BASF A/S

Ny fødevareemballage kan komposteres derhjemme

Del

Verdens største kemivirksomhed BASF er gået sammen med den svenske papirproducent BillerudKorsnäs om at fremstille en ny type emballage til blandt andet fødevarer, der kan komposteres derhjemme.

Emballage fra mejeriprodukter, fisk, kød, kager, is og andre fødevarer fra den daglige husholdning fylder godt i skraldespandene i de fleste hjem. Det kan en ny type emballage, et særligt papirlaminat, lave om på, for den er certificeret hjemmekomposterbar.

Den nye emballage er et vigtigt skridt i udviklingen mod papirbaseret og komposterbart materiale som kan erstatte de traditionelle plasttyper til fødevareemballage, der ikke bliver genanvendt i mange tilfælde. Udfordringen ved at skifte til papir er at leve op til hygiejne- og kvalitetskrav, at sikre emballagens form, også efter længere tids brug, og samtidig gøre det muligt med mange typer af design ligesom konventionel emballage.

”Vi ønskede at skabe en papirbaseret emballagetype, der kan modstå højre temperaturer, alene ved at bruge certificerede hjemmekomposterbare materialer. I flere lande er efterspørgslen steget på alternativer til plastemballage, og her kan papirlaminat være en løsning. Papirlaminat er fødevaregodkendt og kan derfor bruges som erstatning for en stor del af den plast, vi ser i daglighandlen,” siger Pia Dahlin, Key Account Manager hos BASF.

Hun forklarer videre, at en fordel ved den nye emballage er, at den må komme direkte i biospanden.

”Hidtil har de fleste former for papiremballage til fødevarer været beklædt med et lag af fossilt plast. Derfor skal plasten adskilles fra papiret, før man kan genanvende emballagen, og det er givetvis en barriere i mange husstande. Af samme grund havner store mængder af den type emballage i den almindelige forbrænding. Det kan vi gøre noget ved med den nye emballage, for den kan komme i biospanden, som den er”, siger Pia Dahlin.

Papirlaminatet er udviklet i samarbejde med BillerudKorsnäs og består af tre typer materiale: Papir, et forseglingslag af bionedbrydelig plastfilm og et vandbaseret klæbemiddel, der fastgør filmen til papiret.

”Med BASFs certificerede hjemmekomposterbare plast og klæbemiddel fandt vi de ideelle materialer til at tage det næste skridt mod en anden bæredygtig løsning til fleksibel emballage i vores portefølje,” siger Markus Saari, forretningsudviklingschef hos BillerudKorsnäs.

Om BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs er en svensk papirproducent, der leverer fiberbaserede emballagematerialer til kunder i over 100 lande. Virksomheden har otte produktionsenheder i Sverige, Finland og Storbritannien og omkring 4.500 ansatte i over 13 lande. BillerudKorsnäs har en årlig omsætning på ca. 24 mia. SEK og er noteret på Nasdaq Stockholm. www.billerudkorsnas.com

Om certificeringen af produkterne

Læs mere om de europæiske standarder og produktcertificeringer for bioplast her

Kontakter

Billeder

Information om BASF A/S

BASF A/S
BASF A/S
Kalvebod Brygge 45, 2.
1560 København V

+45 32 66 07 00http://www.basf.dk

Hos BASF skaber vi kemi for en bæredygtig fremtid. Vi kombinerer økonomisk succes med miljøbeskyttelse og social ansvarlighed. De omkring 122.000 ansatte i BASF Group arbejder for at bidrage til succes for vore kunder, som man finder i næsten alle brancher og i næsten alle lande over hele verden. Vores produktportefølje er opdelt i seks segmenter: Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care og Agricultural Solutions. I 2018 opnåede BASF en omsætning på omkring 63 milliarder euro. BASF’s aktier handles på børserne i Frankfurt (BAS), London (BFA) og Zürich (AN). Yderligere oplysninger om BASF findes på www.basf.dk

Følg pressemeddelelser fra BASF A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BASF A/S

Gennemtestet materiale med reduceret CO2-aftryk til designmøbler4.11.2021 12:26:00 CET | Pressemeddelelse

Styropor® Ccycled™ bruges nu til Stressless®-emballage Første projekt i Skandinavien: projektet bidrager til virksomheders bæredygtighedsstrategi ved at anvende beskyttelsesemballage produceret med kemisk genanvendt plastaffald EPS-emballage af høj kvalitet til designmøbler Styropor® Ccycled™ har de samme egenskaber som virgin materiale samtidig med, at det bidrager til at reducere forbruget af fossile råstoffer Fra november 2021 bruger den norske producent af high-end designmøbler, Ekornes, EPS (ekspanderbart polystyren) beskyttelsesemballage til sine møbler, der har lavere CO2-udledning end virgin EPS-materiale, men med de samme egenskaber. Dette kan lade sig gøre ved at erstatte fossile råstoffer med genanvendte råstoffer i starten af produktionen. “Vi er virkelig stolte over at være den første virksomhed, der lancerer dette projekt, sammen med VARTDAL PLAST og BASF inden for designmøbler. Vi bestræber os altid på at have den bedste emballageløsning til at beskytte vores kvalitetsmø

Bayer støtter op om easyconnect lukket påfyldningssystem1.9.2021 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Bayer har tilsluttet sig det tværindustrielle partnerskab, der udvikler easyconnect lukkede påfyldningssystemer (CTS), for at forbedre sikkerheden for landmænd og miljøet under processerne til blanding, påfyldning og rensning af beholdere ved brug af planteværnsmidler. Dette er i overensstemmelse med CropLife Europes indsats for at gøre lukkede påfyldningssystemer universelt tilgængelige for europæiske landmænd inden 2030. Sammen med ADAMA, BASF, Belchim, Crop Protection, Certis Europe, Corteva Agriscience, FMC Corporation, Nufarm, Rovensa Group and Syngenta, vil Bayer indgå i arbejdet med lancering og udbredelse af easyconnect-systemet til landmænd. Samtidig vil Bayer fortsætte med at støtte implementeringen af lukkede påfyldningssystemer via kommercielt tilgængelige løsninger. ”Arbejdsgruppen bag easyconnect er glade for at kunne byde Bayer velkommen og sætter pris på Bayers bidrag til at udbrede easyconnect-systemet, som vil få os tættere på målet om at gøre lukkede påfyldningssyste

Vattenfall sælger 49,5 % af havvindmølleparken Hollandse Kust Zuid til BASF24.6.2021 12:51:00 CEST | Pressemeddelelse

Vattenfall og BASF har indgået aftale om salget af 49,5 % af Vattenfalls havvindmøllepark Hollandse Kust Zuid (HKZ) i Holland. Når havvindmølleparken er fuldt idriftsat, vil den være verdens største og også den første nogensinde, der er blevet opført uden statsstøtte til den producerede el. Vattenfall vil anvende Hollandse Kust Zuid til at forsyne sine hollandske kunder med fossilfri el. BASF vil bruge sin elandel til at understøtte produktion af kemikalier på fabrikker rundt omkring i hele Europa.

Milepæl for kemisk genanvendelse af plastaffald i Danmark16.3.2021 10:03:00 CET | Pressemeddelelse

Det kræver nye metoder at fremme genanvendelsen af plastaffald. En kemisk metode, hvor plast omdannes til pyrolyseolie, kan ifølge Miljøstyrelsen og Miljøministeriet opfattes som genanvendelse. Dette blev bekræftet i et offentligt svar til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Bekræftelsen kan hjælpe metoden til at blive et vigtigt værktøj for at nå målsætningen om en genanvendelsesgrad på 60% i 2022 i Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum