Fængselsforbundet

Ny forskning: Fængselsbetjente har større risiko for at udvikle PTSD

Del

En stor undersøgelse blandt medarbejdere i omsorgsbranchen viser, at fængselsbetjente har større risiko for at udvikle PTSD end ansatte i ældreplejen, selvom de faktisk er udsat for mindre vold.

Ophavsret: Fængselsforbundet
Ophavsret: Fængselsforbundet
Til trods for at ansatte i ældreplejen og på specialskoler oftere udsættes for vold, er det alligevel ansatte i Kriminalforsorgen, som har størst risiko for at blive ramt af PTSD.

Det har nemlig betydning, hvem der står bag volden. Det viser en undersøgelse blandt 5.000 medarbejdere i ældreplejen, psykiatrien, på specialskoler og i Kriminalforsorgen, som er foretaget af Lars Peter Sønderbo Andersen, seniorforsker i psykologi ved Aarhus Universitet.

Risikoen for udvikling af PTSD-symptomer er størst i Kriminalforsorgen og psykiatrien: 21,4 procent af fængselsbetjentene og 16,6 procent af de ansatte i psykiatrien angav i undersøgelsen symptomer på PTSD.
 

Men undersøgelsen viste samtidig, at ansatte i ældreplejen og på specialskoler er hyppigere udsat for vold og trusler end ansatte i Kriminalforsorgen og psykiatrien.

Det betyder noget, hvem der slår
Konklusionen er altså, at det ikke primært er hyppigheden af vold og trusler, der påvirker de ansattes helbred og risikoen for udvikling af PTSD-symptomer. Det har større betydning, hvem der står bag volden og truslerne. Det har for eksempel en anden effekt, hvis det er en ældre eller et barn, der slår end, hvis det er en indsat eller en psykiatrisk patient.

Kontakter

Billeder

Ophavsret: Fængselsforbundet
Ophavsret: Fængselsforbundet
Download

Information om Fængselsforbundet

Fængselsforbundet
Fængselsforbundet
Ramsingsvej 28A
2500 Valby

7255 9976http://faengselsforbundet.dk/

Fængselsforbundet har cirka 3.500 medlemmer og repræsenterer fængselsbetjente, værkmestre og uniformerede ledere i Kriminalforsorgen i Danmark, Grønland og på Færøerne. Desuden repræsenterer forbundet fiskerikontrollører i Fiskeristyrelsen. Vi er uafhængige af partipolitik og fokuserer alene på at forbedre vores medlemmers arbejdsliv.

Følg pressemeddelelser fra Fængselsforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fængselsforbundet