selvstændig eller freelancer, er der ingen hjælp at hente. Det er resultatet af en ny trepartsaftale mellem regeringen, fagbevægelsen og de store arbejdsgivere i blandt andet Dansk Industri og Dansk Erhverv. Det er dybt skuffende, mener SMVdanmark, der kræver, at de selvstændige bliver hørt, når staten åbner pengekassen til grupper på arbejdsmarkedet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum