Ny fellow ved journalistuddannelserne på SDU

Del

Modtageren af Fyens Stiftstidendes fellowship for 2020/2021 bliver Anders C. Østerby fra Fyns Amts Avis.

På Fyns Amts Avis arbejder Anders C. Østerby i dag som lokalredaktør med ansvar for Ærø-redaktionen, og det bliver også de lokale mediers betydning, som bliver fokus for det kommende fellow-projekt ved journalistuddannelserne på SDU.

”Mange andre lande har oplevet, at lokale medier forsvinder, og at der opstår nyhedsørkener med ingen dækning af hele lokalområder. Det skaber et demokratisk underskud, som kan være ødelæggende for et samfund. Noget lignende kan være på vej til at ske herhjemme, men vores lokaljournalistik er for vigtigt til bare at lade stå til. Derfor er jeg glad for at få lov til at undersøge, hvor slemt det allerede står til og især pege på nogle løsninger til, hvordan vi undgår, at der opstår nyhedsørkener herhjemme,” siger Anders C. Østerby.

Inspiration til arbejdet indhenter Anders C. Østerby i ind- og udland, og der er blandt andet planlagt studieture til USA og Frankrig.

Resultatet af arbejdet bliver en bog, uddannelses-oplæg ved journalist-uddannelserne på SDU og en række foredrag for alle med interesse i de lokale mediers demokratiske betydning og fremtidige udviklingsmuligheder.

Fyens Stiftstidendes fellowship er finansieret af den Fynske Bladfond, og det giver modtageren en halv million kroner samt et halvt års ophold ved journalistuddannelserne på SDU.

Her er det Styrelsen for journalistuddannelserne på SDU, som står for udvælgelsen, og Anders C. Østerby blev udvalgt i et stærkt felt på 30 ansøgere. Om baggrunden for valget gælder:

”I en stadig mere fragmenteret medievirkelighed er den lokale og regionale journalistik afgørende for den demokratiske samtale og det samfundsmæssige engagement rundt i landet. Det er ingen hemmelighed, at mange lokalmedier har svære tider. Den udvikling skal meget gerne vendes til en offensiv nyfortolkning af den lokale journalistik til glæde for både lokalområderne og det Danmark, der også mediemæssigt skal forblive sammenhængende. Derfor er det med glæde og forventning, at Styrelsen for Center for Journalistik har valgt Anders Østerby som fellow for 2020/21,” siger formand for Styrelsen Christian Jensen.

Anders C. Østerby starter fellowshippet i august 2020, og det forventes afsluttet i januar 2021.

Kontakter

Anders C. Østerby, ny fellow ved journalistuddannelserne, SDU. Mobil: 26 40 81 15.

Christian Jensen, formand for styrelsen ved Center for Journalistik, SDU og ansvarshavende chefredaktør på Politiken. Mobil: 21 29 95 92

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

ShipWeldFlow: Digital twins in ship production12.1.2021 07:00:00 CETPress release

Researchers from the Maersk Mc-Kinney Moller Institute of the University of Southern Denmark (SDU) plan to revolutionize the way ships are designed, planned, and produced. This will happen through a new Grand Solution project supported by Innovation Fund Denmark. Together with Odense Maritime Technology A/S (OMT) and Inrotech A/S, SDU aims to bring experiences from the Danish robot adventure back to the maritime sector, focusing on digital twins and artificial intelligence.

Tilbage hvor det begyndte: Skibsproduktion får digitale tvillinger12.1.2021 07:00:00 CETPressemeddelelse

Forskere fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU vil sammen med virksomhederne Odense Maritime Technology A/S og Inrotech revolutionere måden, hvorpå skibe designes, planlægges og produceres. Det sker i et nyt Grand Solution-projekt støttet af Innovationsfonden. Omdrejningspunktet er digitale tvillinger og kunstig intelligens, som skal bringe erfaringerne fra det danske roboteventyr tilbage til den maritime sektor.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum