Ny fellow ved journalistuddannelserne på SDU
På Fyns Amts Avis arbejder Anders C. Østerby i dag som lokalredaktør med ansvar for Ærø-redaktionen, og det bliver også de lokale mediers betydning, som bliver fokus for det kommende fellow-projekt ved journalistuddannelserne på SDU.
”Mange andre lande har oplevet, at lokale medier forsvinder, og at der opstår nyhedsørkener med ingen dækning af hele lokalområder. Det skaber et demokratisk underskud, som kan være ødelæggende for et samfund. Noget lignende kan være på vej til at ske herhjemme, men vores lokaljournalistik er for vigtigt til bare at lade stå til. Derfor er jeg glad for at få lov til at undersøge, hvor slemt det allerede står til og især pege på nogle løsninger til, hvordan vi undgår, at der opstår nyhedsørkener herhjemme,” siger Anders C. Østerby.
Inspiration til arbejdet indhenter Anders C. Østerby i ind- og udland, og der er blandt andet planlagt studieture til USA og Frankrig.
Resultatet af arbejdet bliver en bog, uddannelses-oplæg ved journalist-uddannelserne på SDU og en række foredrag for alle med interesse i de lokale mediers demokratiske betydning og fremtidige udviklingsmuligheder.
Fyens Stiftstidendes fellowship er finansieret af den Fynske Bladfond, og det giver modtageren en halv million kroner samt et halvt års ophold ved journalistuddannelserne på SDU.
Her er det Styrelsen for journalistuddannelserne på SDU, som står for udvælgelsen, og Anders C. Østerby blev udvalgt i et stærkt felt på 30 ansøgere. Om baggrunden for valget gælder:
”I en stadig mere fragmenteret medievirkelighed er den lokale og regionale journalistik afgørende for den demokratiske samtale og det samfundsmæssige engagement rundt i landet. Det er ingen hemmelighed, at mange lokalmedier har svære tider. Den udvikling skal meget gerne vendes til en offensiv nyfortolkning af den lokale journalistik til glæde for både lokalområderne og det Danmark, der også mediemæssigt skal forblive sammenhængende. Derfor er det med glæde og forventning, at Styrelsen for Center for Journalistik har valgt Anders Østerby som fellow for 2020/21,” siger formand for Styrelsen Christian Jensen.
Anders C. Østerby starter fellowshippet i august 2020, og det forventes afsluttet i januar 2021.
Kontakter
Anders C. Østerby, ny fellow ved journalistuddannelserne, SDU. Mobil: 26 40 81 15.
Christian Jensen, formand for styrelsen ved Center for Journalistik, SDU og ansvarshavende chefredaktør på Politiken. Mobil: 21 29 95 92
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Lys kan afsløre kræft på sekunder – danske forskere bag ny teknologi30.3.2025 09:44:09 CEST | Pressemeddelelse
Fremtidens kræftdiagnose kan blive hurtigere og mere præcis – takket være et forskerteam ledet af SDU, der kan bruge usynligt lys og kunstig intelligens til at opdage sygdomme, før symptomerne viser sig.
Fra megafabrikker til minianlæg: Dansk opfindelse gør grøn ammoniak mulig26.3.2025 12:49:28 CET | Pressemeddelelse
Produktionen af ammoniak til kunstgødning er en af verdens helt store klimasyndere. Den står for omkring 1,3 % af den samlede globale CO₂-udledning – svarende til cirka 500 millioner ton årligt. Det er næsten på niveau med den samlede luftfartsindustri og over dobbelt så meget som de årlige udledninger fra alle nordiske lande tilsammen.
Danske forskere: Fire ud af fem nybyggerier skal stoppes24.3.2025 08:10:31 CET | Pressemeddelelse
Et nyt studie fra forskere på DTU, SDU og AAU viser, at biobaserede byggematerialer ikke er nok til at gøre byggebranchen bæredygtig. Der skal bygges markant mindre.
Danske forskere med til at sætte verdensrekord: Solcellevinduer kan gøre fremtidens bygninger til kraftværker20.3.2025 10:20:13 CET | Pressemeddelelse
Et internationalt forskningsprojekt med deltagelse fra Syddansk Universitet har udviklet gennemsigtige solceller med rekordbrydende effektivitet. De nye vinduer kan både lukke lys ind og producere strøm – en teknologi der kan forandre bygninger i byer verden over.
AI giver røntgensyn: Nu kan vi se, hvad vores bygninger er lavet af – og det kan hjælpe klimaet18.3.2025 11:13:59 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra Syddansk Universitet og Peking University har udviklet en ny AI-teknologi, der kan kortlægge byggematerialer i stor skala. Det er vigtigt i forhold til både byplanlægning, bæredygtigt byggeri og CO₂-reduktion.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum